Kyllä on surkeeta ja vitsikästä Valion touhu. Nyt jäätelöö, joopa joo, möivät Pingviinin Valion lippulaivan, emämoka! Laiva lähti alta ja rannalle jäi valkoinen lippu kädessä istumaan valiolainen rahamassin päälle, hei, hei!
Surkeet kasvirasvavaahtojäätelöt ovat vallanneet kaupat, toisaalta todelliset jäätelökulinaristit ovat saaneet nauttia pienten laadukkaitten jäätelöfirmojen tuotteista mm. Jymy-jäätelö, Maatalon jäätelö ja muutama muu.
Jos nyt todellisen jäätelökulinaristin vinkki kuuluu Valiolle, niin reunaehdot hyvälle jäätelölle ovat: ei liikaa sokeria, sen sijaan maitoa, kermaa, kananmunia (nämä ovat aidon jäätelön raaka-aineet), Kaikkien maku härdellien sijaan pelkkä vaniljajäätelö kertoo firman jäätelön laadun ja jäätelön ei saa olla vaahtoa (kevyt pakkaus=huijaus) eikä sen tarvitse olla heti pehmeää. Reseptit kyllä löytyvät sieltä kassakaapista, aikojen alusta... jos siis halutaan tehdä hyvää jäätelöä. Halutaanko?
Palaan asiaan, maistelukierroksen jälkeen.