Suomessa määritetään soluluku jo tilalla kokeen avulla joka on Suomalainen keksintö . Tämän keksinnön avulla voidaan määritellä soluluku lehmä kohtaisesti jolloin ei huonoamaitoa tarvitse meijeriin lähettää , maidonhinta putoaa jos soluja on liikaa . Tila joka laiminlyö maidonlaadun toistuvasti joutuu erityistarkkailuun , jos ei maidonlaatu ei paranen maitoa ei tilalta noudeta lainkaan . Soluja tarkkaillaan muutenkin , liiansuuri solumäärä aiheuttaa makuhaittoja .
Porsaiden laatuun alettiin kiinnittää huomiota 2000 luvulla suurien lihasikaloiden yleistyessä .
Mistäköhän soluluvusta nyt puhut? Siitä jonka perusteella tulee tilitys vai siitä jonka perusteella määritetään utaretulehdus? Tämä jälkimmäinen tunnettiin joskus aikanaan muistaakseni nimellä "lettupannutesti"? Niin ja sitten on vielä tarkkailutilojen lehmäkohtainen analyysi mittalypsyn yhteydessä. Ja taitavat robotitkin jotain määrittää vai määrittävätkö? Niin että mitä näistä mahdat tarkoittaa?
Ja jos kuvittelet että ruotsalaisella tilalla ei toimita vastaavalla tavalla lehmäkohtaisesti tarkkaillen niin aika outo käsitys on sinulla. Kaikki nuo vastaavat ruotsalaisilla käytössä.