Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Kaikki maitojussit...  (Luettu 10501 kertaa)

sorkkahessu

  • Vieras
Vs: Kaikki maitojussit...
Itsehän veikkasit, että ehkä yksi on oikein, oletin tietenkin että tarkoitat suomalaista ....
Koska sitähän sitä on tähän asti juotu.

Se veikkaus perustui ihan todenäköisyyslaskentaan. Mahdollisuus että veikkaa yhden oikein on 1/5 ja aina joskushan se kohdalle osuu?

eiks jäkätijäkä

ollut 30v sitten lomittamassa on siitä hieman maailma muuttunut ;)

Sikalassa kateus säilyy.... ;)

mah

  • Vieras
Vs: Kaikki maitojussit...
Osuuhan se arvaus hollille jos jokasen kohdal arvaa suomalaisen. Imagollisestihhan meidän on väitettävä suomalaisen maidon olevan omaa luokkaansa. ja tämä vaatii tarkkuutta, kaikki sinikieli, hullut lehmät ja rantasalmet murentavat kotimaisen tuotteen kuvaa. Muuten meissä jokaisessa asuu kohta hullu lehmä, vai mitä se arla mainosti?

superdexta

  • Vieras
Vs: "kotimaisen" elintarvikkeen laatu
Suomalaisen, oikealla mentaliteetilla tuotetun elintarvikkeen raaka-aine on maailman huippua, senhän varmaan tunnustaa jokainen joka asioista jotai tietää.
Mutta...., hyvästä ja laadukkaasta raaka-aineesta osataan "jalostaa" myös täyttä sekundaa, valitettavasti.
Esim. Atrian lihajalostetuotteiden laatu on mennyt viimevuosina luvattoman huonoksi. Ennen niin maukas keittokinkkuleike on nykyään sellaista suolavedellä kyllästettyä lötköä jota oikein inhottaa suuhunsa laittaa, lisäksi se on höystetty reippaalla määrällä kaikenlaista rustoa ja jännettä, hyi helv....
Saman firman valmis jauhelihapihvit ja -pullat, yhtä kitalakeen tarttuvaa rasvaista jauhomössöä. Noista sentään pystyi vielä jokunen aika taaksepäin tekaseen pikaruuan perheelle. Nyt niitä ei saata syödä enää kukaan tässä taloudessa.
Grillattu broileri oli herkkua menneinä vuosina. Nykyään kun sellaisen ostaa lämpötiskiltä niin kauniin ruskean nahkan alla piilee yllätys, mahottoman paksu rasvakerros lihan päällä. Syötäväksi kelpaamaton osuus broilerista on kasvanut huomattavasti entiseen nähden.
Raakaliha, riippumatta jalostajasta, haisee lähes poikkeuksetta paskalta kypsennettäessä. Ikävä on niitä aikoja kun naudanpaisti muhi uunissa miedolla lämmöllä antaen vedet kielelle herauttavan tuoksun koko huusholliin. Nykyään haisee paskalta.
Potut, niitä nyt ei tule juuri jalostettuna ostettua, mutta huonontunut on raakapotun laatukin. Viimeisin 5 kg pussi, joka riittää meijjän huushollissa ehkä viikoksi, oli laadultaan aika epämääräistä. Melkein joka potussa jonkinlaista mekaanisesti aiheutettua vikaa. Millä helvetillä ne potut nykyään rusikoidaan sen näköisiksi? Kokolajittelukin nyrkin kokoisesta-peukalonpään kokoiseen. Jotain tautiakin niissä taitaa olla kun sisältä onttoja ja ruskeita. No sehän on ehkä hyvä merkki siitä ettei ole myrkkyjä käytetty kovin paljoa. Eikäpä tuo viimeisin pussukka ollut ainut sekundaerä, melkein joka pussista on n.10% hylkytavaraa. Takavuosina oli kuitenkin tarjolla senverran hyvälaatuista edullista pottua ettei juuri kannattanut itse viljellä edes kotitarpeiksi. Ensi keväänä täytyy laittaa taas monen vuoden tauon jälkeen oma pottumaa.
Kananmunat maistuu usein kalalta. Ei tee mieli nykyään laittaa pikkunälkään munakasta kun ei siitä tahdo tulla enää sen makuista kuin ennen, elikkä hyvää. Oisko kokissa vika?
Eikä nuot penskat näköjään opi syömään sitä Valiolaista jugurttiakaan, kysyvät että: "miksi tätä kitkerää taas, eikö oo sitä toista"? Tämäkään makuefekti valiolaisen tappioksi ei johdu raaka-aineesta, vaan sen jalostajasta.
Eli siinä hieman vuodatusta kuluttajan näkökulmasta. Hyväkin raaka-aine voidaan pilata maksimaalisiin voittoihin tähtäävillä jalostus toimenpiteillä. Valitettavasti enin osa maatalouden ulkopuolella olevista kuluttajista ei näe kuin sen tuottajan osuuden elitarvikkeen laadussa tai laaduttomuudessa.

Shrek

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1911
  • Quidquid Latine dictum sit, altum videtur
Vs: "kotimaisen" elintarvikkeen laatu
Suomalaisen, oikealla mentaliteetilla tuotetun elintarvikkeen raaka-aine on maailman huippua, senhän varmaan tunnustaa jokainen joka asioista jotai tietää.
Mutta...., hyvästä ja laadukkaasta raaka-aineesta osataan "jalostaa" myös täyttä sekundaa, valitettavasti.
Esim. Atrian lihajalostetuotteiden laatu on mennyt viimevuosina luvattoman huonoksi. Ennen niin maukas keittokinkkuleike on nykyään sellaista suolavedellä kyllästettyä lötköä jota oikein inhottaa suuhunsa laittaa, lisäksi se on höystetty reippaalla määrällä kaikenlaista rustoa ja jännettä, hyi helv....
Saman firman valmis jauhelihapihvit ja -pullat, yhtä kitalakeen tarttuvaa rasvaista jauhomössöä. Noista sentään pystyi vielä jokunen aika taaksepäin tekaseen pikaruuan perheelle. Nyt niitä ei saata syödä enää kukaan tässä taloudessa.
Grillattu broileri oli herkkua menneinä vuosina. Nykyään kun sellaisen ostaa lämpötiskiltä niin kauniin ruskean nahkan alla piilee yllätys, mahottoman paksu rasvakerros lihan päällä. Syötäväksi kelpaamaton osuus broilerista on kasvanut huomattavasti entiseen nähden.
Raakaliha, riippumatta jalostajasta, haisee lähes poikkeuksetta paskalta kypsennettäessä. Ikävä on niitä aikoja kun naudanpaisti muhi uunissa miedolla lämmöllä antaen vedet kielelle herauttavan tuoksun koko huusholliin. Nykyään haisee paskalta.
Potut, niitä nyt ei tule juuri jalostettuna ostettua, mutta huonontunut on raakapotun laatukin. Viimeisin 5 kg pussi, joka riittää meijjän huushollissa ehkä viikoksi, oli laadultaan aika epämääräistä. Melkein joka potussa jonkinlaista mekaanisesti aiheutettua vikaa. Millä helvetillä ne potut nykyään rusikoidaan sen näköisiksi? Kokolajittelukin nyrkin kokoisesta-peukalonpään kokoiseen. Jotain tautiakin niissä taitaa olla kun sisältä onttoja ja ruskeita. No sehän on ehkä hyvä merkki siitä ettei ole myrkkyjä käytetty kovin paljoa. Eikäpä tuo viimeisin pussukka ollut ainut sekundaerä, melkein joka pussista on n.10% hylkytavaraa. Takavuosina oli kuitenkin tarjolla senverran hyvälaatuista edullista pottua ettei juuri kannattanut itse viljellä edes kotitarpeiksi. Ensi keväänä täytyy laittaa taas monen vuoden tauon jälkeen oma pottumaa.
Kananmunat maistuu usein kalalta. Ei tee mieli nykyään laittaa pikkunälkään munakasta kun ei siitä tahdo tulla enää sen makuista kuin ennen, elikkä hyvää. Oisko kokissa vika?
Eikä nuot penskat näköjään opi syömään sitä Valiolaista jugurttiakaan, kysyvät että: "miksi tätä kitkerää taas, eikö oo sitä toista"? Tämäkään makuefekti valiolaisen tappioksi ei johdu raaka-aineesta, vaan sen jalostajasta.
Eli siinä hieman vuodatusta kuluttajan näkökulmasta. Hyväkin raaka-aine voidaan pilata maksimaalisiin voittoihin tähtäävillä jalostus toimenpiteillä. Valitettavasti enin osa maatalouden ulkopuolella olevista kuluttajista ei näe kuin sen tuottajan osuuden elitarvikkeen laadussa tai laaduttomuudessa.

Mittee sinä raukka pystyt ennee syömään? Näkkileipää?  :)
"Ajatelkaapa niitä kaikkia Fordin omistajia jotka eräänä päivänä haluavat oikean auton..."
 John Dodge, 1914

http://www.youtube.com/watch?v=vVXIK1xCRpY
http://www.youtube.com/watch?v=FMUf2qmSzvE

sorkkahessu

  • Vieras
Vs: Kaikki maitojussit...
Suomalaisen, oikealla mentaliteetilla tuotetun elintarvikkeen raaka-aine on maailman huippua, senhän varmaan tunnustaa jokainen joka asioista jotai tietää.
Mutta...., hyvästä ja laadukkaasta raaka-aineesta osataan "jalostaa" myös täyttä sekundaa, valitettavasti.
Esim. Atrian lihajalostetuotteiden laatu on mennyt viimevuosina luvattoman huonoksi. Ennen niin maukas keittokinkkuleike on nykyään sellaista suolavedellä kyllästettyä lötköä jota oikein inhottaa suuhunsa laittaa, lisäksi se on höystetty reippaalla määrällä kaikenlaista rustoa ja jännettä, hyi helv....
Saman firman valmis jauhelihapihvit ja -pullat, yhtä kitalakeen tarttuvaa rasvaista jauhomössöä. Noista sentään pystyi vielä jokunen aika taaksepäin tekaseen pikaruuan perheelle. Nyt niitä ei saata syödä enää kukaan tässä taloudessa.
Grillattu broileri oli herkkua menneinä vuosina. Nykyään kun sellaisen ostaa lämpötiskiltä niin kauniin ruskean nahkan alla piilee yllätys, mahottoman paksu rasvakerros lihan päällä. Syötäväksi kelpaamaton osuus broilerista on kasvanut huomattavasti entiseen nähden.
Raakaliha, riippumatta jalostajasta, haisee lähes poikkeuksetta paskalta kypsennettäessä. Ikävä on niitä aikoja kun naudanpaisti muhi uunissa miedolla lämmöllä antaen vedet kielelle herauttavan tuoksun koko huusholliin. Nykyään haisee paskalta.
Potut, niitä nyt ei tule juuri jalostettuna ostettua, mutta huonontunut on raakapotun laatukin. Viimeisin 5 kg pussi, joka riittää meijjän huushollissa ehkä viikoksi, oli laadultaan aika epämääräistä. Melkein joka potussa jonkinlaista mekaanisesti aiheutettua vikaa. Millä helvetillä ne potut nykyään rusikoidaan sen näköisiksi? Kokolajittelukin nyrkin kokoisesta-peukalonpään kokoiseen. Jotain tautiakin niissä taitaa olla kun sisältä onttoja ja ruskeita. No sehän on ehkä hyvä merkki siitä ettei ole myrkkyjä käytetty kovin paljoa. Eikäpä tuo viimeisin pussukka ollut ainut sekundaerä, melkein joka pussista on n.10% hylkytavaraa. Takavuosina oli kuitenkin tarjolla senverran hyvälaatuista edullista pottua ettei juuri kannattanut itse viljellä edes kotitarpeiksi. Ensi keväänä täytyy laittaa taas monen vuoden tauon jälkeen oma pottumaa.
Kananmunat maistuu usein kalalta. Ei tee mieli nykyään laittaa pikkunälkään munakasta kun ei siitä tahdo tulla enää sen makuista kuin ennen, elikkä hyvää. Oisko kokissa vika?
Eikä nuot penskat näköjään opi syömään sitä Valiolaista jugurttiakaan, kysyvät että: "miksi tätä kitkerää taas, eikö oo sitä toista"? Tämäkään makuefekti valiolaisen tappioksi ei johdu raaka-aineesta, vaan sen jalostajasta.
Eli siinä hieman vuodatusta kuluttajan näkökulmasta. Hyväkin raaka-aine voidaan pilata maksimaalisiin voittoihin tähtäävillä jalostus toimenpiteillä. Valitettavasti enin osa maatalouden ulkopuolella olevista kuluttajista ei näe kuin sen tuottajan osuuden elitarvikkeen laadussa tai laaduttomuudessa.

Mittee sinä raukka pystyt ennee syömään? Näkkileipää?  :)

Huonoilla hampaillako ? ;)

Punikki

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 482
Vs: Kaikki maitojussit...
...menkää lakkoon! Meniväthän sairaanhoitajatkin!

Lakko ei toimi vapaassa markkinataloudessa,  silloin kun kyse on tuotteesta mitä voi ostaa ja viedä rajan yli vapaasti kuten maitoa.  Luojankiitos sairaanhotajat eivät ole vielä näin esineellistettyjä,  vaikka hyvää vauhtiahan siihenkin  ollaan menossa.

superdexta

  • Vieras
Vs: "kotimaisen" elintarvikkeen laatu
Mittee sinä raukka pystyt ennee syömään? Näkkileipää?  :)

Arlan maitotuotteita. ;) Valitettavasti. Ovat halvempia ja osaltaan ainakin parempia maultaan kuin valiolaiset.
Pajuniemen lihajalosteita.  :P
Oman (vuokratun) maan juureksia ja vihanneksia :)
Riistan lihaa. :)
Itse kerättyjä luonnontuotteita; marjat, sienet :)
Vasta pyydettyä kalaa. Ei tukkureiden ja pilallejalostajien kautta kiertänyttä:)
Pågenin leipä on muuten helkutin hyvää. :P Ois kotimaisille viljan pilallejalostajille oppimista.

Tosiasiassa tässä huushollissa syödään varmasti enempi tavallista peruselintarvikkeista tehtyä ruokaa kuin keskimäärin kaupunki kotitalouksissa.

Tarkoitus oli tuoda esille se, ettei tehotuotanto ja huippuunsa viritetty, vain voiton maksimointi periaatteenaan toimiva jalostusteollisuus ole välttämättä kuluttajan etu. Mieluummin maksaa ruuasta vaikka pikkusen enempi kuin syö nuita voitonmaksimoinnin huumassa pilattuja hienoja, alunperin laadukkaita ruuan raaka-aineita.
Näihin asti ollut tavoitteena tukea kotimaista ruuan tuotantoa keskittämällä ostokset enimmäkseen kotimaista alkuperää oleviin tuotteisiin. Valitettava tosiasia on että kotimaisuus ei ole enää sitä mitä sen kuuluisi olla. Tämän kyllä huomaa kuluttajat ilman sen kummenpaa valistusta.

sorkkahessu

  • Vieras
Vs: Kaikki maitojussit...
Leivällä on maulla ominasuudet jotka ratkevat vasta maistettua . Kuivatturuisleipä on minun herkkua , Hörkön Pirjon leipä oli varmaan maukkainta mitä meilläpäin on myyty . Jugurteistä ainoastaa Suomalainen käy , rypsiöljyn jota nautin päivittäin on oltava kotimaista , valion mustikkasoppa , nami nami , parasta on tietenkin vaimon tekemä .
Luomuporkkanat on hyvää .Perunat jotka ovat lehmänpaskalla kasvatettuja on hyvää . Tuli nälkä . :P

bonneville

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1076
Vs: Kaikki maitojussit...
terveys intoilu vie ruualta maun onhan se koettu ja nähty jo monesti. joskus aikapäiviä sitten oli valiolla tullu moka ryssälle vietäviin jugurtteihin, oli isketty väärät kannet vääriin purkkeihin...nehän myytiin tuottajille melko etuusesti loora kaupalla. jäipähän mieleen että kyllähän oli maukkaat eväät vientiin ja asia valkes kun purkkia tutkii oli rasvarosentit kohrallaan että sitä tehrään mitä tilataan ja maku on sen mukaanen ;) ( ei se ruåttalaanen jäätelökään nyt niin erinomaasta oo ainaskaan mun miälestä :-X)
pessimistinen realisti tai jotain sinne päin...

sorkkahessu

  • Vieras
Vs: Kaikki maitojussit...
terveys intoilu vie ruualta maun onhan se koettu ja nähty jo monesti. joskus aikapäiviä sitten oli valiolla tullu moka ryssälle vietäviin jugurtteihin, oli isketty väärät kannet vääriin purkkeihin...nehän myytiin tuottajille melko etuusesti loora kaupalla. jäipähän mieleen että kyllähän oli maukkaat eväät vientiin ja asia valkes kun purkkia tutkii oli rasvarosentit kohrallaan että sitä tehrään mitä tilataan ja maku on sen mukaanen ;) ( ei se ruåttalaanen jäätelökään nyt niin erinomaasta oo ainaskaan mun miälestä :-X)

Volvo on ainoa mikä Ruotsista kelpaa .  ;)

Sepedeus

  • Vieras
Vs: Kaikki maitojussit...
Leivällä on maulla ominasuudet jotka ratkevat vasta maistettua . Kuivatturuisleipä on minun herkkua , Hörkön Pirjon leipä oli varmaan maukkainta mitä meilläpäin on myyty . Jugurteistä ainoastaa Suomalainen käy , rypsiöljyn jota nautin päivittäin on oltava kotimaista , valion mustikkasoppa , nami nami , parasta on tietenkin vaimon tekemä .
Luomuporkkanat on hyvää .Perunat jotka ovat lehmänpaskalla kasvatettuja on hyvää . Tuli nälkä . :P

  Tuosta listasta olen tullut päätelmään ,että sinä et tiedä hyvästä ruuasta mitään. Lehmänpaskalla kasvatettu peruna oli kyllä kaikista pahin. Meillä kasvaa perunat sellaisessa pellosssa jota ei ole lannoitettu 15 vuoteen. Maku on taivaallinen. Sanot varmaan että net ei kasva. Nyrkin kokoisia. :D

sorkkahessu

  • Vieras
Vs: Kaikki maitojussit...
Leivällä on maulla ominasuudet jotka ratkevat vasta maistettua . Kuivatturuisleipä on minun herkkua , Hörkön Pirjon leipä oli varmaan maukkainta mitä meilläpäin on myyty . Jugurteistä ainoastaa Suomalainen käy , rypsiöljyn jota nautin päivittäin on oltava kotimaista , valion mustikkasoppa , nami nami , parasta on tietenkin vaimon tekemä .
Luomuporkkanat on hyvää .Perunat jotka ovat lehmänpaskalla kasvatettuja on hyvää . Tuli nälkä . :P

  Tuosta listasta olen tullut päätelmään ,että sinä et tiedä hyvästä ruuasta mitään. Lehmänpaskalla kasvatettu peruna oli kyllä kaikista pahin. Meillä kasvaa perunat sellaisessa pellosssa jota ei ole lannoitettu 15 vuoteen. Maku on taivaallinen. Sanot varmaan että net ei kasva. Nyrkin kokoisia. :D


Käytkö aamupaskalla siellä vai .  ;)

Terminator

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7310
  • Demokratian ja ihmisoikeuksien puolesta! YTK:FI
Vs: Kaikki maitojussit...
Leivällä on maulla ominasuudet jotka ratkevat vasta maistettua . Kuivatturuisleipä on minun herkkua , Hörkön Pirjon leipä oli varmaan maukkainta mitä meilläpäin on myyty . Jugurteistä ainoastaa Suomalainen käy , rypsiöljyn jota nautin päivittäin on oltava kotimaista , valion mustikkasoppa , nami nami , parasta on tietenkin vaimon tekemä .
Luomuporkkanat on hyvää .Perunat jotka ovat lehmänpaskalla kasvatettuja on hyvää . Tuli nälkä . :P

  Tuosta listasta olen tullut päätelmään ,että sinä et tiedä hyvästä ruuasta mitään. Lehmänpaskalla kasvatettu peruna oli kyllä kaikista pahin. Meillä kasvaa perunat sellaisessa pellosssa jota ei ole lannoitettu 15 vuoteen. Maku on taivaallinen. Sanot varmaan että net ei kasva. Nyrkin kokoisia. :D


Kasvaa se peruna ilman lannoitusta, JOS SE PELTO ON OLLUT ENSIN 14 VUOTTA VIHERKESANNOLLA OIKEA OPPISESTI
"Jos kannatat ihmisen oikeuteen valita vapaasti ja haluat kasvattaa yhteistä hyvinvointiamme, niin klikkaa www.ytk.fi"

"*****ilu on luonnon lahja ja sitä pitää käyttää  hyväksi!"

"Kun ay-politrukilta argumentit loppuu, alkaa kepu roistoksi huutelu."

Sepedeus

  • Vieras
Vs: Kaikki maitojussit...
Leivällä on maulla ominasuudet jotka ratkevat vasta maistettua . Kuivatturuisleipä on minun herkkua , Hörkön Pirjon leipä oli varmaan maukkainta mitä meilläpäin on myyty . Jugurteistä ainoastaa Suomalainen käy , rypsiöljyn jota nautin päivittäin on oltava kotimaista , valion mustikkasoppa , nami nami , parasta on tietenkin vaimon tekemä .
Luomuporkkanat on hyvää .Perunat jotka ovat lehmänpaskalla kasvatettuja on hyvää . Tuli nälkä . :P

  Tuosta listasta olen tullut päätelmään ,että sinä et tiedä hyvästä ruuasta mitään. Lehmänpaskalla kasvatettu peruna oli kyllä kaikista pahin. Meillä kasvaa perunat sellaisessa pellosssa jota ei ole lannoitettu 15 vuoteen. Maku on taivaallinen. Sanot varmaan että net ei kasva. Nyrkin kokoisia. :D


Käytkö aamupaskalla siellä vai .  ;)

  Meillä aamupaska menee putkeemyöten kaupunkiin. :D
Sen vaan sanon ,että sellaasta perunaa ei viiti syödä joka on paskalla kasvatettu. Perunoiden keittämiselläkin on väliä :D
  http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/44413/Ryppyperunat%20ja%20%22muarin%22%20mojo
   
 

Tuumaaja

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 922
Vs: Kaikki maitojussit...
terveys intoilu vie ruualta maun onhan se koettu ja nähty jo monesti. joskus aikapäiviä sitten oli valiolla tullu moka ryssälle vietäviin jugurtteihin, oli isketty väärät kannet vääriin purkkeihin...nehän myytiin tuottajille melko etuusesti loora kaupalla. jäipähän mieleen että kyllähän oli maukkaat eväät vientiin ja asia valkes kun purkkia tutkii oli rasvarosentit kohrallaan että sitä tehrään mitä tilataan ja maku on sen mukaanen ;) ( ei se ruåttalaanen jäätelökään nyt niin erinomaasta oo ainaskaan mun miälestä :-X)

Samoja jugurtteja tuli maisteltua ja maukkaita oli.

Entiedä olisiko markkinoita jos myyntiin tulisi kunnollista rasvaisempaa/suolaisempaa ja maukkaampaa ruokaa jossa unohdettaisiin kalorit ja muut terveyshössötykset.

Minä ainakin olisin valmis sellaiata ostamaan.