Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe formaldehyydi ja puhas kotimainen kotieläintuotanto  (Luettu 4030 kertaa)

Eemeli

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 22247
Miten täällä suitsutetaankaan olevamme maataloustuotannon mallimaa, mutta onko kaikki niin miten annetaan ummartaa.

Onko sama aine, jolla joskus lastulevy mustamaalattiin.
Vaikutusaika vuosia.
Miten se rehuista lähtee simsala pim.

Jätkä

  • Vieras
Jospa lukisit ne rehtorskan kemiankirjat, sivistät vähän ensit itseäa ja tee uusi aloitus formaldehydistä.

navettapiika

  • Vieras
Oletteko muuten huomanneet, niin vihreitten perunoitten määrä on melkein räjähtänyt? Eivät henno enää mullata penkkejä, vaan kusettavat..samanhan se syömäkelvotonkin siellä pussissa maksaa...

kantola

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 27223
  • Ut sementem feeceris, ita metes.
Taidettu ottaa sitä Illodinia nyt yksi kurlaus liikaa.
Yllä oleva materiaali on laadittu vain informatiivisessa tarkoituksessa, eikä siinä mainittuja seikkoja ole tarkoitettu ohjeeksi tai neuvoksi.

icefarmer

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 26207
  • vastustan
Oletteko muuten huomanneet, niin vihreitten perunoitten määrä on melkein räjähtänyt? Eivät henno enää mullata penkkejä, vaan kusettavat..samanhan se syömäkelvotonkin siellä pussissa maksaa...
aattele oikein jos vielä kimille pohjoiskoreaan pistivät peruita jotka on vihreitä kuin sepeteuksen naama verotietoja selaillessa, siellä kimi jo vaaihtee ohjuksen jalustaa suomeen päin kallelleen :o :o :o :o
Kaiken sen minkä Italian mafia joutuu tekemään laittomasti voi Suomessa tehdä laillisesti...

pice

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1081
Pohjoismaat ainoina vastustivat tuota formaldehydikäsittelyn kieltoa, koska se on ainoa tehokas menetelmä puhdistaa rehun raaka-aineita salmonellasta.
Keski-eurooppalaisia tuo ei hetkauta kun siellä salmonellaa on muutenkin paljon, niin heille ei vastaavasta käsittelystä liene isompaa hyötyä, antibiootteja joutuvat joka tapauksessa käyttämään.

Tuntuu vähän merkilliseltä, että EU:n pitää jokaisesta asiasta määrätä, eikö se olisi järkevämpää että kukin jäsenmaa päättäisi tämäntasoisista asioista itse?

bdr-529

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7460
Kuinkahan monta sairastumista ja ennenaikaista kuolemaa formald. on aiheuttanut vs salmonella ruoka?
Mielipiteeni on voinut muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.

pice

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1081
Kuinkahan monta sairastumista ja ennenaikaista kuolemaa formald. on aiheuttanut vs salmonella ruoka?

Jospa olisit lukenut sen uutisen aiheesta. Formaldehydikäsittelyn tekijät ovat ammattilaisia, suojaukset on hoidettu asianmukaisesti.

Toissalta tuo nostaa ulkomaisen rehuraaka-aineen hintaa tai estää sen käyttöä, joten viljantuottajille se on hyvä uutinen.
Lisää kotimaista rypsiä ja palkiokasveja tarvitaan, että saadaan tuonti korvattua. Tai sitten antaudutaan salmonellan edessä.

bdr-529

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7460
Kuinkahan monta sairastumista ja ennenaikaista kuolemaa formald. on aiheuttanut vs salmonella ruoka?

Jospa olisit lukenut sen uutisen aiheesta. Formaldehydikäsittelyn tekijät ovat ammattilaisia, suojaukset on hoidettu asianmukaisesti.

Toissalta tuo nostaa ulkomaisen rehuraaka-aineen hintaa tai estää sen käyttöä, joten viljantuottajille se on hyvä uutinen.
Lisää kotimaista rypsiä ja palkiokasveja tarvitaan, että saadaan tuonti korvattua. Tai sitten antaudutaan salmonellan edessä.

 Luin kyllä ja ymmärsinkin mutta ehkä päättäjien kannattaisi perehtyä riskeihin joita salmonellan yleistyminen aiheuttaa verrattuna formaldehydikäsittelyn riskeihin.
Mielipiteeni on voinut muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Onhan se lämpökäsittely ja happokäsittely edelleen mahdollista. On vaan vähän kalliinpaa, ihan monta euroa/tonni
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 65903
kuis paljon se salmo sitä lämpöä tarvittikaan?   ja kuin käy hiven/vitamiinien noissa lämmöissä?   eiks formal ollu turvallisempi siinä systeemissä?

-SS-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 20032
  • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
kuis paljon se salmo sitä lämpöä tarvittikaan?   ja kuin käy hiven/vitamiinien noissa lämmöissä?   eiks formal ollu turvallisempi siinä systeemissä?
Siksi maito pastoroidaan, ettei olisi salmonellan levittäjä. 70 astetta tuhoaa salmonellan, ei tuhoa vielä hivenaineita, ei välttämättä kaikkia vitamiinejakaan.

-SS-

Magia

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3715
kuis paljon se salmo sitä lämpöä tarvittikaan?   ja kuin käy hiven/vitamiinien noissa lämmöissä?   eiks formal ollu turvallisempi siinä systeemissä?
Siksi maito pastoroidaan, ettei olisi salmonellan levittäjä. 70 astetta tuhoaa salmonellan, ei tuhoa vielä hivenaineita, ei välttämättä kaikkia vitamiinejakaan.

-SS-
Eipä taida moneltakaan maitotilalta löytyä salmonellaa.Sitä en tiedä onko tuota miten paljon viljatiloilla.

navettapiika

  • Vieras
kuis paljon se salmo sitä lämpöä tarvittikaan?   ja kuin käy hiven/vitamiinien noissa lämmöissä?   eiks formal ollu turvallisempi siinä systeemissä?
Siksi maito pastoroidaan, ettei olisi salmonellan levittäjä. 70 astetta tuhoaa salmonellan, ei tuhoa vielä hivenaineita, ei välttämättä kaikkia vitamiinejakaan.

-SS-
Eipä taida moneltakaan maitotilalta löytyä salmonellaa.Sitä en tiedä onko tuota miten paljon viljatiloilla.
Eiköhän se ole ehec, mikä on maidosta joskus tärpännyt..

-SS-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 20032
  • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
kuis paljon se salmo sitä lämpöä tarvittikaan?   ja kuin käy hiven/vitamiinien noissa lämmöissä?   eiks formal ollu turvallisempi siinä systeemissä?
Siksi maito pastoroidaan, ettei olisi salmonellan levittäjä. 70 astetta tuhoaa salmonellan, ei tuhoa vielä hivenaineita, ei välttämättä kaikkia vitamiinejakaan.

-SS-
Eipä taida moneltakaan maitotilalta löytyä salmonellaa.Sitä en tiedä onko tuota miten paljon viljatiloilla.

Maito oli non sataviisikymmentä vuotta sitten tärkeimpiä perinteisen lavantaudin levittäjä. Nykyään sanotaan hienommin salmonella. Salmonella kun kestää kylmääkin, niin hapattaminen ja pastorointi lienevät varmimmat tavat rajata suurepidemioita, jos sellainen joskus olisi tullakseen.

Nykyään taitaa kananmuna ja kananliha olla se tärkein torjunnan kohde. Kana pitää paistaa kypsäksi, eikä raakoja ulkolaisia kananmunia suositella käytettäväksi, luulisin.

-SS-