Suomalainen hiehonliha on herkkujen herkkua
http://kaytannonmaamies.fi/suomalainen-hiehonliha-herkkujen-herkkua/Tanskalainen lihatukkuri on siis ostanut Atrialta suomalaista lihaa, joka raakakypsytetään, laatuluokitellaan ja leikataan Tanskassa. Sitten se myydään erikoisherkkuna kovaan hintaan pohjoismaisena lihana etenkin Britanniaan. Atrialla ollaan asiasta ilmeisen yllättyneitä ja innoissaan, kun ilman varsinaista omaa tekemistä onkin yhtäkkiä tuottoisa markkina. Hyvä valuu tuottajille ja isoista läskipalleroista tulee lisähintaa ja onhan se mukavaa saada tonnin teurastili poistolehmästä.
Mutta kyseessä kuitenkin vain tuotantosopimus. Mikään ei estä JN Meattia kilpailuttamasta Atriaa muita kotimaisia ja pohjoismaisia lihataloja vastaan kun siltä alkaa tuntua. Toisaalta JN Meat ei teknisesti tee mitään mitä Atria (tai HK) ei osaisi tehdä itse - paitsi itse innovaatio ja sen markkinointi.
Atria ja HK puhuvat tuotekehittämisen tärkeydestä, mutta niin kovin insinöörisesti. Onhan se hienoa olla jauhelihapakkaus johon kuluu vähemmän muovia tai on vaan 7% rasvaa, mutta ei niistä ole kymmenien prosenttien lisätilejä näkynyt. Rypsiporsas ihan kiva, mutta paljonko niistä tulee vientieuroja? Atrian toimitusjohtajan mukaan pitäisi nyt äkkiä lyödä lihatalot yhteen, niin olisi kunnolla tuotekehitysvoimaa. Joku ison talon tuotekehitysosastolta kun olisi ehdottanut läshipallerohiehojen lihalla ilmoittautumista kilpailemaan wagyu-lihojen kanssa maailman parhaasta pihvistä, niin pihallehan se olisi laboratoriosta naurettu.