Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Maakalle - 25.10.17 - klo:16:36

Otsikko: Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta
Kirjoitti: Maakalle - 25.10.17 - klo:16:36
Suomalainen hiehonliha on herkkujen herkkua

http://kaytannonmaamies.fi/suomalainen-hiehonliha-herkkujen-herkkua/

Tanskalainen lihatukkuri on siis ostanut Atrialta suomalaista lihaa, joka raakakypsytetään, laatuluokitellaan ja leikataan Tanskassa. Sitten se myydään erikoisherkkuna kovaan hintaan pohjoismaisena lihana etenkin Britanniaan. Atrialla ollaan asiasta ilmeisen yllättyneitä ja innoissaan, kun ilman varsinaista omaa tekemistä onkin yhtäkkiä tuottoisa markkina. Hyvä valuu tuottajille ja isoista läskipalleroista tulee lisähintaa ja onhan se mukavaa saada tonnin teurastili poistolehmästä.

Mutta kyseessä kuitenkin vain tuotantosopimus. Mikään ei estä JN Meattia kilpailuttamasta Atriaa muita kotimaisia ja pohjoismaisia lihataloja vastaan kun siltä alkaa tuntua. Toisaalta JN Meat ei teknisesti tee mitään mitä Atria (tai HK) ei osaisi tehdä itse - paitsi itse innovaatio ja sen markkinointi.

Atria ja HK puhuvat tuotekehittämisen tärkeydestä, mutta niin kovin insinöörisesti. Onhan se hienoa olla jauhelihapakkaus johon kuluu vähemmän muovia tai on vaan 7% rasvaa, mutta ei niistä ole kymmenien prosenttien lisätilejä näkynyt. Rypsiporsas ihan kiva, mutta paljonko niistä tulee vientieuroja? Atrian toimitusjohtajan mukaan pitäisi nyt äkkiä lyödä lihatalot yhteen, niin olisi kunnolla tuotekehitysvoimaa. Joku ison talon tuotekehitysosastolta kun olisi ehdottanut läshipallerohiehojen lihalla ilmoittautumista kilpailemaan wagyu-lihojen kanssa maailman parhaasta pihvistä, niin pihallehan se olisi laboratoriosta naurettu.
Otsikko: Vs: Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta
Kirjoitti: Terminator II - 25.10.17 - klo:17:40
Suomalainen hiehonliha on herkkujen herkkua

http://kaytannonmaamies.fi/suomalainen-hiehonliha-herkkujen-herkkua/

Tanskalainen lihatukkuri on siis ostanut Atrialta suomalaista lihaa, joka raakakypsytetään, laatuluokitellaan ja leikataan Tanskassa. Sitten se myydään erikoisherkkuna kovaan hintaan pohjoismaisena lihana etenkin Britanniaan. Atrialla ollaan asiasta ilmeisen yllättyneitä ja innoissaan, kun ilman varsinaista omaa tekemistä onkin yhtäkkiä tuottoisa markkina. Hyvä valuu tuottajille ja isoista läskipalleroista tulee lisähintaa ja onhan se mukavaa saada tonnin teurastili poistolehmästä.

Mutta kyseessä kuitenkin vain tuotantosopimus. Mikään ei estä JN Meattia kilpailuttamasta Atriaa muita kotimaisia ja pohjoismaisia lihataloja vastaan kun siltä alkaa tuntua. Toisaalta JN Meat ei teknisesti tee mitään mitä Atria (tai HK) ei osaisi tehdä itse - paitsi itse innovaatio ja sen markkinointi.

Atria ja HK puhuvat tuotekehittämisen tärkeydestä, mutta niin kovin insinöörisesti. Onhan se hienoa olla jauhelihapakkaus johon kuluu vähemmän muovia tai on vaan 7% rasvaa, mutta ei niistä ole kymmenien prosenttien lisätilejä näkynyt. Rypsiporsas ihan kiva, mutta paljonko niistä tulee vientieuroja? Atrian toimitusjohtajan mukaan pitäisi nyt äkkiä lyödä lihatalot yhteen, niin olisi kunnolla tuotekehitysvoimaa. Joku ison talon tuotekehitysosastolta kun olisi ehdottanut läshipallerohiehojen lihalla ilmoittautumista kilpailemaan wagyu-lihojen kanssa maailman parhaasta pihvistä, niin pihallehan se olisi laboratoriosta naurettu.

Lihapuolellakin pitäisi olla joku Valion kaltainen markkinointi firma. itsekkin luin tuosta uutisesta että Suomalainen hiehon liha on suurta herkkua. Teuras puolella pitäisi sika ja nauta homma erottaa kokonaan toisistaan eri firmoihin.
Otsikko: Vs: Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta
Kirjoitti: -Joomies- - 25.10.17 - klo:19:28
Suomalainen hiehonliha on herkkujen herkkua

http://kaytannonmaamies.fi/suomalainen-hiehonliha-herkkujen-herkkua/

Tanskalainen lihatukkuri on siis ostanut Atrialta suomalaista lihaa, joka raakakypsytetään, laatuluokitellaan ja leikataan Tanskassa. Sitten se myydään erikoisherkkuna kovaan hintaan pohjoismaisena lihana etenkin Britanniaan. Atrialla ollaan asiasta ilmeisen yllättyneitä ja innoissaan, kun ilman varsinaista omaa tekemistä onkin yhtäkkiä tuottoisa markkina. Hyvä valuu tuottajille ja isoista läskipalleroista tulee lisähintaa ja onhan se mukavaa saada tonnin teurastili poistolehmästä.

Mutta kyseessä kuitenkin vain tuotantosopimus. Mikään ei estä JN Meattia kilpailuttamasta Atriaa muita kotimaisia ja pohjoismaisia lihataloja vastaan kun siltä alkaa tuntua. Toisaalta JN Meat ei teknisesti tee mitään mitä Atria (tai HK) ei osaisi tehdä itse - paitsi itse innovaatio ja sen markkinointi.

Atria ja HK puhuvat tuotekehittämisen tärkeydestä, mutta niin kovin insinöörisesti. Onhan se hienoa olla jauhelihapakkaus johon kuluu vähemmän muovia tai on vaan 7% rasvaa, mutta ei niistä ole kymmenien prosenttien lisätilejä näkynyt. Rypsiporsas ihan kiva, mutta paljonko niistä tulee vientieuroja? Atrian toimitusjohtajan mukaan pitäisi nyt äkkiä lyödä lihatalot yhteen, niin olisi kunnolla tuotekehitysvoimaa. Joku ison talon tuotekehitysosastolta kun olisi ehdottanut läshipallerohiehojen lihalla ilmoittautumista kilpailemaan wagyu-lihojen kanssa maailman parhaasta pihvistä, niin pihallehan se olisi laboratoriosta naurettu.

Lihapuolellakin pitäisi olla joku Valion kaltainen markkinointi firma. itsekkin luin tuosta uutisesta että Suomalainen hiehon liha on suurta herkkua. Teuras puolella pitäisi sika ja nauta homma erottaa kokonaan toisistaan eri firmoihin.

Miksi sika ja nauta eri yhtiöihin?
Mihin sitten menisi broilerit ja muu siipikarja?
Otsikko: Vs: Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta
Kirjoitti: de Citonni - 25.10.17 - klo:20:46
Ranskassa teurashieho arvostetaan korkeammalle, kuin sonni.
Otsikko: Vs: Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta
Kirjoitti: sorkkis - 25.10.17 - klo:20:56
Ranskassa teurashieho arvostetaan korkeammalle, kuin sonni.

On Suomessakin arvostettu . Ennen Eeuuta sai vastapoikineestateurashiehoista hyvän hinnan , Tuottajakin .
Otsikko: Vs: Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta
Kirjoitti: Terminator II - 25.10.17 - klo:21:04
Suomalainen hiehonliha on herkkujen herkkua

http://kaytannonmaamies.fi/suomalainen-hiehonliha-herkkujen-herkkua/

Tanskalainen lihatukkuri on siis ostanut Atrialta suomalaista lihaa, joka raakakypsytetään, laatuluokitellaan ja leikataan Tanskassa. Sitten se myydään erikoisherkkuna kovaan hintaan pohjoismaisena lihana etenkin Britanniaan. Atrialla ollaan asiasta ilmeisen yllättyneitä ja innoissaan, kun ilman varsinaista omaa tekemistä onkin yhtäkkiä tuottoisa markkina. Hyvä valuu tuottajille ja isoista läskipalleroista tulee lisähintaa ja onhan se mukavaa saada tonnin teurastili poistolehmästä.

Mutta kyseessä kuitenkin vain tuotantosopimus. Mikään ei estä JN Meattia kilpailuttamasta Atriaa muita kotimaisia ja pohjoismaisia lihataloja vastaan kun siltä alkaa tuntua. Toisaalta JN Meat ei teknisesti tee mitään mitä Atria (tai HK) ei osaisi tehdä itse - paitsi itse innovaatio ja sen markkinointi.

Atria ja HK puhuvat tuotekehittämisen tärkeydestä, mutta niin kovin insinöörisesti. Onhan se hienoa olla jauhelihapakkaus johon kuluu vähemmän muovia tai on vaan 7% rasvaa, mutta ei niistä ole kymmenien prosenttien lisätilejä näkynyt. Rypsiporsas ihan kiva, mutta paljonko niistä tulee vientieuroja? Atrian toimitusjohtajan mukaan pitäisi nyt äkkiä lyödä lihatalot yhteen, niin olisi kunnolla tuotekehitysvoimaa. Joku ison talon tuotekehitysosastolta kun olisi ehdottanut läshipallerohiehojen lihalla ilmoittautumista kilpailemaan wagyu-lihojen kanssa maailman parhaasta pihvistä, niin pihallehan se olisi laboratoriosta naurettu.

Lihapuolellakin pitäisi olla joku Valion kaltainen markkinointi firma. itsekkin luin tuosta uutisesta että Suomalainen hiehon liha on suurta herkkua. Teuras puolella pitäisi sika ja nauta homma erottaa kokonaan toisistaan eri firmoihin.

Miksi sika ja nauta eri yhtiöihin?
Mihin sitten menisi broilerit ja muu siipikarja?

Sika ja nauta on toisiaan korvaavia tuotteita.
Otsikko: Vs: Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta
Kirjoitti: -Joomies- - 25.10.17 - klo:21:25
Suomalainen hiehonliha on herkkujen herkkua

http://kaytannonmaamies.fi/suomalainen-hiehonliha-herkkujen-herkkua/

Tanskalainen lihatukkuri on siis ostanut Atrialta suomalaista lihaa, joka raakakypsytetään, laatuluokitellaan ja leikataan Tanskassa. Sitten se myydään erikoisherkkuna kovaan hintaan pohjoismaisena lihana etenkin Britanniaan. Atrialla ollaan asiasta ilmeisen yllättyneitä ja innoissaan, kun ilman varsinaista omaa tekemistä onkin yhtäkkiä tuottoisa markkina. Hyvä valuu tuottajille ja isoista läskipalleroista tulee lisähintaa ja onhan se mukavaa saada tonnin teurastili poistolehmästä.

Mutta kyseessä kuitenkin vain tuotantosopimus. Mikään ei estä JN Meattia kilpailuttamasta Atriaa muita kotimaisia ja pohjoismaisia lihataloja vastaan kun siltä alkaa tuntua. Toisaalta JN Meat ei teknisesti tee mitään mitä Atria (tai HK) ei osaisi tehdä itse - paitsi itse innovaatio ja sen markkinointi.

Atria ja HK puhuvat tuotekehittämisen tärkeydestä, mutta niin kovin insinöörisesti. Onhan se hienoa olla jauhelihapakkaus johon kuluu vähemmän muovia tai on vaan 7% rasvaa, mutta ei niistä ole kymmenien prosenttien lisätilejä näkynyt. Rypsiporsas ihan kiva, mutta paljonko niistä tulee vientieuroja? Atrian toimitusjohtajan mukaan pitäisi nyt äkkiä lyödä lihatalot yhteen, niin olisi kunnolla tuotekehitysvoimaa. Joku ison talon tuotekehitysosastolta kun olisi ehdottanut läshipallerohiehojen lihalla ilmoittautumista kilpailemaan wagyu-lihojen kanssa maailman parhaasta pihvistä, niin pihallehan se olisi laboratoriosta naurettu.

Lihapuolellakin pitäisi olla joku Valion kaltainen markkinointi firma. itsekkin luin tuosta uutisesta että Suomalainen hiehon liha on suurta herkkua. Teuras puolella pitäisi sika ja nauta homma erottaa kokonaan toisistaan eri firmoihin.

Miksi sika ja nauta eri yhtiöihin?
Mihin sitten menisi broilerit ja muu siipikarja?

Sika ja nauta on toisiaan korvaavia tuotteita.

On sulla kyllä ihmejuttuja. Lihapuolelle haluat Valion kaltaisen firman ja seuraavassa lauseeseen haluat kaksi eri firmaa, mutta et yhtään keksi mihin laittaisit siipikarjan, joka on kuitenkin lihalaji jonka kulutus ja tuotanto ovat kasvaneet koko 2000-luvun.

Ei sika ja nauta tai broileri ole toisiaan korvaavia tuotteita. Kyseessä on toisiaan täydentävät lihalajit.
Otsikko: Vs: Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta
Kirjoitti: Guarter - 25.10.17 - klo:23:34
Hieno juttu! Ja joutaisi laatulihat pois täältä kuleksimasta. Eihän sitä punaista ja rasvaista lihaa täällä kannata syödä  ;)
Otsikko: Vs: Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta
Kirjoitti: ruusunpuna - 25.10.17 - klo:23:57
Suomalainen hiehonliha on herkkujen herkkua

http://kaytannonmaamies.fi/suomalainen-hiehonliha-herkkujen-herkkua/

Tanskalainen lihatukkuri on siis ostanut Atrialta suomalaista lihaa, joka raakakypsytetään, laatuluokitellaan ja leikataan Tanskassa. Sitten se myydään erikoisherkkuna kovaan hintaan pohjoismaisena lihana etenkin Britanniaan. Atrialla ollaan asiasta ilmeisen yllättyneitä ja innoissaan, kun ilman varsinaista omaa tekemistä onkin yhtäkkiä tuottoisa markkina. Hyvä valuu tuottajille ja isoista läskipalleroista tulee lisähintaa ja onhan se mukavaa saada tonnin teurastili poistolehmästä.

Mutta kyseessä kuitenkin vain tuotantosopimus. Mikään ei estä JN Meattia kilpailuttamasta Atriaa muita kotimaisia ja pohjoismaisia lihataloja vastaan kun siltä alkaa tuntua. Toisaalta JN Meat ei teknisesti tee mitään mitä Atria (tai HK) ei osaisi tehdä itse - paitsi itse innovaatio ja sen markkinointi.

Atria ja HK puhuvat tuotekehittämisen tärkeydestä, mutta niin kovin insinöörisesti. Onhan se hienoa olla jauhelihapakkaus johon kuluu vähemmän muovia tai on vaan 7% rasvaa, mutta ei niistä ole kymmenien prosenttien lisätilejä näkynyt. Rypsiporsas ihan kiva, mutta paljonko niistä tulee vientieuroja? Atrian toimitusjohtajan mukaan pitäisi nyt äkkiä lyödä lihatalot yhteen, niin olisi kunnolla tuotekehitysvoimaa. Joku ison talon tuotekehitysosastolta kun olisi ehdottanut läshipallerohiehojen lihalla ilmoittautumista kilpailemaan wagyu-lihojen kanssa maailman parhaasta pihvistä, niin pihallehan se olisi laboratoriosta naurettu.

Lihapuolellakin pitäisi olla joku Valion kaltainen markkinointi firma. itsekkin luin tuosta uutisesta että Suomalainen hiehon liha on suurta herkkua. Teuras puolella pitäisi sika ja nauta homma erottaa kokonaan toisistaan eri firmoihin.

No eikö tässä nyt ollut kyse enempi hiehon lihasta vs. lypsyraakin tai sonnin liha? Ja ihan varmasti suomalainen lihatalo lähtee maksamaan tuottajilleen hiehosta tai vieläpä dissaamaan kuluttajille sonninlihaa.
Otsikko: Vs: Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta
Kirjoitti: Terminator II - 26.10.17 - klo:13:09
Suomalainen hiehonliha on herkkujen herkkua

http://kaytannonmaamies.fi/suomalainen-hiehonliha-herkkujen-herkkua/

Tanskalainen lihatukkuri on siis ostanut Atrialta suomalaista lihaa, joka raakakypsytetään, laatuluokitellaan ja leikataan Tanskassa. Sitten se myydään erikoisherkkuna kovaan hintaan pohjoismaisena lihana etenkin Britanniaan. Atrialla ollaan asiasta ilmeisen yllättyneitä ja innoissaan, kun ilman varsinaista omaa tekemistä onkin yhtäkkiä tuottoisa markkina. Hyvä valuu tuottajille ja isoista läskipalleroista tulee lisähintaa ja onhan se mukavaa saada tonnin teurastili poistolehmästä.

Mutta kyseessä kuitenkin vain tuotantosopimus. Mikään ei estä JN Meattia kilpailuttamasta Atriaa muita kotimaisia ja pohjoismaisia lihataloja vastaan kun siltä alkaa tuntua. Toisaalta JN Meat ei teknisesti tee mitään mitä Atria (tai HK) ei osaisi tehdä itse - paitsi itse innovaatio ja sen markkinointi.

Atria ja HK puhuvat tuotekehittämisen tärkeydestä, mutta niin kovin insinöörisesti. Onhan se hienoa olla jauhelihapakkaus johon kuluu vähemmän muovia tai on vaan 7% rasvaa, mutta ei niistä ole kymmenien prosenttien lisätilejä näkynyt. Rypsiporsas ihan kiva, mutta paljonko niistä tulee vientieuroja? Atrian toimitusjohtajan mukaan pitäisi nyt äkkiä lyödä lihatalot yhteen, niin olisi kunnolla tuotekehitysvoimaa. Joku ison talon tuotekehitysosastolta kun olisi ehdottanut läshipallerohiehojen lihalla ilmoittautumista kilpailemaan wagyu-lihojen kanssa maailman parhaasta pihvistä, niin pihallehan se olisi laboratoriosta naurettu.

Lihapuolellakin pitäisi olla joku Valion kaltainen markkinointi firma. itsekkin luin tuosta uutisesta että Suomalainen hiehon liha on suurta herkkua. Teuras puolella pitäisi sika ja nauta homma erottaa kokonaan toisistaan eri firmoihin.

Miksi sika ja nauta eri yhtiöihin?
Mihin sitten menisi broilerit ja muu siipikarja?

Sika ja nauta on toisiaan korvaavia tuotteita.

On sulla kyllä ihmejuttuja. Lihapuolelle haluat Valion kaltaisen firman ja seuraavassa lauseeseen haluat kaksi eri firmaa, mutta et yhtään keksi mihin laittaisit siipikarjan, joka on kuitenkin lihalaji jonka kulutus ja tuotanto ovat kasvaneet koko 2000-luvun.

Ei sika ja nauta tai broileri ole toisiaan korvaavia tuotteita. Kyseessä on toisiaan täydentävät lihalajit.

Politikko ainesta. No jos naudan hintaa suomessa nostetaan, niin sian kulutus kasvaa ja toisin päin. Tietysti siipikarja toimii myös tässä ketjussa myös että hinnan korotukset ohjautuu siihen tai pois siitä. Se että olisiko valion kaltainen markkinointi firma lihapuolellakin hyvä, niin siitä voisi keskustella. Siihenhän voisi sitten eriyttää siipikarjan, sian ja naudan jalostajat. Eihän kaikki meijeritkään purkita maitoa, tee voita tai pyöritä.juustoja valiolla.
Otsikko: Vs: Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta
Kirjoitti: BACKSPACE - 26.10.17 - klo:17:40
Ranskassa teurashieho arvostetaan korkeammalle, kuin sonni.

Hiehoissa on kyl hyvä liha... Jopa lypsyrotuisissa jotenkin syötävää
Otsikko: Vs: Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta
Kirjoitti: antti-x - 26.10.17 - klo:17:47
Ranskassa teurashieho arvostetaan korkeammalle, kuin sonni.

Hiehoissa on kyl hyvä liha... Jopa lypsyrotuisissa jotenkin syötävää

On se parempi kuin sonnissa, mutta häviää kyllä lehmälle, ainakin jauhelihana ja sopivan raakakypsytyksen jälkeen muutenkin. :) Suomalainen lihan hinnoittelu on ihan naurettavaa. Juuri cittarissakin bongasin tosi valjua "pihvisonnia" palvelutiskissä, ulkofileessä tai edes entrecoteessa ei rasvaa about lainkaan. Ja saman kaupan lihahyllyssä taas oli puolet halvempaa naudan ulkofilettä jonka seassa selvästi väkirehupainotteisesti ruokittua lehmää, tosi upea marmorifilee. Suurin osa sielläkin toki oli jotain pliisua lypsyrotusonnia.
Otsikko: Vs: Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta
Kirjoitti: BACKSPACE - 26.10.17 - klo:17:56
Ranskassa teurashieho arvostetaan korkeammalle, kuin sonni.

Hiehoissa on kyl hyvä liha... Jopa lypsyrotuisissa jotenkin syötävää

On se parempi kuin sonnissa, mutta häviää kyllä lehmälle, ainakin jauhelihana ja sopivan raakakypsytyksen jälkeen muutenkin. :) Suomalainen lihan hinnoittelu on ihan naurettavaa. Juuri cittarissakin bongasin tosi valjua "pihvisonnia" palvelutiskissä, ulkofileessä tai edes entrecoteessa ei rasvaa about lainkaan. Ja saman kaupan lihahyllyssä taas oli puolet halvempaa naudan ulkofilettä jonka seassa selvästi väkirehupainotteisesti ruokittua lehmää, tosi upea marmorifilee. Suurin osa sielläkin toki oli jotain pliisua lypsyrotusonnia.

Se menee just näin se asia.

Paras pihvi tulee 3-4 vuotiaasta liharotuisesta lehmästä. Onnistunee myös lypsyrotuisesta jos se on tarpeeksi lihava ja ruokinta on ollut sellainen ettei liha ole hapanta koko aikaa
Otsikko: Vs: Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta
Kirjoitti: supersammakko - 26.10.17 - klo:18:13
Aivan kuten aloittaja mainitsi, suomessa ei ole lihan laatuluokittelua. Hans Välimäki taannoin kommentoi tämän ongelmaksi kun raaka-ainetta ostaessaan ei välttämättä tiedä onko liha roikkunut päivän, vai kuukauden.
Otsikko: Vs: Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta
Kirjoitti: Terminator II - 26.10.17 - klo:18:44
Aivan kuten aloittaja mainitsi, suomessa ei ole lihan laatuluokittelua. Hans Välimäki taannoin kommentoi tämän ongelmaksi kun raaka-ainetta ostaessaan ei välttämättä tiedä onko liha roikkunut päivän, vai kuukauden.

Höllätään sääntöjä, niin rupeaa löytymään sellaista mitä soijapurilaisen vegaani paistajat haluaa.
Otsikko: Vs: Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta
Kirjoitti: de Citonni - 26.10.17 - klo:22:15
Ranskassa teurashieho arvostetaan korkeammalle, kuin sonni.

Hiehoissa on kyl hyvä liha... Jopa lypsyrotuisissa jotenkin syötävää

On se parempi kuin sonnissa, mutta häviää kyllä lehmälle, ainakin jauhelihana ja sopivan raakakypsytyksen jälkeen muutenkin. :) Suomalainen lihan hinnoittelu on ihan naurettavaa. Juuri cittarissakin bongasin tosi valjua "pihvisonnia" palvelutiskissä, ulkofileessä tai edes entrecoteessa ei rasvaa about lainkaan. Ja saman kaupan lihahyllyssä taas oli puolet halvempaa naudan ulkofilettä jonka seassa selvästi väkirehupainotteisesti ruokittua lehmää, tosi upea marmorifilee. Suurin osa sielläkin toki oli jotain pliisua lypsyrotusonnia.

https://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=20787.msg326071#msg326071

Muutama vuosi sitten oli ilmeisesti sonnin/härän liha porukan mielestä parempaa, kun ei kukaan kommentoinut.  ;D ;D
Otsikko: Vs: Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta
Kirjoitti: supersammakko - 27.10.17 - klo:07:00
Aivan kuten aloittaja mainitsi, suomessa ei ole lihan laatuluokittelua. Hans Välimäki taannoin kommentoi tämän ongelmaksi kun raaka-ainetta ostaessaan ei välttämättä tiedä onko liha roikkunut päivän, vai kuukauden.

Höllätään sääntöjä, niin rupeaa löytymään sellaista mitä soijapurilaisen vegaani paistajat haluaa.
Ei siihen mitään sääntöjä tarvitse höllätä, vaan tehdä se laatuluokitus.
Otsikko: Vs: Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta
Kirjoitti: Magia - 27.10.17 - klo:07:10
Ranskassa teurashieho arvostetaan korkeammalle, kuin sonni.

Hiehoissa on kyl hyvä liha... Jopa lypsyrotuisissa jotenkin syötävää

On se parempi kuin sonnissa, mutta häviää kyllä lehmälle, ainakin jauhelihana ja sopivan raakakypsytyksen jälkeen muutenkin. :) Suomalainen lihan hinnoittelu on ihan naurettavaa. Juuri cittarissakin bongasin tosi valjua "pihvisonnia" palvelutiskissä, ulkofileessä tai edes entrecoteessa ei rasvaa about lainkaan. Ja saman kaupan lihahyllyssä taas oli puolet halvempaa naudan ulkofilettä jonka seassa selvästi väkirehupainotteisesti ruokittua lehmää, tosi upea marmorifilee. Suurin osa sielläkin toki oli jotain pliisua lypsyrotusonnia.

Se menee just näin se asia.

Paras pihvi tulee 3-4 vuotiaasta liharotuisesta lehmästä. Onnistunee myös lypsyrotuisesta jos se on tarpeeksi lihava ja ruokinta on ollut sellainen ettei liha ole hapanta koko aikaa
Atriahan nosti lehmänlihanhintaa,hyvä menekki oliko ihan niinkin kauas kuin eurooppaa.Tuli kyllä vain viestistä mieleen,että on tainut loppua teurastamojen mässäily lopettajien lehmillä.
Otsikko: Vs: Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta
Kirjoitti: Terminator II - 29.10.17 - klo:07:58
Aivan kuten aloittaja mainitsi, suomessa ei ole lihan laatuluokittelua. Hans Välimäki taannoin kommentoi tämän ongelmaksi kun raaka-ainetta ostaessaan ei välttämättä tiedä onko liha roikkunut päivän, vai kuukauden.

Höllätään sääntöjä, niin rupeaa löytymään sellaista mitä soijapurilaisen vegaani paistajat haluaa.
Ei siihen mitään sääntöjä tarvitse höllätä, vaan tehdä se laatuluokitus.

Laatuluokitus on eri asia kuin säännöt! Ostaja asettaa laatukriteerit mitä haluaa, ei siihen lakia tarvita!
Otsikko: Vs: Suomalainen naudanliha arvossaan, mutta ei laisinkaan suomalaisten ansiosta
Kirjoitti: supersammakko - 29.10.17 - klo:08:59
Aivan kuten aloittaja mainitsi, suomessa ei ole lihan laatuluokittelua. Hans Välimäki taannoin kommentoi tämän ongelmaksi kun raaka-ainetta ostaessaan ei välttämättä tiedä onko liha roikkunut päivän, vai kuukauden.

Höllätään sääntöjä, niin rupeaa löytymään sellaista mitä soijapurilaisen vegaani paistajat haluaa.
Ei siihen mitään sääntöjä tarvitse höllätä, vaan tehdä se laatuluokitus.

Laatuluokitus on eri asia kuin säännöt! Ostaja asettaa laatukriteerit mitä haluaa, ei siihen lakia tarvita!
Opettele ymmärtämään lukemasi, laatuluoitus on laatuluokitus, ei laki.