Tuossa tutkimuksessa on käytetty samaa systeemiä johon olen itsekin sortunut... Jos ei normaali korrelaatio tai regressioanalyysi tuo toivottua tai tuo ei-toivotun tuloksen. Niin luokitellaanpa aineisto...
Niin tässäkin oli tehty; hieman ihmetyttää kun tuossa puhutaan että quantiles eli aineisto oli jaettu viiteen osaan. Mutta ei kerrota millä jaolla. Puhutaan vain highest quantile ja lowest quantile mutta onko se esim 10% ihmisten määristä? Vai joku raja rasvan ja hiilihydraattien mukaan?
Mutta jos se on vaikka 10% ihmismääristä niin muutama tekijä on otettava huomioon. Tutkittavia oli siis 135.000 ihmistä viidessä maanosassa ja 18 maassa. Nyt jos otetaan tuollaisesta aineistosta 10% ne joilla hiilihydraattien osuus on ravinnossa suurin. Niin siinäpä saattaa olla iso osa joilla on ravinto yksipuolisesti riisiä. Ja saattavat myös olla muualla kuin USA/Eurooppa. Vastaavasti ne joilla rasvan osuus on suurempi niin saattavat olla yleisesti parempien terveydenhuoltopalvelujen piirissä ja korkeammalla elintasolla.
Mutta jos ei koko tutkimusta ja koko aineistoa saa käsiinsä niin tämän tutkimuksen arvo voi olla sellainen että sen saa tunkea sinne minne ei aurinko paista.
sinä kun olet viisas mies niin missä määrin Kaupungistuminen selittää tätä nykyihmisten lihomista ja sairastelua.
omasta nuoruudesta kun muistelee niin aamulla kipattiin kaurapuurot voin kanssa koneeseen, sitten poljettiin tai käveltiin jos oli lunta paljon tiellä muutama kilometri kouluun, välitunnilla vedettiin täys erä kiekkoa, pesäpalloa tai polttopalloa, kaikki osllistu, tytötkin ...
ruokatunnilla opettaja oli keittäjän vieressä, kaikki otti kaikkea, söi tai itki ja söi, lähimmät karkit ja limukat oli viiden kilometrin päässä...
iltapäivällä sama muutama kilometri kotia mutta matkalla kunnon kylätappelu, kotona sitte lihaperunat naamaan ja johonkin työn syrjään hetkeksi ja jos mitään arbeettia ei ollu niin muutama kilometri takasin koululle pelaamaan jotakin...
ylipainosia oli, ehkä yks tai kaks reippaan kolmenkymmenen hengen koulussa...