Tuottajan kuuluu hyötyä vain kaupan kustannuksella.
Sanotaan niin, että laatu oli kyllä parempi ja näitä höpö höpö (maissi, lisäaine, sokeri) tuotteita ei ollut tarjollakaan niin runsaasti esim. 20v sitten. Kilpailu johtaa ruoan tuotekehityksen epäterveelliseen suuntaan, maidon pilkkomiseen ja prosessointiin, lisäaineisiin, halpoihin jaokkeisiin ja markkinointiin jonkin ihme bakteerin voimalla. Kehitystä kaupan pyynnöstä! Olisihan siinä enemmän jaettavaa, mutta monky-bisneksen säännöillä, sorry totuudesta!
Olisiko niin, etteivät elintarvikepomot ja kaupanpomot istuisi samoissa löylyissä? Olisiko?
Kilpailu johtaa myös tuotannon epäterveelliseen suuntaan, josta kärsivät ympäristö, maaperä ja eläimet <- en syytä tuottajaa, syytän järjestelmää ja kaupan ahneutta, ehkä tuottajissakin on ahneutta, mutta ovathan he myös pakotettuja selviytymään, halpuutuksen- hengessä. Globalisaatio painaa päälle. Se on kirous, toisin kuin jakkutädit ja -sedät hypettävät.
Jos saisimme entisajan ravinnon takaisin, nykyajan hygienia tiedolla ja jäähdytysjärjestelmillä olisi Suomen kansa terveempää kuin nykyisin -ja ilman rokotuksia.
Sillä jokin ei täsmää? Ruoka on hygieenisintä ja terveyden hoito "laadukkainta" (lainausmerkit siksi, koska ihmiset lääkitään sairaiksi) kuin koskaan ja ihmiset ovat silti sairaampia, myös mieleltään.
Ja vielä, maito ei ikinä ole ollut kallista, ei Valionkaan "sanelemana" aikana, ei todella. Vesi on.
Viimeksi muokattu: 19.08.17 - klo:13:34 kirjoittanut Guarter