mikä selittää satakunnan ja kymenlaakson väestönkadon

Isojen ja menestyvien kaupunkien puute.. katos, ei maaseutu, paraskaan sellainen, houkuta ketään ko. paikoissa asumaan kun asumista ei tueta yhtä massiivisesti kuin tundralla 
Tää on just kuin perätila sanoi, kummallakaan alueella ei ole mitään mikää pitäisi asukkaat siellä tai antaisi syytä muuttaa sinne asumaan. Ukiin rekrytään porukkaa ja Porissa on satama, mutta molempiin niin saatanan huonot yhteydet.
Poriin on suora rautatie Tampereelta ja melko suora väylä laivoille (Suomen lyhin eli. halvin luotsausmaksu ja halvimmat väylämaksut).
Valkeakosken paperi alkoi 1971 kulkemaan Rauman kautta, kun lokakuussa 1970 Poriin neuvottelemaan tullut Juuso Walden ei päässyt kapakkaan (muut pääsee, mutta ei toi lippispäinen, joka oli J. Walden (porilainen ovimies lausui)). Seuraavana vuonna paperi kulkikin Rauman kautta ja 1972 J. Walden kuoli.
Muistettakoon että Poriin piti rakentaa nykyinen Tornion terästehdas, jonka Kekkonen junttasi Tornioon:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tornion_ter%C3%A4stehdas"Outokummulla oli teräksen valmistamiseen tarvittavaa kromia ja nikkeliä, mutta ei omaa tuotantolaitosta ruostumattoman teräksen valmistamiseen.[4] Keminmaalta löydettiin kromimalmio ja paikalle perustettiin Kemin kaivos vuonna 1968. Saman vuonna aloitti toimintansa myös Tornion ferrokromitehdas.[8] 1960-luvun alusta selvitettiin ruostumattoman teräksen valmistamista. Outokummun hallintoneuvosto suunnitteli uutta terästehdasta Poriin, mutta muun muassa valtiovalta, lappilaiset ja kehitysaluepolitiikka ajoivat sitä Tornioon, jossa oli jo ennestään tehdasalueella ferrokromitehdas sekä läheinen Kemin kaivos. Tornion kannalla olivat myös pääministeri Ahti Karjalainen, sekä tasavallan presidentti Urho Kekkonen.[4][8] Suomen hallitus suositteli 31. joulukuuta 1970 sijoitupaikaksi Torniota, mutta Outokumpu suunnitteli toimitusjohtaja Petri Brykin johdolla tehdasta Poriin aina vuoteen 1973 saakka ja teki laskelmat ja suunnitelmat sitä varten. Lopulta valtioneuvoston päätös helmikuussa 1973 sinetöi tehtaan rakentamisen Tornioon. Outokummun hallintoneuvosto hyväksyi hankkeen 8. helmikuuta ja rakennustyöt alkoivat vielä samana vuonna. Terästehtaan peruskivi muurattiin syyskuussa 1974.[8]"
Sitä ihmettelen suuresti, että miksi uusi rakenteilla oleva sellutehdas teki sopimuksen Vuosaaren kanssa?