MTT raportissa nro 153 on huonoja uutisia ruiskusten voimaan uskoville. DON toksiinit ovat tartunnasta riippuvaisia, kasvukauden aikaisella torjunnalla tai peittauksella ei ollut vaikutusta sadon DON - arvoon. Tärkeimpänä tekijöinä arvojen ankaruuteen olivat alueellinen kasvupaikka Suomessa, sää noin 2 viikkoa tähkälletulosta ja lajike (tämä viimemainittu saattaa olla sään toissijainen vaikutusmuoto) .
Kylvö- ja muokkausmenetelmistä ei mainittu juurikaan mitään, vaikka kasvinjätteet olivat pääsääntöinen tartunnan kuljettaja vuodesta toiseen.
-SS-
Juurikin noin ja samoin tuo tautiruiskutus.....
Isot jyvät siemeneksi ja jo puinti-kuivausvaiheessa jyvät akanoista--> Paljon tuulta. Nuukuus vaivaa isäntää ja kaikki paskat pyritään keräämään kärryyn ja siiloon.
Lajittelu rankalla kädellä.
Ja toki, ne sääolosuhteet syksyllä.....
Avenan viljelijätilaisuudessa puhuttiin, että kukinnan aikaisella säällä on vaikutusta. Siihen aikaan sadetta ja kosteeta ni donit nousee
Ei näkyny sua...
Höpö tuokin, täällä satoi vettä koko kesän ja kaurat oli tosi puhtaita, pikku nökkönen satamassa rehuksi menevää, kaikki meni elintarvikevientiin. Sadot heikkoja, sato laadukasta vaikka satoi hitokseen läpi kesän.
Liikaa muuttujia tuossa doni hommassa, lajike vaikuttaa ainakin mutta mutta... Ei näistä tiedä, liikaa muuttuvia tekijöitä ja kaikki vaikuttaa kaikkeen, eri vuosina erilailla. Doneja voi yrittää vältellä hyvillä viljelytoimilla, mutta aikapaljon näyttää olevan tuurissakin. Kun niitä doneja on alueellisesti eri vuosina, ristiin rastiin. Satoiko kymenlaaksossa tänä vuonna paljon?? Siellähän on ollut paljon ongelmia.
Laskin että 29.6-17.7 satoi kolmetoista päivää yhdeksästätoista. Millejä ei paljon kertynyt, kuitenkin 114mm. Ihan normisettiä viime kesänä, kun koko v***n kesän satoi
Tuossa välissä kukki varmuudella useimmat tämän seudun kaurat