Siis ravintofysiologi David Jonsson on tätä mieltä tuosta tutkimuksesta:
- Kertoo erittäin vähän.
David Jonssonin mukaan siitä ei pidä vetää liian suuria johtopäätöksiä.
- Kertoo oikeastaan aika vähän, tai ei mitään syistä ja seurauksista.
- Tämän kaltainen kysymysten asettelu voi olla epävarma tapa saada tietoa ihmisten ruokailutavoista.
- Valtaosa aikaisemmin suoritetuista tutkimuksista osoittaa, että maidolla on neutraali, tai hyvä vaikutus useimpiin terveysmerkkaajiin. Suurin myönteinen vaikutus saadaan hapanmaitotuotteilla.
- Jos katsoo esimerkiksi sydän- ja verisuonisairauksia, jotka ovat suuria ”kansanmurhaajia” vaikuttaa maito viime aikoina läpikäydyn systemaattisen tarkastelun mukaan olevan neutraali tai hyvä.
On niin ihanaa olla tekemättä mitään ja levätä sen jälkeen.