Onhan sorkkahoitopäivä aika raskas... Meillä menee pikkuisen vajaa 10 elukkaa tunnissa, mutta kyse on siitä että aina joutuu hakea eläintä pukille ja siinä tuhraantuu aikaa. Seuraavalla kerralla kokeillaan laittaa pukki eri paikkaan ja katotaan toimisko homma paremmin siten? Muutama hullu elukka löytyy jotka mieluummin vaikka kuolee kuin tulis sorkkapukille ajamalla. Näitä tulee hoidettua harvemmin ja sekin joudutaan järjestää siten että laitetaan lukkoaitaan kiinni ja vedetään köydellä sitten.
Varsinais-Suomessa on tyypillistä et elukka on parressa niin tuottaja lähtee tekemään pikku homman n. 20 minuuttia ja sitte haetaan elukka ja ihmetellään tartteeks se nyt välttämättä hoitaa . Mobiilit tarttis kuulemma olla . Mobiilit ei sorkkaa paranna mut jostakin syystä semmoset pitäis olla .
Tilatasolla paperi on jopa parempi,selkeämpi.Penkkiin makaamaan jäävät elukat hidastaa ihan eniten hommaa.
Samaa mieltä asiasta .
mikä tää mobiili juttu on. Puhutaanko siitä kirjaamisesta vai liittyykö se jotenkin sorkanhoitoon.
SorkkaMobiili. Hoitaja naputtaa tekemänsä asiat häkkiin kiinnitetylle pädille, josta päivän päätteeksi lähettää Laskentakeskukseen. Sieltä näkyy MinunMaatilan kautta tilalle muiden hoitojen joukossa.
Todella kätevää esimerkiksi kun pitää seuraavalla hoitokerralla nopeasti katsoa ketkä on viimeksi jäänyt hoitamatta tai mikä jalka kuukausia sitten olikaan ongelma. Tulos tietenkin sama jos itse ne tiedot ensin hoitopäivän aikana kirjaa paperille ja seuraavana päivänä tietokoneelle, lisää työtä vaan. Se vaan helposti unohtuu, etenkin jos hoitopäivä perjantai ja sitten alkuviikosta pitäisi, eli olisi pitänyt, ne naputella.
Hoitajalle antanee helpon tavan pitää kirjaa mitä kuuluu laskuttaa. Auttaa myös kun siinä heti paikan päällä hoitoa aloittaessa näkee mitä ja milloin on viimeksi tehty.
Pidemmällä tähtäimellä etuna tietojen meno suoraan ja vääristelemättömänä (tahallaan tai vahingossa) jalostustietokantaan.
Paikan pitäisi olla sorkkurille sellainen että kerättäisi elukat johonkin tuttuun karsinaan mistä käytävä kohti telinettä. Sitten itte kopissa olisi joku mekaaninen ajolaite mikä koukkaisi lehmän taakse ja työntäisi eläimen telineeseen. Ei mitenkään hosuen mutta kuitenkin tehokkaasti.
Nykyään ajetaan kasa lehmiä käytävän pätkään, jonka saa aidattua erilleen. Siitä yksi kerrallaan hoitokarsinaan, jossa väliaikaisilla aidoilla ei oikeastaan eläimellä enää tilaa kääntyä. Kun edellinen eläin poistunut häkistä, saa seuraavan työnnettyä helposti sisään niillä väliaikaisilla aidoilla vääntämällä. Erittäin kätevästi toimii, 60 eläintä menee päivässä.
Ongelmana on ne pari lehmää, jotka sydämensä pohjasta pelkäävät tahi vihaavat häkkiä. Jos ne vaan saa sinne hoitokarsinaan, niin sen jälkeen ei enää ongelmia.