Unohdin pistää tänne että mitkä olivat Steak Revolution leffan parhaat pihvit:
Paras oli 13 vuotias Rubia Gallega (espanjalainen liharotu) härkä. Eli ihan vaan lihantuotantoa varten 13 vuotta kasvatettu eläin. Joka päiväannokseksi Espanjassa sai 8-15kg viljaa ja 20kg heinää/olkea, jos oikein katsoin. Aika extremen kallis tapa tuottaa pihvi, vaikka voivat toki saada 2 tonnia elopainoa kun tarpeeksi ehtivät kasvaa. Tämä vaatii myös naudaksi järjettömän pitkää raakakypsytystä raittiissa ilmassa, eli todellinen extremelaji.
Toisena oli brittiläinen longhorn-pihvi erittäin laadukkaan brittiravintolan valmistamana. Liha saa levätä erillisessä laittessa 54 asteessa 15min kypsentämisen jälkeen jne. Tämän ruokinnasta ei tietoa, luultavasti nurmea lähinnä, ja lopuksi viljaa enemmän. Ainakin tämä on yleinen tapa tuotta hyvää lihaa siellä päin.
Kolmantena waguy-hieho, joka on parempaa kuin kobeliha (joka siis on waguy härkää/sonnia). Väkirehulla ja heinällä/oljella ruokittua. Tämä oli ns. suussasulavinta mutta ei ehkä niin paljon makua kuin sen voittajissa.
Neljäntenä Peter Luger, iso ja kallis pihvipaikka jossa Amerikkalaiseen tehotuotantotapaan tuotettu (mutta erikseen parhaat ruhot valittu) agnus-pihvi kypsennetään kahteen kertaan. Ensin ritilällä grillataan iso (noin kilo) luullinen kimpale kokonaisena, sitten se leikellään tarjoilulautasella paloiksi ja poistetaan jämäpaloja, ja lautanen taas grilliin.
Vasta yhdeksäntenä oli ruotsalainen (tosi kallis) waguy-sonni ruoholla ruokittuna. Ehkä syynä on se, että paras genetiikka ei ole eksynyt ruotsiin, ehkä kokit eivät olleet tarpeeksi hyviä, tai ehkä se waguy olisi tarvinut enemmän viljaa syödäkseen.
Lisäpointtina pitää sanoa, että tässä on taas ibérico de bellota -possua tullut syötyä, ja kyllä se pari vuotta kasvanut, pari vuotta ilmakuivattu ja tammenterhoilla ruokittu possu on vaan upeimmasta päästä lihaa. Ja hyvään naudan pihviin verrattuna suorastaan halpaa (tämä tuliaisena saatu näyttää olleen 150€/kg) kun sitä voi syödä aika pienen palan kerrallaan. Ja kotona eikä jossain Espanjassa tms.