Tässä kiteytyy valiolaisen maidontuottajan ajattelutapa, on minä ja sitten on muut, jotka pärjätkööt omillaan, vai mitä antti.
Kauhea haloo jostain raision muutamasta rahpurkista, mutta valio saa kyllää myydä omalla "kotimaisella" tuotemerkillään mitä vaan.
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/maidontuottaja-vesa-kaunisto-hyv%C3%A4ksyy-valion-ulkomaiset-tuotteet-1.159959
No jaa.
Sinä koet että minä valitan, vaikka itselläsi ei ole pitkään aikaan ole ollut muuta kirjoittelua kuin valittamista eri asioista, oli sitten tuet tai Valio tai lihatalot. Tai se miten muut valittaa liikaa. Paitsi silloin kun kerrot sadatta kertaa miten itsellesi omat eurot ratkaisee eikä mikään muu. Mikä on joittenkin mielestä aika itsekästä, ja aika jännä miten olet sitten siitä kosvasti muita tuomitsemassa jos vähääkään vetävät kotiin päin.
Näillä on nyt syvä trauma tapahtuneesta. Ja sitä pitää hetki sulatella.
Traumatisoiva tapahtuma uhkaa ihmisen uskomusjärjestelmää. Yleensä terve ihminen uskoo, että maailma on hyvä, elämä on tarkoituksenmukaista ja että ihmiset ovat arvokkaita. Järkyttävä tapahtuma voi murskata uskomusjärjestelmän, koska se tapahtuu ennustamatta ja sattumanvaraisesti. Haavoittumattomuuden illuusio häviää ja ihminen menettää hallinnantunteensa. Traumaattiset kokemukset ovat ihmisen psyykelle erityisiä sen vuoksi, että ne tallentuvat muistiin toisin kuin arkipäivän tapahtumat. Kun yksilö joutuu voimakkaasti stressaavaan tilanteeseen, hänen elimistössään erittyy endogeenisia hormoneja ns. stressihormoneja, jotka vahvistavat traumaattisen tilanteen muistiin tallentumista.
Traumaattisen kriisin vaiheittainen eteneminen:
1. Sokkivaihe, joka kestää muutamasta sekunnista vuorokausiin. Sokkivaiheessa ihminen pitää todellisuutta etäällä
ja hänen tietoisuutensa on usein hämärtynyt.
2. Reaktiovaihe, joka kestää usein joitakin kuukausia. Reaktiovaiheessa ihminen alkaa kohdata tapahtunutta, ja sen aiheuttamat tunteet heräävät.
3. Korjaamisvaihe
4. Uudelleen suuntautumisen vaihe