Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Snellmannilla porsasruuhkaa?  (Luettu 42543 kertaa)

mx

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 484
Vs: Snellmannilla porsasruuhkaa?
Hk on hyvä esimerkki todella huonosta johtamisesta.
Ensin puretaan sopimuksia , viedään possuja puolaan, tehdään vähentämissopimuksia... ja vuoden päästä on huutava yli kuukauden pula possuista.
Ja tämä kaikki tehdään tuottajan kukkarolla.

-Joomies-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1131
Vs: Snellmannilla porsasruuhkaa?
http://www.talouselama.fi/uutiset/atrian-ruotsin-siipikarjaliiketoiminnan-toimitusjohtajaksi-nousee-juha-sarkkinen-6663544
http://www.talouselama.fi/uutiset/leena-laitisesta-alkon-uusi-toimitusjohtaja-6659502
Kaksi korkeinta johtajaa jättämässä lihatalon.
Onko tässä signaali tuottajille, kannattaako ko firmalle enää tuottaa?

Kun jutun luki loppuun selvisi että Ruotsissa ukko siirtyi toisiin tehtäviin, ei jättänyt taloa.
Alkon palkka varmaan houkutti toimarin Pietarsaaresta pois.
Se mikä ei tapa, se vituttaa

Karju

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 501
Vs: Snellmannilla porsasruuhkaa?
Lihatalot niin kuralla että hintaa ei pystytä nostamaan,vaikka pitäisi.Emakoita teuraaksi,5-10% lisää.

mx

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 484

Viimeksi muokattu: 19.07.17 - klo:16:52 kirjoittanut mx

bdr-529

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7460
Vs: Snellmannilla porsasruuhkaa?
http://www.talouselama.fi/uutiset/hkscanin-liiketulos-painui-tappiolle-haastava-alkuvuosi-6663858
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/hkscanilla-heikoin-tulos-ainakin-viiteen-vuoteen-halpuutuksen-on-loputtava-1.198843
Talouselämä kumartaa kauppaan päin, ei puhu halpuutuksesta eikä kaupan osuudesta sanallakaan
http://www.hs.fi/talous/art-2000005295872.html
Kuten ei mainitse HS kaan
Näin toimii propakanda suomessa

 Osuuskaupat on halveerannu muiden ruokaketjun osallisten katteet miinukselle.  Pelkohan teollissuuden suut pitää tukossa asian todellisesta laidasta.
Mielipiteeni on voinut muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.

bdr-529

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7460
Vs: Snellmannilla porsasruuhkaa?
 Atrialla näyttäis menevän himpun paremmin, mutta Gröhni on kuin kusi sukassa:
 "Kysyttäessä ruokakaupan keskittymisestä kahden suuren käsiin ja miten se näkyy markkinoilla, Gröhn toteaa olevan perusasetelma, että kauppoja on Suomessa niin monta kuin on.

Alan sisällä hän sanoo kilpailun olevan "riittävän kovaa". "

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/atria-vie-t%C3%A4n%C3%A4-vuonna-sianlihaa-kiinaan-aiemmin-arvioitua-enemm%C3%A4n-1.198975

HK:n johtaja sentäs ahdistuu ketomaan totuude: "– Mennään Ruotsin tielle, että kotimainen raaka-aine ei riitä ja tuonti kasvaa, jos tuottajahinta ei nouse. Halpuutuksen on loputtava, toimitusjohtaja Jari Latvanen sanoo MT:lle."

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/542154-ahdinkoon-joutunut-elintarvikevalmistaja-jyrahti-mtlle-halpuutuksen-on-loputtava 

Viimeksi muokattu: 21.07.17 - klo:07:56 kirjoittanut bdr-529

Mielipiteeni on voinut muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52000
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: Snellmannilla porsasruuhkaa?
En tiiiä mut atria on pop.

Namnamnamnam.....
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

maataistelija

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 279
Vs: Snellmannilla porsasruuhkaa?
Kuis nyt tälleen? Eikö sieltä löytynytkään autuutta onneen?
Oikeasti hirveä tilannehan tuo on. Ja samoilla linjoilla siellä tunnutaan olevan kuin muissakin pajoissa, että korjausliikkeitä ei tehdä riittävän nopeasti vaan todetaan vaan, että juu katsellaan nyt ihan rauhassa näitä käppyröitä ja miten tilanne kehittyy. Mä voin kertoa, jos sitä ei nyt joku siellä teurastamon päässä jo tiennyt, että porsas ja sika syö ja kasvaa joka päivä. Iso sika jopa yli kilon lihaa LISÄÄ päivässä.

Mitäs muut harvat siankasvattajat on mieltä miten tästä hommasta yleisesti suomessa selvitään? Hinta on alamaissa ja kustannukset korkealla. Nyt jos viljan hinta tai soija nousevat niin vetelät on housussa, jos ei jo ole? Snellulla on liikaa porsaita ja niiden tappamista suunnitellaan emakkotiloilla, HK ajaa porsaita puolaan ja teuraita viroon. Molemmista ne tulee lihana takaisin tänne, ehkä? Ja Atria työntää pään pensaaseen ja kieltää ongelmat samalla kun myy grillimakkaraa 99 senttiä paketti. MT uutisoi, että suomen tuottajahinta on euroopan alhaisin.

Mitäs tehdään?

Emmää tiiä. Snellu ainaki nostaa hintaa? Siitäkö se ruuhka syntyy?

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.223920

Mites asianomaisest ja alalla olevat, mitä mieltä tuosta?

bdr-529

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7460
Vs: Snellmannilla porsasruuhkaa?
  http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.211892

 Oli jo vanha juttu mutta niin oli asiakin. Muistuu hyvin mieleen Atrian lupaukset jo parinkymmenen vuoden takaa. Jouluna nousee, pääsiäiseksi nousee, kesän grillikausi nostaa viimeistään tuottajahinnat. Eipä tuhon oo muuta sanomista.  Voi ***** mitä kusetusta.
Mielipiteeni on voinut muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.

ja101

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5107
  • Kouvola, Kymenlaakso
Vs: Snellmannilla porsasruuhkaa?
Kuis nyt tälleen? Eikö sieltä löytynytkään autuutta onneen?
Oikeasti hirveä tilannehan tuo on. Ja samoilla linjoilla siellä tunnutaan olevan kuin muissakin pajoissa, että korjausliikkeitä ei tehdä riittävän nopeasti vaan todetaan vaan, että juu katsellaan nyt ihan rauhassa näitä käppyröitä ja miten tilanne kehittyy. Mä voin kertoa, jos sitä ei nyt joku siellä teurastamon päässä jo tiennyt, että porsas ja sika syö ja kasvaa joka päivä. Iso sika jopa yli kilon lihaa LISÄÄ päivässä.

Mitäs muut harvat siankasvattajat on mieltä miten tästä hommasta yleisesti suomessa selvitään? Hinta on alamaissa ja kustannukset korkealla. Nyt jos viljan hinta tai soija nousevat niin vetelät on housussa, jos ei jo ole? Snellulla on liikaa porsaita ja niiden tappamista suunnitellaan emakkotiloilla, HK ajaa porsaita puolaan ja teuraita viroon. Molemmista ne tulee lihana takaisin tänne, ehkä? Ja Atria työntää pään pensaaseen ja kieltää ongelmat samalla kun myy grillimakkaraa 99 senttiä paketti. MT uutisoi, että suomen tuottajahinta on euroopan alhaisin.

Mitäs tehdään?

Emmää tiiä. Snellu ainaki nostaa hintaa? Siitäkö se ruuhka syntyy?

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.223920

Mites asianomaisest ja alalla olevat, mitä mieltä tuosta?

Niin mun viesti oli puolentoista vuoden takaa...
Kai ne ovat tässä välissä ehtineet sitä hintaa jo liikkuttamaan suuntaan jos toiseen. Eipä tuollainen nosto mitään yli innostumista saa aikaan. Olisivat ilmoittaneet samantien nostosta joka olisi 20-40 senttiä kilolta, voisi olla toisenlainen vipinä. En oikein ymmärrä mitä tarkoitat tuolla ruuhkan syntymisellä?

  http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.211892

 Oli jo vanha juttu mutta niin oli asiakin. Muistuu hyvin mieleen Atrian lupaukset jo parinkymmenen vuoden takaa. Jouluna nousee, pääsiäiseksi nousee, kesän grillikausi nostaa viimeistään tuottajahinnat. Eipä tuhon oo muuta sanomista.  Voi ***** mitä kusetusta.
Ennenhän tämä pelasi niin. Jouluksi nousi samoin juhannukseksi. Siihen yritti sitten jokainen kasvattaja passailla teurastuksiaan. Ennen tuo kai jotenkin toimi, mutta nykyään tuntuu, että aina on ruuhkaa tai pulaa. Siksi kai lihatalot ovat yrittäneet pyrkiä eroon tuosta ja ovat pitäneen hinnan tasaisen alhaisena koko vuoden. Taisi olla ekan kerran kun hk ei laskenut hintaa joulun jälkeen.

Olen vuosien varrella miettinyt, että miksi tämä homma on tälläiseksi mennyt ja miten tähän saataisiin edes jonkinlaista järkeä. Nyt ei ole varaa tehdä peruskorjauksia tai rakentaa uutta. Ei sitä ainakaan sian pidolla makseta, jos siitä työstä on itsellekkin saatava palkka. Olen tullut enemmän ja enemmän vakuuttuneeksi siitä, että meidän on seurattava ruotsalaisia tässäki asiassa. Eli omavaraisuus aste on saatava alemmaksi. Silloin kaupanhyllylle riittää maksaville asiakkaille kotimaista lihaa muut syököön sitten tuontiruokaa. Kuinka se alhaisempi omavaraisuus sitten saavutetaan niin hommaan on nähdäkseni muutama vaihtoehto. Nyt lihatalot yrittävät heidän kannaltaan edullisinta vaihtoehtoa eli lihan vientiä. Jos vienti saataisiin vetämään niin ylijäämä saataisiin purettua sinne, ja mitään muutoksia omassa pesässä ei tarvitsi tehdä. Mutta jos vienti jostain syystä tyrehtyy, niinkuin venäjän kanssa kävi ja sama voi käydä kiinan kanssa koska vain, niin sitten on taas vetelät housussa. Sen vuoksi näkisin ainoana vaihtoehtona sen, että viennin varaan hommaa ei laskettaisi vaan sopeutusta olisi tehtävä. Silloin teurastuskapasiteettia on liikaa. Tuottajia voidaan kylmästi potkia pois tai odottaa, että älyävät itse lopettaa. Se onko varaa enää odottaa, nähdäkseni ei ole. Syy on siinä, että uutta rakennuskantaa on niin vähän, että sillä puolella on odottamassa tikittävä pommi.
Kyliltä kuultua.... "maatalous vaatii välillä kovempaa ryyppäämistä"...

mx

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 484
Vs: Snellmannilla porsasruuhkaa?
Ei näytä muilla kuin teurastamolla vaaraa rakentaa sikalaa.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.223920

-Joomies-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1131
Vs: Snellmannilla porsasruuhkaa?
Ei näytä muilla kuin teurastamolla vaaraa rakentaa sikalaa.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.223920

Ei Snelmankaan rakenna. Mutta tekee aika kovan remontin. Tai se jalostusyhtiö.
Se mikä ei tapa, se vituttaa

maataistelija

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 279
Vs: Snellmannilla porsasruuhkaa?
Niin mun viesti oli puolentoista vuoden takaa...
Kai ne ovat tässä välissä ehtineet sitä hintaa jo liikkuttamaan suuntaan jos toiseen. Eipä tuollainen nosto mitään yli innostumista saa aikaan. Olisivat ilmoittaneet samantien nostosta joka olisi 20-40 senttiä kilolta, voisi olla toisenlainen vipinä. En oikein ymmärrä mitä tarkoitat tuolla ruuhkan syntymisellä?

Ennenhän tämä pelasi niin. Jouluksi nousi samoin juhannukseksi. Siihen yritti sitten jokainen kasvattaja passailla teurastuksiaan. Ennen tuo kai jotenkin toimi, mutta nykyään tuntuu, että aina on ruuhkaa tai pulaa. Siksi kai lihatalot ovat yrittäneet pyrkiä eroon tuosta ja ovat pitäneen hinnan tasaisen alhaisena koko vuoden. Taisi olla ekan kerran kun hk ei laskenut hintaa joulun jälkeen.

Olen vuosien varrella miettinyt, että miksi tämä homma on tälläiseksi mennyt ja miten tähän saataisiin edes jonkinlaista järkeä. Nyt ei ole varaa tehdä peruskorjauksia tai rakentaa uutta. Ei sitä ainakaan sian pidolla makseta, jos siitä työstä on itsellekkin saatava palkka. Olen tullut enemmän ja enemmän vakuuttuneeksi siitä, että meidän on seurattava ruotsalaisia tässäki asiassa. Eli omavaraisuus aste on saatava alemmaksi. Silloin kaupanhyllylle riittää maksaville asiakkaille kotimaista lihaa muut syököön sitten tuontiruokaa. Kuinka se alhaisempi omavaraisuus sitten saavutetaan niin hommaan on nähdäkseni muutama vaihtoehto. Nyt lihatalot yrittävät heidän kannaltaan edullisinta vaihtoehtoa eli lihan vientiä. Jos vienti saataisiin vetämään niin ylijäämä saataisiin purettua sinne, ja mitään muutoksia omassa pesässä ei tarvitsi tehdä. Mutta jos vienti jostain syystä tyrehtyy, niinkuin venäjän kanssa kävi ja sama voi käydä kiinan kanssa koska vain, niin sitten on taas vetelät housussa. Sen vuoksi näkisin ainoana vaihtoehtona sen, että viennin varaan hommaa ei laskettaisi vaan sopeutusta olisi tehtävä. Silloin teurastuskapasiteettia on liikaa. Tuottajia voidaan kylmästi potkia pois tai odottaa, että älyävät itse lopettaa. Se onko varaa enää odottaa, nähdäkseni ei ole. Syy on siinä, että uutta rakennuskantaa on niin vähän, että sillä puolella on odottamassa tikittävä pommi.

Joo niin oli vuosien takaa, so? Siinä luki mitäs tehdään, ja se oli sillä kuuluisalla huumorilla veistelty siihen, että en minä sillä mitään ruuhkan syntymistä ees niin tarkoittanut. Kunhan aasilla ratsastin siltaa, jotta mitä mieltä väki on moisesta.

Minusta koko homman suurin ongelma on se, että osaltaan tukitaloutta, osaltaan markkinataloutta. Tuet v1ttuun kaikki, raha siitä tuotteesta. Se kyllä kysyntä ja tarjonta hoitaa sitten homman uomiinsa. Jos siis pitkällä ajalla haluaisi asian kuntoon. Nyt mitä tahansa, vientiä lisää -> homma alkaa vetää niin taas lisätään tuotantoa. Lisää tukea -> se kupataan pois muiden toimesta. Lisää hintaa tuotteelle -> se lisää tuotantoa ja taas on ongelmia. Ei tohon oo oikein ratkaisua tällä järjestelmällä, suo siellä vetelä täällä.

Nyt on tuo pudotuspeli käynnissä tosiaan, odotellaan et tarpeeksi lopettajia. Mutta kun järjestelmä on sama, niin sitten taas joskus kun alkaakin vetää, niin taas lisääntyy tuotanto ja kohta ollaan taas samassa pisteessä. Tää järjestelmä on mätä, se se suurin ongelma on.

Jos väkisin pitää tukea ruuan hintaa alemmas, se tuki sinne kaupan kassakoneelle. Eli lopputuotteesta saa ostaja, kuluttaja EEUUU tukea. Leipäpussi piip, 20c hintaa pois ja sen verran tukea sitä kautta koko ketjulle. possua 400g piip, 30c hintaa pois ja sen verran tukea koko ketjulle.

Ratkeaa monta, oikeastaan kaikki ongelmat kerralla. Saadaan tukikateus pois viljelijöiden niskasta. Saadaan markkinatalous myös viljelijöille, homma tervehtyy. Saadaan rahojen kuppaus vain tietyille tahoille pois. Tuki ei valu kaupan osinkoihin ja katteisiin -> pakko maksaa alkutuottajille jos meinaa jotain saada, ei pääse tällä tavalla tukien varjolla ulosmittaamaan ilmaiseksi / kaupan on pakko tukipotti "tulouttaa" kuluttajille hinnoissa -> saadaan se vihdoinkin sinne, minne se on alunperin tarkoitettu. Eikä miljardien nautapalatseihin. Aivan järjetöntä työntää noita miljoonia investointitukina maatalouteen johonkin navetoihin sellaiseen toimintaan joka ei kannata vähää alusta ilman tukia.

Tää järjestelmä on mätä.

mx

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 484
Vs: Snellmannilla porsasruuhkaa?
Ei näytä muilla kuin teurastamolla vaaraa rakentaa sikalaa.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.223920

Ei Snelmankaan rakenna. Mutta tekee aika kovan remontin. Tai se jalostusyhtiö.
olis tullu halvemmaks rakentaa uus karjuasema.

ja101

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5107
  • Kouvola, Kymenlaakso
Vs: Snellmannilla porsasruuhkaa?
Niin mun viesti oli puolentoista vuoden takaa...
Kai ne ovat tässä välissä ehtineet sitä hintaa jo liikkuttamaan suuntaan jos toiseen. Eipä tuollainen nosto mitään yli innostumista saa aikaan. Olisivat ilmoittaneet samantien nostosta joka olisi 20-40 senttiä kilolta, voisi olla toisenlainen vipinä. En oikein ymmärrä mitä tarkoitat tuolla ruuhkan syntymisellä?

Ennenhän tämä pelasi niin. Jouluksi nousi samoin juhannukseksi. Siihen yritti sitten jokainen kasvattaja passailla teurastuksiaan. Ennen tuo kai jotenkin toimi, mutta nykyään tuntuu, että aina on ruuhkaa tai pulaa. Siksi kai lihatalot ovat yrittäneet pyrkiä eroon tuosta ja ovat pitäneen hinnan tasaisen alhaisena koko vuoden. Taisi olla ekan kerran kun hk ei laskenut hintaa joulun jälkeen.

Olen vuosien varrella miettinyt, että miksi tämä homma on tälläiseksi mennyt ja miten tähän saataisiin edes jonkinlaista järkeä. Nyt ei ole varaa tehdä peruskorjauksia tai rakentaa uutta. Ei sitä ainakaan sian pidolla makseta, jos siitä työstä on itsellekkin saatava palkka. Olen tullut enemmän ja enemmän vakuuttuneeksi siitä, että meidän on seurattava ruotsalaisia tässäki asiassa. Eli omavaraisuus aste on saatava alemmaksi. Silloin kaupanhyllylle riittää maksaville asiakkaille kotimaista lihaa muut syököön sitten tuontiruokaa. Kuinka se alhaisempi omavaraisuus sitten saavutetaan niin hommaan on nähdäkseni muutama vaihtoehto. Nyt lihatalot yrittävät heidän kannaltaan edullisinta vaihtoehtoa eli lihan vientiä. Jos vienti saataisiin vetämään niin ylijäämä saataisiin purettua sinne, ja mitään muutoksia omassa pesässä ei tarvitsi tehdä. Mutta jos vienti jostain syystä tyrehtyy, niinkuin venäjän kanssa kävi ja sama voi käydä kiinan kanssa koska vain, niin sitten on taas vetelät housussa. Sen vuoksi näkisin ainoana vaihtoehtona sen, että viennin varaan hommaa ei laskettaisi vaan sopeutusta olisi tehtävä. Silloin teurastuskapasiteettia on liikaa. Tuottajia voidaan kylmästi potkia pois tai odottaa, että älyävät itse lopettaa. Se onko varaa enää odottaa, nähdäkseni ei ole. Syy on siinä, että uutta rakennuskantaa on niin vähän, että sillä puolella on odottamassa tikittävä pommi.

Joo niin oli vuosien takaa, so? Siinä luki mitäs tehdään, ja se oli sillä kuuluisalla huumorilla veistelty siihen, että en minä sillä mitään ruuhkan syntymistä ees niin tarkoittanut. Kunhan aasilla ratsastin siltaa, jotta mitä mieltä väki on moisesta.

Minusta koko homman suurin ongelma on se, että osaltaan tukitaloutta, osaltaan markkinataloutta. Tuet v1ttuun kaikki, raha siitä tuotteesta. Se kyllä kysyntä ja tarjonta hoitaa sitten homman uomiinsa. Jos siis pitkällä ajalla haluaisi asian kuntoon. Nyt mitä tahansa, vientiä lisää -> homma alkaa vetää niin taas lisätään tuotantoa. Lisää tukea -> se kupataan pois muiden toimesta. Lisää hintaa tuotteelle -> se lisää tuotantoa ja taas on ongelmia. Ei tohon oo oikein ratkaisua tällä järjestelmällä, suo siellä vetelä täällä.

Nyt on tuo pudotuspeli käynnissä tosiaan, odotellaan et tarpeeksi lopettajia. Mutta kun järjestelmä on sama, niin sitten taas joskus kun alkaakin vetää, niin taas lisääntyy tuotanto ja kohta ollaan taas samassa pisteessä. Tää järjestelmä on mätä, se se suurin ongelma on.

Jos väkisin pitää tukea ruuan hintaa alemmas, se tuki sinne kaupan kassakoneelle. Eli lopputuotteesta saa ostaja, kuluttaja EEUUU tukea. Leipäpussi piip, 20c hintaa pois ja sen verran tukea sitä kautta koko ketjulle. possua 400g piip, 30c hintaa pois ja sen verran tukea koko ketjulle.

Ratkeaa monta, oikeastaan kaikki ongelmat kerralla. Saadaan tukikateus pois viljelijöiden niskasta. Saadaan markkinatalous myös viljelijöille, homma tervehtyy. Saadaan rahojen kuppaus vain tietyille tahoille pois. Tuki ei valu kaupan osinkoihin ja katteisiin -> pakko maksaa alkutuottajille jos meinaa jotain saada, ei pääse tällä tavalla tukien varjolla ulosmittaamaan ilmaiseksi / kaupan on pakko tukipotti "tulouttaa" kuluttajille hinnoissa -> saadaan se vihdoinkin sinne, minne se on alunperin tarkoitettu. Eikä miljardien nautapalatseihin. Aivan järjetöntä työntää noita miljoonia investointitukina maatalouteen johonkin navetoihin sellaiseen toimintaan joka ei kannata vähää alusta ilman tukia.

Tää järjestelmä on mätä.

Kannatan minäkin tukien poistamista. Tarvitaanko niitä tukia sitten oikeasti siirtää kaupankassallekkaan on eri asia. Monesti sen alkutuotteen hinta on niin pieni osa siitä varsinaisesta hinnasta jonka kuluttaja maksaa ettei siihen tukien siirtoon välttämättä olisi edes tarvetta. Ja kuinka tuo määritellään, että tuki menee kuluttajalle? Äkkiä kauppa sen hinnan siirtää siihen tuotteeseen ja tekee sitten "vähennyksen" kassalla. Tavara maksaa edelleen saman kuluttajalle ja kaupan lasipalatsin senkuin suurenee. Ongelmaksi muodostuu myös se, että jos muualla tuetaan ja täällä ei niin kaikki varmaan ymmärtää mitä siitä seuraa.

Ymmärrän sen, että nythän tuet vääristävät koko systeemiä. On pohjoista tukea joka siirtää tuotantoa tunturien juurelle. On hömppätukea joka pitää pellot rikkojen vallassa. On saneerauskasvitukea jonka saa jos juureksia on ollut jossakin lähitienoilla jne. Sikapuoli on ehkä tällä hetkellä vähiten tuettu maatalouden ala. Uusimmat (10v) investoinnit eivät saa vanhoja tuotannosta irroitettun tuen jämiäkään. Tämäkin loppuu 2020. Hyvinvointikorvaus on joka on nimensä mukaan korvaus. Joskus täytyisi oikein laskea kannattaako kyseistä rahaa ottaa vai teettääkö enemmän töitä. Jos peltoakaan ei ole niin eipä tule edes lhk:n kotieläinkorotusta. Ainoa tuki minkä sikatila saa on investointituki, jos joku niin hölmö sellaiseen lähtee. Ilmankos ei paljon "uusiatuulia" sikapuolella puhaltele.
Kyliltä kuultua.... "maatalous vaatii välillä kovempaa ryyppäämistä"...