Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Teurastuskustannus  (Luettu 5805 kertaa)

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2602
Teurastuskustannus
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/uutistausta-saksa-jyr%C3%A4%C3%A4-lihamarkkinoilla-halpaty%C3%B6voimallaan-teurastaa-enemm%C3%A4n-sikoja-kuin-tanska-hollanti-ja-puola-yhteens%C3%A4-1.146829

"Tiedossa olevien sopimusten mukaan romanialainen työntekijä teurastaa sian alimmillaan hintaan 1,02 euroa. Normaaleilla taulukkotuntipalkoilla pitäisi saksalaiselle työntekijälle maksaa miltei kaksinkertainen hinta."

Suomessa vertailusumma olisi noin kolme euroa. Saksasta tuleva halpa vientiliha sekoittaakin EU:n sisämarkkinoita.

Tietääkö joku mitä tuo 1-3 euroa tarkoittaa. Onko kyseessä sian koko käsittelyn hinta euroa / kg vaiko mitä?

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Teurastuskustannus
No ei se euroa/sika voi mitenkään olla.

Kai tuo on/kilo pilkottuna laatikossa?

Paljonko Suomessa maksaa se tuottajapalautuksena otettu sika, siis leikattuna? Eiks se ollut tuota luokkaa
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

bdr-529

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7460
Vs: Teurastuskustannus
Koko sikaa ei millään opilla eurolla käsitellä. Eikä kolmella.
Mielipiteeni on voinut muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI
Vs: Teurastuskustannus
No ei se euroa/sika voi mitenkään olla.

Kai tuo on/kilo pilkottuna laatikossa?

Paljonko Suomessa maksaa se tuottajapalautuksena otettu sika, siis leikattuna? Eiks se ollut tuota luokkaa

No itse laitoin hiehon teuraaksi otin siitä puolikkaan tielle ja samalla puoli sikaa että saan pari joulukinkkua. Ne kinkut ois saanut prismasta halvemmalla.
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

ja101

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3737
  • Kouvola, Kymenlaakso
Vs: Teurastuskustannus
Noin viis vuotta sitten, eräs teurastaja sanoi kun suunniteltiin hieman luomusikojen kasvatusta, että n. 1,2€/kg maksaisi lihan käsittely. Muistaakseni todellisten kilojen mukaan ei teuraskilojen. Enkä muista sitä pitikö tuo sisällään kuljetuksen teurastamolle (50km) tuskin.

Tuo kolme euroa jos on per kilo niin elopainon mukaan yhden sian teurastus ja paloittelu maksaisi noin 400€? Ei ole yhtään ihme jos suomessa homma kusee. Kauan lihan leikkaajalla menee paloitella yksi sika, vartti? Euron per kilo hinnallakin tuntihinta on noin 400€, luulisi siitä lihayrityksen maksavan palkan ja muitakin kuluja. Nää nyt on vain arvailuita, mutta joku noissa hinnoissa ei kyllä täsmää tai jos täsmää niin sitten en kyllä yhtään epäile, että homma on suomessa päin persettä.

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Teurastuskustannus
Noin viis vuotta sitten, eräs teurastaja sanoi kun suunniteltiin hieman luomusikojen kasvatusta, että n. 1,2€/kg maksaisi lihan käsittely. Muistaakseni todellisten kilojen mukaan ei teuraskilojen. Enkä muista sitä pitikö tuo sisällään kuljetuksen teurastamolle (50km) tuskin.

Tuo kolme euroa jos on per kilo niin elopainon mukaan yhden sian teurastus ja paloittelu maksaisi noin 400€? Ei ole yhtään ihme jos suomessa homma kusee. Kauan lihan leikkaajalla menee paloitella yksi sika, vartti? Euron per kilo hinnallakin tuntihinta on noin 400€, luulisi siitä lihayrityksen maksavan palkan ja muitakin kuluja. Nää nyt on vain arvailuita, mutta joku noissa hinnoissa ei kyllä täsmää tai jos täsmää niin sitten en kyllä yhtään epäile, että homma on suomessa päin persettä.

Kai se on tässä lihakilojen. 76% elopainosta ?? Menee kyllä kalliiksi joka kaavalla 😅😅
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

Santatukki

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 324
Vs: Teurastuskustannus
Kyllä tuo hinta on €/sika. Neljä sikaa tunnissa ja palkkaa 4€/h. Saksalaiselle n. 8€ ja Suomalaiselle 12€. Ne loput kulut tulee kiinteistä ja muuttuvista kustannuksista.

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10502
Vs: Teurastuskustannus
Pelkkä lihantarkastusmaksu on parinkympin luokkaa per schwein, siis pienteurastamopuolella. Mahtaako pudota senttitasolle suurteurastamon linjalla ?
Edit: Lihantarkastusmaksuista on eu-asetus (minimimaksu sikaa kohti n. 1-1,2 €), mutta se ei taida liittyä kysymykseen.

Viimeksi muokattu: 03.06.16 - klo:07:08 kirjoittanut pig24

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 58421
Vs: Teurastuskustannus
mutta jos samalla kattoo isomman partin potseja, niin kait siitä voi vähän tinkiäkin....