Noin viis vuotta sitten, eräs teurastaja sanoi kun suunniteltiin hieman luomusikojen kasvatusta, että n. 1,2€/kg maksaisi lihan käsittely. Muistaakseni todellisten kilojen mukaan ei teuraskilojen. Enkä muista sitä pitikö tuo sisällään kuljetuksen teurastamolle (50km) tuskin.
Tuo kolme euroa jos on per kilo niin elopainon mukaan yhden sian teurastus ja paloittelu maksaisi noin 400€? Ei ole yhtään ihme jos suomessa homma kusee. Kauan lihan leikkaajalla menee paloitella yksi sika, vartti? Euron per kilo hinnallakin tuntihinta on noin 400€, luulisi siitä lihayrityksen maksavan palkan ja muitakin kuluja. Nää nyt on vain arvailuita, mutta joku noissa hinnoissa ei kyllä täsmää tai jos täsmää niin sitten en kyllä yhtään epäile, että homma on suomessa päin persettä.
Kyliltä kuultua.... "Luomu ilman paskaa on kuin seksi ilman naista"... 😆