2016 Y1 402e/tonni.
2015 Y1 467e/tonni.
Y10 oli tänään 440e/tonni.
Miltä muulta valmistajalta löytyy vastaavia tuotteita kuin Yaralta? Hivensalpietaria seleenillä? Y3 hivenillä?
Mitä helvettiä viljanviljelijä tekee seleenipitoisella apupaskalla? Ei yhtään mitään, ja kyllähän Cemagrolta löytyy seleenipitoiset versiot yleisimmistä peltolannoitteista, jos sellaisia kaipaa, ja paaaljon halvemmalla vieläpä. Ja muutenkin turha on ostaa yaralaista hivenpaskaa, kun voi lorauttaa sit multiplea ruiskuun, jos on huolissaan hivenien riittävyydestä.
Ei kannattais Yara-kirkon fudamentalistien tulla tänne uhoamaan, ei noilla hinnoilla nyt kukaan täyspäinen enää osta yaralaista, sisältää ne sit mitä vitamiineja tahansa.
HUUTONAURUA
Ne lehtilannokset on sitten nääs lisänä. Ensin rakeena maahan ja sitten nestemäisenä lehdelle.
Mihin seleeniä tarvitsee? Pitääkö kädestä pitäen sekin sulle selvittää? KVG.
Kesällä tilasin vuosien tauon jälkeen Yaran lantaa, kun se pitkästä aikaa oli sen hintaista, että se oli perusteltua. Saa nyt nähdä, puskeeko ensi vuonna ennätyssatoja ja sujuuko lannoitus ennätysvaivattomasti.
Kesällä Yaran Y1 maksoi alvillisena 322 e/t. ja Y2 oli 332 e/t. Jos nyt pitäisi ostaa Y1:stä hintaan 402 e / t., niin ei tulisi kauppoja. Agroyn kautta saa nyt Rossoh A1 (27-3-5-2):ta verolliseen hintaan 334 e/t. Pääravinteista typpeä on saman verran, mutta fosforia ja kalia enemmän kuin Yaran Y1 / Y2:ssa. Rossoh on entinen Yaran tehdas, jonka tuotteiden valmistustekniikka ei poikkea mitenkään Yaran lantamyllyistä. Lannoiterae ei todellakaan tiedä, paineleeko koneen nappeja Ilpo vai Igor eikä kasvi ioneita nauttiessaan välitä jaskan vertaa, onko ravinne tullut idästä, lännestä vai hevon persiistä.
Rikkiä löytyy kaikista Yaran kilpailijoiden Y-lannoksista. Muita hiveniä harvemmin, mutta ei niitä seleenin lisäksi juuri yaralaisissakaan ole - lukuunottamatta tietysti Hiven-Y-lannoksia. Niitä tosin ei kannata vannoutuneimmankaan Yara-soturin ostaa, koska kasvin tarvitsemat hivenet saa edullisemmin lehtilannoksina. Kesällä Y3 maksoi 343 e/t ja HivenY3 peräti 20 % enemmän eli 415 e/t. Hintaero lienee tänään satasen luokkaa euroissa. Nesteytys on puolet halvempaa ja antaa vielä enemmän valinnanmahdollisuuksia.
Jokainen saa tietysti ostaa sitä lannoitetta, mitä haluaa ja maksaa siitä niin paljon kuin sielu sietää ja kukkaro kestää, mutta hassuahan se tietysti on, että samaa tuotetta sai kesällä edullisesti, niin miksi sitä nyt pitää ostaa kalliilla, varsinkin jos virheen voi vielä nytkin korjata vain sillä, että vaihtaa tuotemerkkiä. Kun sinullakin - SKN - on ihan terveen kriittinen suhtautuminen siihen, paljonko rautaan kannattaa upottaa rahaa, niin mikä sinusta näin totaalisen talebanin tekee tässä lannoiteasiassa?
En muuten googlettamallakaan löytänyt vastausta kysymykseen, mihin sitä seleeniä kasvinviljelytilan lannoitteessa tarvitaan? Kun meitä on täällä muitakin tyhmiä, niin valaise nyt vähän.