Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Valio laajentaa  (Luettu 14823 kertaa)

maidontuottaja

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5521
  • 250k
Vs: Valio laajentaa

Tämäkin riita. Siis aika syvälle uppoava. Sai alkunsa siitä, että millaisessa purkissa joku oli sen kotimaisen maitonsa ostanut  ::) Nyt jokaisen lukijan täytyy sitten taas valita puolensa tässä asiassa

"Kylläkai Valiolla lepää kaikki kortit erikoistuotteitten varasssa. Ainakaan minä pysty ja raski juoda muuta kuin jotain tyyliin -pirkka laktoositon kevytmaitojuoma."

Minun mielestäni tuo on edelleen outo kommentti suomalaiselta ruuantuottajalta. Joka vielä sattuu olemaan Valion tuottaja joka on erikseen todennut että ihan hyvin menee taloudellisesti. Että edes Valion tuottaja ei pysty eikä raski ostaa kuin sen halvimman private label version mitä tarjolla on. Ja siihen sitten reagoin. Nyt on tietty tullut esille makuun liittyviä juttuja ja makuasioista ei hirveästi kannata kiistellä), mutta ei ne alkuperäisessä viestissä niin näkyneet. Eikä se että jääkaapissa on muutakin kuin Pirkkatuotteita. :)

Juu ei raski kun on saituri ja ei pysty kun maistu lehmäpaskalle.

Pitäsköhän omistajan silloin kiinittää huomiota omiin proseseihin, eikä marmattaa lehmänpaskan mausta?

Solut 1000 kpl/ml  Bakt. 1000 kpl/ml  Lakt. %  Urea mg/100 ml  VHBI kpl/l  Estoaine   Jäät. piste mC  Happoluku     

H  03.04.2016  80 *  2 *  4,53  29    533  1,1 / Hyvä 
L  30.03.2016  89  5  4,50  29    530  1,1 / Hyvä 
L  24.03.2016  90  3  4,52  20    530  1,0 / Hyvä 
H  20.03.2016  111 *  2 *  4,56  24    530  0,7 / Hyvä 
L  16.03.2016  118  3  4,56  14    530  1,0 / Hyvä 
L  14.03.2016  81  4  4,53  16    527  0,9 / Hyvä 
H  08.03.2016 79 *  9 *  4,59  16    534  0,8 / Hyvä 
L  04.03.2016  89  3  4,57  18    532  0,8 / Hyvä 
H  02.03.2016  101 *  4 *  4,56  20    531  0,7 / Hyvä 
L  27.02.2016  83  4  4,56  18    530  1,0 / Hyvä 
H  25.02.2016  76 *  2  4,57  20    530  0,8 / Hyvä 
L  19.02.2016  118  4  4,57  24    530  0,9 / Hyvä 
L  17.02.2016  111  4  4,57  20    533  0,7 / Hyvä 
L  13.02.2016  70  4  4,62  23    537  0,6 / Hyvä 
H  11.02.2016  94 *  3  4,57  24    536  0,5 / Hyvä 
H  05.02.2016  96 *  4  4,57  21    533  1,0 / Hyvä 
L  03.02.2016  87  3  4,55  22    532  0,9 / Hyvä 
L  01.02.2016  71  4  4,54  23    532  0,6 / Hyvä 
H  30.01.2016  80  5  4,55  24    533  0,7 / Hyvä 
L  28.01.2016  127  3  4,55  22    532  0,6 / Hyvä 
L  24.01.2016  102  3  4,54  20    531  0,9 / Hyvä 
H  22.01.2016  75  6  4,57  26    535  0,9 / Hyvä 
L  20.01.2016  101  5  4,61  26    534  0,8 / Hyvä 
L  18.01.2016  99  5  4,58  25    539  0,9 / Hyvä 
L  16.01.2016  75  3  4,61  20    535  0,7 / Hyvä 
L  14.01.2016  92  3  4,60  20    531  0,7 / Hyvä 
L  10.01.2016  90  5  4,59  25    534  0,6 / Hyvä 
H  08.01.2016  89  7  4,55  29    533  0,9 / Hyvä 
L  06.01.2016  115  7  4,58  31    533  0,6 / Hyvä 
L  31.12.2015  64   4,57  27    536  0,8 / Hyvä 
H  29.12.2015  104  4  4,57  18    533  0,8 / Hyvä 
L  21.12.2015  108  4  4,57  26    528  0,8 / Hyvä 
L  17.12.2015  97  4  4,57  20    535  0,7 / Hyvä 
H  15.12.2015  170  9  4,56  32    538  0,7 / Hyvä 
L  09.12.2015  86  2  4,56  29    529  0,8 / Hyvä 
H  07.12.2015  67  4  4,57  23    533  0,7 / Hyvä 
L  05.12.2015  83  2  4,54  31    531  0,9 / Hyvä

Analyysi Tulos Yksikkö Tavoite 
 
 Säilönnällinen laatu    SJ > 
pH  4,55   alle 4,70 (ka 396 g/kg) 
Ammoniakkityppi  9  g/kg N  alle 70 
Maito- ja muurahaishappo  19  g/kg ka  35 - 80 
Haihtuvat rasvahapot  11  g/kg ka  alle 20 
Liukoinen typpi  393  g/kg N  alle 500 
Sokeri  16  g/kg ka  50 - 150 
Arvosana  9   
Koostumus    SJ > 
Kuiva-aine  396  g/kg   
Raakavalkuainen  193  g/kg ka  130 - 160 
Kuitu (NDF)  539  g/kg ka  500 - 600 
D-arvo  694  g/kg ka  680 - 700 
Sulamaton kuitu (iNDF)  56  g/kg ka  60 - 90 
Tuhka  83  g/kg ka  50 - 100 
Rehuarvot    SJ > 
ME (energia-arvo)  11,1  MJ/kg ka  Ry=ME/11,7 ry/kg ka 
OIV  88  g/kg ka  71 - 88 
PVT  63  g/kg ka  14 - 46 
Syönti-indeksi  114   90 - 120 
ME-indeksi  113   85 - 130 
Hivenaineet    SJ > 
Kalsium  4,2  g/kg ka  2 - 5 
Fosfori  4,3  g/kg ka  2 - 3,5 
Kalium  31,8  g/kg ka  20 - 30 
Magnesium  2,2  g/kg ka  0,5 - 2,5 
Natrium  0,070  g/kg ka  0 - 1 
Mangaani  66  mg/kg ka  30 - 150 
Rauta  170  mg/kg ka  70 - 600 
Kupari  7,2  mg/kg ka  3 - 10 
Sinkki  52  mg/kg ka  10 - 50 
K/(Ca+Mg) ekvivalenttisuhde  2,1   alle 2,2 


Huonostakin asiasta voi löytyä joskus jotain hyvää.

+200

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4637
  • Paalauksen iloa
Vs: Valio laajentaa

Tämäkin riita. Siis aika syvälle uppoava. Sai alkunsa siitä, että millaisessa purkissa joku oli sen kotimaisen maitonsa ostanut  ::) Nyt jokaisen lukijan täytyy sitten taas valita puolensa tässä asiassa

"Kylläkai Valiolla lepää kaikki kortit erikoistuotteitten varasssa. Ainakaan minä pysty ja raski juoda muuta kuin jotain tyyliin -pirkka laktoositon kevytmaitojuoma."

Minun mielestäni tuo on edelleen outo kommentti suomalaiselta ruuantuottajalta. Joka vielä sattuu olemaan Valion tuottaja joka on erikseen todennut että ihan hyvin menee taloudellisesti. Että edes Valion tuottaja ei pysty eikä raski ostaa kuin sen halvimman private label version mitä tarjolla on. Ja siihen sitten reagoin. Nyt on tietty tullut esille makuun liittyviä juttuja ja makuasioista ei hirveästi kannata kiistellä), mutta ei ne alkuperäisessä viestissä niin näkyneet. Eikä se että jääkaapissa on muutakin kuin Pirkkatuotteita. :)

Juu ei raski kun on saituri ja ei pysty kun maistu lehmäpaskalle.

Pitäsköhän omistajan silloin kiinittää huomiota omiin proseseihin, eikä marmattaa lehmänpaskan mausta?

Solut 1000 kpl/ml  Bakt. 1000 kpl/ml  Lakt. %  Urea mg/100 ml  VHBI kpl/l  Estoaine   Jäät. piste mC  Happoluku     

H  03.04.2016  80 *  2 *  4,53  29    533  1,1 / Hyvä 
L  30.03.2016  89  5  4,50  29    530  1,1 / Hyvä 
L  24.03.2016  90  3  4,52  20    530  1,0 / Hyvä 
H  20.03.2016  111 *  2 *  4,56  24    530  0,7 / Hyvä 
L  16.03.2016  118  3  4,56  14    530  1,0 / Hyvä 
L  14.03.2016  81  4  4,53  16    527  0,9 / Hyvä 
H  08.03.2016 79 *  9 *  4,59  16    534  0,8 / Hyvä 
L  04.03.2016  89  3  4,57  18    532  0,8 / Hyvä 
H  02.03.2016  101 *  4 *  4,56  20    531  0,7 / Hyvä 
L  27.02.2016  83  4  4,56  18    530  1,0 / Hyvä 
H  25.02.2016  76 *  2  4,57  20    530  0,8 / Hyvä 
L  19.02.2016  118  4  4,57  24    530  0,9 / Hyvä 
L  17.02.2016  111  4  4,57  20    533  0,7 / Hyvä 
L  13.02.2016  70  4  4,62  23    537  0,6 / Hyvä 
H  11.02.2016  94 *  3  4,57  24    536  0,5 / Hyvä 
H  05.02.2016  96 *  4  4,57  21    533  1,0 / Hyvä 
L  03.02.2016  87  3  4,55  22    532  0,9 / Hyvä 
L  01.02.2016  71  4  4,54  23    532  0,6 / Hyvä 
H  30.01.2016  80  5  4,55  24    533  0,7 / Hyvä 
L  28.01.2016  127  3  4,55  22    532  0,6 / Hyvä 
L  24.01.2016  102  3  4,54  20    531  0,9 / Hyvä 
H  22.01.2016  75  6  4,57  26    535  0,9 / Hyvä 
L  20.01.2016  101  5  4,61  26    534  0,8 / Hyvä 
L  18.01.2016  99  5  4,58  25    539  0,9 / Hyvä 
L  16.01.2016  75  3  4,61  20    535  0,7 / Hyvä 
L  14.01.2016  92  3  4,60  20    531  0,7 / Hyvä 
L  10.01.2016  90  5  4,59  25    534  0,6 / Hyvä 
H  08.01.2016  89  7  4,55  29    533  0,9 / Hyvä 
L  06.01.2016  115  7  4,58  31    533  0,6 / Hyvä 
L  31.12.2015  64   4,57  27    536  0,8 / Hyvä 
H  29.12.2015  104  4  4,57  18    533  0,8 / Hyvä 
L  21.12.2015  108  4  4,57  26    528  0,8 / Hyvä 
L  17.12.2015  97  4  4,57  20    535  0,7 / Hyvä 
H  15.12.2015  170  9  4,56  32    538  0,7 / Hyvä 
L  09.12.2015  86  2  4,56  29    529  0,8 / Hyvä 
H  07.12.2015  67  4  4,57  23    533  0,7 / Hyvä 
L  05.12.2015  83  2  4,54  31    531  0,9 / Hyvä

Analyysi Tulos Yksikkö Tavoite 
 
 Säilönnällinen laatu    SJ > 
pH  4,55   alle 4,70 (ka 396 g/kg) 
Ammoniakkityppi  9  g/kg N  alle 70 
Maito- ja muurahaishappo  19  g/kg ka  35 - 80 
Haihtuvat rasvahapot  11  g/kg ka  alle 20 
Liukoinen typpi  393  g/kg N  alle 500 
Sokeri  16  g/kg ka  50 - 150 
Arvosana  9   
Koostumus    SJ > 
Kuiva-aine  396  g/kg   
Raakavalkuainen  193  g/kg ka  130 - 160 
Kuitu (NDF)  539  g/kg ka  500 - 600 
D-arvo  694  g/kg ka  680 - 700 
Sulamaton kuitu (iNDF)  56  g/kg ka  60 - 90 
Tuhka  83  g/kg ka  50 - 100 
Rehuarvot    SJ > 
ME (energia-arvo)  11,1  MJ/kg ka  Ry=ME/11,7 ry/kg ka 
OIV  88  g/kg ka  71 - 88 
PVT  63  g/kg ka  14 - 46 
Syönti-indeksi  114   90 - 120 
ME-indeksi  113   85 - 130 
Hivenaineet    SJ > 
Kalsium  4,2  g/kg ka  2 - 5 
Fosfori  4,3  g/kg ka  2 - 3,5 
Kalium  31,8  g/kg ka  20 - 30 
Magnesium  2,2  g/kg ka  0,5 - 2,5 
Natrium  0,070  g/kg ka  0 - 1 
Mangaani  66  mg/kg ka  30 - 150 
Rauta  170  mg/kg ka  70 - 600 
Kupari  7,2  mg/kg ka  3 - 10 
Sinkki  52  mg/kg ka  10 - 50 
K/(Ca+Mg) ekvivalenttisuhde  2,1   alle 2,2
Ja silti maistuu paskalle :o

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2855
Vs: Valio laajentaa

pH  4,55   alle 4,70 (ka 396 g/kg) 
Ammoniakkityppi  9  g/kg N  alle 70 
Maito- ja muurahaishappo  19  g/kg ka  35 - 80 
Haihtuvat rasvahapot  11  g/kg ka  alle 20 
Liukoinen typpi  393  g/kg N  alle 500 
Sokeri  16  g/kg ka  50 - 150 
Arvosana  9   
Koostumus    SJ > 
Kuiva-aine  396  g/kg   
Raakavalkuainen  193  g/kg ka  130 - 160 
Kuitu (NDF)  539  g/kg ka  500 - 600 
D-arvo  694  g/kg ka  680 - 700 
Sulamaton kuitu (iNDF)  56  g/kg ka  60 - 90 
Tuhka  83  g/kg ka  50 - 100 
Rehuarvot    SJ > 
ME (energia-arvo)  11,1  MJ/kg ka  Ry=ME/11,7 ry/kg ka 
OIV  88  g/kg ka  71 - 88 
PVT  63  g/kg ka  14 - 46 
Syönti-indeksi  114   90 - 120 
ME-indeksi  113   85 - 130 
Hivenaineet    SJ > 

Varsinkin olettaen että on viime kesän rehu, niin on kyllä komeat valkuaiset sopivaan D-arvoon yhdistettynä. :)

carhu

  • Vieras
Vs: Valio laajentaa
http://www.taloussanomat.fi/paivittaistavarat/2016/04/04/valion-tuotanto-kasvaa-venajalla-laajennuksia-luvassa-lisaa/20163633/12?rss=t96

 Jotakinhan se on aina tehtävä jos meinaa pelissä mukana pysyä. Venäläisetkin kun kuitenkin syö aina kun tulee nälkä,niin mikäpäs siinnä hyvä vaan jos Valiolaista. :D .

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI
Vs: Valio laajentaa

Tämäkin riita. Siis aika syvälle uppoava. Sai alkunsa siitä, että millaisessa purkissa joku oli sen kotimaisen maitonsa ostanut  ::) Nyt jokaisen lukijan täytyy sitten taas valita puolensa tässä asiassa

"Kylläkai Valiolla lepää kaikki kortit erikoistuotteitten varasssa. Ainakaan minä pysty ja raski juoda muuta kuin jotain tyyliin -pirkka laktoositon kevytmaitojuoma."

Minun mielestäni tuo on edelleen outo kommentti suomalaiselta ruuantuottajalta. Joka vielä sattuu olemaan Valion tuottaja joka on erikseen todennut että ihan hyvin menee taloudellisesti. Että edes Valion tuottaja ei pysty eikä raski ostaa kuin sen halvimman private label version mitä tarjolla on. Ja siihen sitten reagoin. Nyt on tietty tullut esille makuun liittyviä juttuja ja makuasioista ei hirveästi kannata kiistellä), mutta ei ne alkuperäisessä viestissä niin näkyneet. Eikä se että jääkaapissa on muutakin kuin Pirkkatuotteita. :)

Juu ei raski kun on saituri ja ei pysty kun maistu lehmäpaskalle.

Pitäsköhän omistajan silloin kiinittää huomiota omiin proseseihin, eikä marmattaa lehmänpaskan mausta?

Solut 1000 kpl/ml  Bakt. 1000 kpl/ml  Lakt. %  Urea mg/100 ml  VHBI kpl/l  Estoaine   Jäät. piste mC  Happoluku     

H  03.04.2016  80 *  2 *  4,53  29    533  1,1 / Hyvä 
L  30.03.2016  89  5  4,50  29    530  1,1 / Hyvä 
L  24.03.2016  90  3  4,52  20    530  1,0 / Hyvä 
H  20.03.2016  111 *  2 *  4,56  24    530  0,7 / Hyvä 
L  16.03.2016  118  3  4,56  14    530  1,0 / Hyvä 
L  14.03.2016  81  4  4,53  16    527  0,9 / Hyvä 
H  08.03.2016 79 *  9 *  4,59  16    534  0,8 / Hyvä 
L  04.03.2016  89  3  4,57  18    532  0,8 / Hyvä 
H  02.03.2016  101 *  4 *  4,56  20    531  0,7 / Hyvä 
L  27.02.2016  83  4  4,56  18    530  1,0 / Hyvä 
H  25.02.2016  76 *  2  4,57  20    530  0,8 / Hyvä 
L  19.02.2016  118  4  4,57  24    530  0,9 / Hyvä 
L  17.02.2016  111  4  4,57  20    533  0,7 / Hyvä 
L  13.02.2016  70  4  4,62  23    537  0,6 / Hyvä 
H  11.02.2016  94 *  3  4,57  24    536  0,5 / Hyvä 
H  05.02.2016  96 *  4  4,57  21    533  1,0 / Hyvä 
L  03.02.2016  87  3  4,55  22    532  0,9 / Hyvä 
L  01.02.2016  71  4  4,54  23    532  0,6 / Hyvä 
H  30.01.2016  80  5  4,55  24    533  0,7 / Hyvä 
L  28.01.2016  127  3  4,55  22    532  0,6 / Hyvä 
L  24.01.2016  102  3  4,54  20    531  0,9 / Hyvä 
H  22.01.2016  75  6  4,57  26    535  0,9 / Hyvä 
L  20.01.2016  101  5  4,61  26    534  0,8 / Hyvä 
L  18.01.2016  99  5  4,58  25    539  0,9 / Hyvä 
L  16.01.2016  75  3  4,61  20    535  0,7 / Hyvä 
L  14.01.2016  92  3  4,60  20    531  0,7 / Hyvä 
L  10.01.2016  90  5  4,59  25    534  0,6 / Hyvä 
H  08.01.2016  89  7  4,55  29    533  0,9 / Hyvä 
L  06.01.2016  115  7  4,58  31    533  0,6 / Hyvä 
L  31.12.2015  64   4,57  27    536  0,8 / Hyvä 
H  29.12.2015  104  4  4,57  18    533  0,8 / Hyvä 
L  21.12.2015  108  4  4,57  26    528  0,8 / Hyvä 
L  17.12.2015  97  4  4,57  20    535  0,7 / Hyvä 
H  15.12.2015  170  9  4,56  32    538  0,7 / Hyvä 
L  09.12.2015  86  2  4,56  29    529  0,8 / Hyvä 
H  07.12.2015  67  4  4,57  23    533  0,7 / Hyvä 
L  05.12.2015  83  2  4,54  31    531  0,9 / Hyvä

Analyysi Tulos Yksikkö Tavoite 
 
 Säilönnällinen laatu    SJ > 
pH  4,55   alle 4,70 (ka 396 g/kg) 
Ammoniakkityppi  9  g/kg N  alle 70 
Maito- ja muurahaishappo  19  g/kg ka  35 - 80 
Haihtuvat rasvahapot  11  g/kg ka  alle 20 
Liukoinen typpi  393  g/kg N  alle 500 
Sokeri  16  g/kg ka  50 - 150 
Arvosana  9   
Koostumus    SJ > 
Kuiva-aine  396  g/kg   
Raakavalkuainen  193  g/kg ka  130 - 160 
Kuitu (NDF)  539  g/kg ka  500 - 600 
D-arvo  694  g/kg ka  680 - 700 
Sulamaton kuitu (iNDF)  56  g/kg ka  60 - 90 
Tuhka  83  g/kg ka  50 - 100 
Rehuarvot    SJ > 
ME (energia-arvo)  11,1  MJ/kg ka  Ry=ME/11,7 ry/kg ka 
OIV  88  g/kg ka  71 - 88 
PVT  63  g/kg ka  14 - 46 
Syönti-indeksi  114   90 - 120 
ME-indeksi  113   85 - 130 
Hivenaineet    SJ > 
Kalsium  4,2  g/kg ka  2 - 5 
Fosfori  4,3  g/kg ka  2 - 3,5 
Kalium  31,8  g/kg ka  20 - 30 
Magnesium  2,2  g/kg ka  0,5 - 2,5 
Natrium  0,070  g/kg ka  0 - 1 
Mangaani  66  mg/kg ka  30 - 150 
Rauta  170  mg/kg ka  70 - 600 
Kupari  7,2  mg/kg ka  3 - 10 
Sinkki  52  mg/kg ka  10 - 50 
K/(Ca+Mg) ekvivalenttisuhde  2,1   alle 2,2

Aatelin vaan että se lehmän paskan maku todenäköisesti tulee sieltä lehmän takapuolesta eikä utareesta. ;D
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

maidontuottaja

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5521
  • 250k
Vs: Valio laajentaa

Tämäkin riita. Siis aika syvälle uppoava. Sai alkunsa siitä, että millaisessa purkissa joku oli sen kotimaisen maitonsa ostanut  ::) Nyt jokaisen lukijan täytyy sitten taas valita puolensa tässä asiassa

"Kylläkai Valiolla lepää kaikki kortit erikoistuotteitten varasssa. Ainakaan minä pysty ja raski juoda muuta kuin jotain tyyliin -pirkka laktoositon kevytmaitojuoma."

Minun mielestäni tuo on edelleen outo kommentti suomalaiselta ruuantuottajalta. Joka vielä sattuu olemaan Valion tuottaja joka on erikseen todennut että ihan hyvin menee taloudellisesti. Että edes Valion tuottaja ei pysty eikä raski ostaa kuin sen halvimman private label version mitä tarjolla on. Ja siihen sitten reagoin. Nyt on tietty tullut esille makuun liittyviä juttuja ja makuasioista ei hirveästi kannata kiistellä), mutta ei ne alkuperäisessä viestissä niin näkyneet. Eikä se että jääkaapissa on muutakin kuin Pirkkatuotteita. :)

Juu ei raski kun on saituri ja ei pysty kun maistu lehmäpaskalle.

Pitäsköhän omistajan silloin kiinittää huomiota omiin proseseihin, eikä marmattaa lehmänpaskan mausta?

Solut 1000 kpl/ml  Bakt. 1000 kpl/ml  Lakt. %  Urea mg/100 ml  VHBI kpl/l  Estoaine   Jäät. piste mC  Happoluku     

H  03.04.2016  80 *  2 *  4,53  29    533  1,1 / Hyvä 
L  30.03.2016  89  5  4,50  29    530  1,1 / Hyvä 
L  24.03.2016  90  3  4,52  20    530  1,0 / Hyvä 
H  20.03.2016  111 *  2 *  4,56  24    530  0,7 / Hyvä 
L  16.03.2016  118  3  4,56  14    530  1,0 / Hyvä 
L  14.03.2016  81  4  4,53  16    527  0,9 / Hyvä 
H  08.03.2016 79 *  9 *  4,59  16    534  0,8 / Hyvä 
L  04.03.2016  89  3  4,57  18    532  0,8 / Hyvä 
H  02.03.2016  101 *  4 *  4,56  20    531  0,7 / Hyvä 
L  27.02.2016  83  4  4,56  18    530  1,0 / Hyvä 
H  25.02.2016  76 *  2  4,57  20    530  0,8 / Hyvä 
L  19.02.2016  118  4  4,57  24    530  0,9 / Hyvä 
L  17.02.2016  111  4  4,57  20    533  0,7 / Hyvä 
L  13.02.2016  70  4  4,62  23    537  0,6 / Hyvä 
H  11.02.2016  94 *  3  4,57  24    536  0,5 / Hyvä 
H  05.02.2016  96 *  4  4,57  21    533  1,0 / Hyvä 
L  03.02.2016  87  3  4,55  22    532  0,9 / Hyvä 
L  01.02.2016  71  4  4,54  23    532  0,6 / Hyvä 
H  30.01.2016  80  5  4,55  24    533  0,7 / Hyvä 
L  28.01.2016  127  3  4,55  22    532  0,6 / Hyvä 
L  24.01.2016  102  3  4,54  20    531  0,9 / Hyvä 
H  22.01.2016  75  6  4,57  26    535  0,9 / Hyvä 
L  20.01.2016  101  5  4,61  26    534  0,8 / Hyvä 
L  18.01.2016  99  5  4,58  25    539  0,9 / Hyvä 
L  16.01.2016  75  3  4,61  20    535  0,7 / Hyvä 
L  14.01.2016  92  3  4,60  20    531  0,7 / Hyvä 
L  10.01.2016  90  5  4,59  25    534  0,6 / Hyvä 
H  08.01.2016  89  7  4,55  29    533  0,9 / Hyvä 
L  06.01.2016  115  7  4,58  31    533  0,6 / Hyvä 
L  31.12.2015  64   4,57  27    536  0,8 / Hyvä 
H  29.12.2015  104  4  4,57  18    533  0,8 / Hyvä 
L  21.12.2015  108  4  4,57  26    528  0,8 / Hyvä 
L  17.12.2015  97  4  4,57  20    535  0,7 / Hyvä 
H  15.12.2015  170  9  4,56  32    538  0,7 / Hyvä 
L  09.12.2015  86  2  4,56  29    529  0,8 / Hyvä 
H  07.12.2015  67  4  4,57  23    533  0,7 / Hyvä 
L  05.12.2015  83  2  4,54  31    531  0,9 / Hyvä

Analyysi Tulos Yksikkö Tavoite 
 
 Säilönnällinen laatu    SJ > 
pH  4,55   alle 4,70 (ka 396 g/kg) 
Ammoniakkityppi  9  g/kg N  alle 70 
Maito- ja muurahaishappo  19  g/kg ka  35 - 80 
Haihtuvat rasvahapot  11  g/kg ka  alle 20 
Liukoinen typpi  393  g/kg N  alle 500 
Sokeri  16  g/kg ka  50 - 150 
Arvosana  9   
Koostumus    SJ > 
Kuiva-aine  396  g/kg   
Raakavalkuainen  193  g/kg ka  130 - 160 
Kuitu (NDF)  539  g/kg ka  500 - 600 
D-arvo  694  g/kg ka  680 - 700 
Sulamaton kuitu (iNDF)  56  g/kg ka  60 - 90 
Tuhka  83  g/kg ka  50 - 100 
Rehuarvot    SJ > 
ME (energia-arvo)  11,1  MJ/kg ka  Ry=ME/11,7 ry/kg ka 
OIV  88  g/kg ka  71 - 88 
PVT  63  g/kg ka  14 - 46 
Syönti-indeksi  114   90 - 120 
ME-indeksi  113   85 - 130 
Hivenaineet    SJ > 
Kalsium  4,2  g/kg ka  2 - 5 
Fosfori  4,3  g/kg ka  2 - 3,5 
Kalium  31,8  g/kg ka  20 - 30 
Magnesium  2,2  g/kg ka  0,5 - 2,5 
Natrium  0,070  g/kg ka  0 - 1 
Mangaani  66  mg/kg ka  30 - 150 
Rauta  170  mg/kg ka  70 - 600 
Kupari  7,2  mg/kg ka  3 - 10 
Sinkki  52  mg/kg ka  10 - 50 
K/(Ca+Mg) ekvivalenttisuhde  2,1   alle 2,2

Aatelin vaan että se lehmän paskan maku todenäköisesti tulee sieltä lehmän takapuolesta eikä utareesta. ;D
ai, mulla jäi tästä jotenkin sellanen  "maku suuhun" ettei meinaa millään lähteä. En oikein tiedä mitä pitäisi ajatella. Jos joku on loukkaantunut niin pyydän anteeksi ja pidän kauppakassin sisällön tästä eteenpäin omana tietona. 
Huonostakin asiasta voi löytyä joskus jotain hyvää.

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI
Vs: Valio laajentaa

Tämäkin riita. Siis aika syvälle uppoava. Sai alkunsa siitä, että millaisessa purkissa joku oli sen kotimaisen maitonsa ostanut  ::) Nyt jokaisen lukijan täytyy sitten taas valita puolensa tässä asiassa

"Kylläkai Valiolla lepää kaikki kortit erikoistuotteitten varasssa. Ainakaan minä pysty ja raski juoda muuta kuin jotain tyyliin -pirkka laktoositon kevytmaitojuoma."

Minun mielestäni tuo on edelleen outo kommentti suomalaiselta ruuantuottajalta. Joka vielä sattuu olemaan Valion tuottaja joka on erikseen todennut että ihan hyvin menee taloudellisesti. Että edes Valion tuottaja ei pysty eikä raski ostaa kuin sen halvimman private label version mitä tarjolla on. Ja siihen sitten reagoin. Nyt on tietty tullut esille makuun liittyviä juttuja ja makuasioista ei hirveästi kannata kiistellä), mutta ei ne alkuperäisessä viestissä niin näkyneet. Eikä se että jääkaapissa on muutakin kuin Pirkkatuotteita. :)

Juu ei raski kun on saituri ja ei pysty kun maistu lehmäpaskalle.

Pitäsköhän omistajan silloin kiinittää huomiota omiin proseseihin, eikä marmattaa lehmänpaskan mausta?

Solut 1000 kpl/ml  Bakt. 1000 kpl/ml  Lakt. %  Urea mg/100 ml  VHBI kpl/l  Estoaine   Jäät. piste mC  Happoluku     

H  03.04.2016  80 *  2 *  4,53  29    533  1,1 / Hyvä 
L  30.03.2016  89  5  4,50  29    530  1,1 / Hyvä 
L  24.03.2016  90  3  4,52  20    530  1,0 / Hyvä 
H  20.03.2016  111 *  2 *  4,56  24    530  0,7 / Hyvä 
L  16.03.2016  118  3  4,56  14    530  1,0 / Hyvä 
L  14.03.2016  81  4  4,53  16    527  0,9 / Hyvä 
H  08.03.2016 79 *  9 *  4,59  16    534  0,8 / Hyvä 
L  04.03.2016  89  3  4,57  18    532  0,8 / Hyvä 
H  02.03.2016  101 *  4 *  4,56  20    531  0,7 / Hyvä 
L  27.02.2016  83  4  4,56  18    530  1,0 / Hyvä 
H  25.02.2016  76 *  2  4,57  20    530  0,8 / Hyvä 
L  19.02.2016  118  4  4,57  24    530  0,9 / Hyvä 
L  17.02.2016  111  4  4,57  20    533  0,7 / Hyvä 
L  13.02.2016  70  4  4,62  23    537  0,6 / Hyvä 
H  11.02.2016  94 *  3  4,57  24    536  0,5 / Hyvä 
H  05.02.2016  96 *  4  4,57  21    533  1,0 / Hyvä 
L  03.02.2016  87  3  4,55  22    532  0,9 / Hyvä 
L  01.02.2016  71  4  4,54  23    532  0,6 / Hyvä 
H  30.01.2016  80  5  4,55  24    533  0,7 / Hyvä 
L  28.01.2016  127  3  4,55  22    532  0,6 / Hyvä 
L  24.01.2016  102  3  4,54  20    531  0,9 / Hyvä 
H  22.01.2016  75  6  4,57  26    535  0,9 / Hyvä 
L  20.01.2016  101  5  4,61  26    534  0,8 / Hyvä 
L  18.01.2016  99  5  4,58  25    539  0,9 / Hyvä 
L  16.01.2016  75  3  4,61  20    535  0,7 / Hyvä 
L  14.01.2016  92  3  4,60  20    531  0,7 / Hyvä 
L  10.01.2016  90  5  4,59  25    534  0,6 / Hyvä 
H  08.01.2016  89  7  4,55  29    533  0,9 / Hyvä 
L  06.01.2016  115  7  4,58  31    533  0,6 / Hyvä 
L  31.12.2015  64   4,57  27    536  0,8 / Hyvä 
H  29.12.2015  104  4  4,57  18    533  0,8 / Hyvä 
L  21.12.2015  108  4  4,57  26    528  0,8 / Hyvä 
L  17.12.2015  97  4  4,57  20    535  0,7 / Hyvä 
H  15.12.2015  170  9  4,56  32    538  0,7 / Hyvä 
L  09.12.2015  86  2  4,56  29    529  0,8 / Hyvä 
H  07.12.2015  67  4  4,57  23    533  0,7 / Hyvä 
L  05.12.2015  83  2  4,54  31    531  0,9 / Hyvä

Analyysi Tulos Yksikkö Tavoite 
 
 Säilönnällinen laatu    SJ > 
pH  4,55   alle 4,70 (ka 396 g/kg) 
Ammoniakkityppi  9  g/kg N  alle 70 
Maito- ja muurahaishappo  19  g/kg ka  35 - 80 
Haihtuvat rasvahapot  11  g/kg ka  alle 20 
Liukoinen typpi  393  g/kg N  alle 500 
Sokeri  16  g/kg ka  50 - 150 
Arvosana  9   
Koostumus    SJ > 
Kuiva-aine  396  g/kg   
Raakavalkuainen  193  g/kg ka  130 - 160 
Kuitu (NDF)  539  g/kg ka  500 - 600 
D-arvo  694  g/kg ka  680 - 700 
Sulamaton kuitu (iNDF)  56  g/kg ka  60 - 90 
Tuhka  83  g/kg ka  50 - 100 
Rehuarvot    SJ > 
ME (energia-arvo)  11,1  MJ/kg ka  Ry=ME/11,7 ry/kg ka 
OIV  88  g/kg ka  71 - 88 
PVT  63  g/kg ka  14 - 46 
Syönti-indeksi  114   90 - 120 
ME-indeksi  113   85 - 130 
Hivenaineet    SJ > 
Kalsium  4,2  g/kg ka  2 - 5 
Fosfori  4,3  g/kg ka  2 - 3,5 
Kalium  31,8  g/kg ka  20 - 30 
Magnesium  2,2  g/kg ka  0,5 - 2,5 
Natrium  0,070  g/kg ka  0 - 1 
Mangaani  66  mg/kg ka  30 - 150 
Rauta  170  mg/kg ka  70 - 600 
Kupari  7,2  mg/kg ka  3 - 10 
Sinkki  52  mg/kg ka  10 - 50 
K/(Ca+Mg) ekvivalenttisuhde  2,1   alle 2,2

Aatelin vaan että se lehmän paskan maku todenäköisesti tulee sieltä lehmän takapuolesta eikä utareesta. ;D
ai, mulla jäi tästä jotenkin sellanen  "maku suuhun" ettei meinaa millään lähteä. En oikein tiedä mitä pitäisi ajatella. Jos joku on loukkaantunut niin pyydän anteeksi ja pidän kauppakassin sisällön tästä eteenpäin omana tietona.

Ite kyllä lähden siitä asiasta liikeelle että se on jokaisen oma asiansa mitä suuhunsa laittaa. Enkä rupea purkkiin kylä paikoissa sylkemään jos Arlan purkki löytyy pöydästä tai on ulkomaista ruokaa muuten. Se on heidän valinta ja minä olen heidän vieraana, eikä minulla ole minusta oikeutta kritisoida heidän valitojaan.
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

carhu

  • Vieras
Vs: Valio laajentaa

Tämäkin riita. Siis aika syvälle uppoava. Sai alkunsa siitä, että millaisessa purkissa joku oli sen kotimaisen maitonsa ostanut  ::) Nyt jokaisen lukijan täytyy sitten taas valita puolensa tässä asiassa

"Kylläkai Valiolla lepää kaikki kortit erikoistuotteitten varasssa. Ainakaan minä pysty ja raski juoda muuta kuin jotain tyyliin -pirkka laktoositon kevytmaitojuoma."

Minun mielestäni tuo on edelleen outo kommentti suomalaiselta ruuantuottajalta. Joka vielä sattuu olemaan Valion tuottaja joka on erikseen todennut että ihan hyvin menee taloudellisesti. Että edes Valion tuottaja ei pysty eikä raski ostaa kuin sen halvimman private label version mitä tarjolla on. Ja siihen sitten reagoin. Nyt on tietty tullut esille makuun liittyviä juttuja ja makuasioista ei hirveästi kannata kiistellä), mutta ei ne alkuperäisessä viestissä niin näkyneet. Eikä se että jääkaapissa on muutakin kuin Pirkkatuotteita. :)

Juu ei raski kun on saituri ja ei pysty kun maistu lehmäpaskalle.

Pitäsköhän omistajan silloin kiinittää huomiota omiin proseseihin, eikä marmattaa lehmänpaskan mausta?

Solut 1000 kpl/ml  Bakt. 1000 kpl/ml  Lakt. %  Urea mg/100 ml  VHBI kpl/l  Estoaine   Jäät. piste mC  Happoluku     

H  03.04.2016  80 *  2 *  4,53  29    533  1,1 / Hyvä 
L  30.03.2016  89  5  4,50  29    530  1,1 / Hyvä 
L  24.03.2016  90  3  4,52  20    530  1,0 / Hyvä 
H  20.03.2016  111 *  2 *  4,56  24    530  0,7 / Hyvä 
L  16.03.2016  118  3  4,56  14    530  1,0 / Hyvä 
L  14.03.2016  81  4  4,53  16    527  0,9 / Hyvä 
H  08.03.2016 79 *  9 *  4,59  16    534  0,8 / Hyvä 
L  04.03.2016  89  3  4,57  18    532  0,8 / Hyvä 
H  02.03.2016  101 *  4 *  4,56  20    531  0,7 / Hyvä 
L  27.02.2016  83  4  4,56  18    530  1,0 / Hyvä 
H  25.02.2016  76 *  2  4,57  20    530  0,8 / Hyvä 
L  19.02.2016  118  4  4,57  24    530  0,9 / Hyvä 
L  17.02.2016  111  4  4,57  20    533  0,7 / Hyvä 
L  13.02.2016  70  4  4,62  23    537  0,6 / Hyvä 
H  11.02.2016  94 *  3  4,57  24    536  0,5 / Hyvä 
H  05.02.2016  96 *  4  4,57  21    533  1,0 / Hyvä 
L  03.02.2016  87  3  4,55  22    532  0,9 / Hyvä 
L  01.02.2016  71  4  4,54  23    532  0,6 / Hyvä 
H  30.01.2016  80  5  4,55  24    533  0,7 / Hyvä 
L  28.01.2016  127  3  4,55  22    532  0,6 / Hyvä 
L  24.01.2016  102  3  4,54  20    531  0,9 / Hyvä 
H  22.01.2016  75  6  4,57  26    535  0,9 / Hyvä 
L  20.01.2016  101  5  4,61  26    534  0,8 / Hyvä 
L  18.01.2016  99  5  4,58  25    539  0,9 / Hyvä 
L  16.01.2016  75  3  4,61  20    535  0,7 / Hyvä 
L  14.01.2016  92  3  4,60  20    531  0,7 / Hyvä 
L  10.01.2016  90  5  4,59  25    534  0,6 / Hyvä 
H  08.01.2016  89  7  4,55  29    533  0,9 / Hyvä 
L  06.01.2016  115  7  4,58  31    533  0,6 / Hyvä 
L  31.12.2015  64   4,57  27    536  0,8 / Hyvä 
H  29.12.2015  104  4  4,57  18    533  0,8 / Hyvä 
L  21.12.2015  108  4  4,57  26    528  0,8 / Hyvä 
L  17.12.2015  97  4  4,57  20    535  0,7 / Hyvä 
H  15.12.2015  170  9  4,56  32    538  0,7 / Hyvä 
L  09.12.2015  86  2  4,56  29    529  0,8 / Hyvä 
H  07.12.2015  67  4  4,57  23    533  0,7 / Hyvä 
L  05.12.2015  83  2  4,54  31    531  0,9 / Hyvä

Analyysi Tulos Yksikkö Tavoite 
 
 Säilönnällinen laatu    SJ > 
pH  4,55   alle 4,70 (ka 396 g/kg) 
Ammoniakkityppi  9  g/kg N  alle 70 
Maito- ja muurahaishappo  19  g/kg ka  35 - 80 
Haihtuvat rasvahapot  11  g/kg ka  alle 20 
Liukoinen typpi  393  g/kg N  alle 500 
Sokeri  16  g/kg ka  50 - 150 
Arvosana  9   
Koostumus    SJ > 
Kuiva-aine  396  g/kg   
Raakavalkuainen  193  g/kg ka  130 - 160 
Kuitu (NDF)  539  g/kg ka  500 - 600 
D-arvo  694  g/kg ka  680 - 700 
Sulamaton kuitu (iNDF)  56  g/kg ka  60 - 90 
Tuhka  83  g/kg ka  50 - 100 
Rehuarvot    SJ > 
ME (energia-arvo)  11,1  MJ/kg ka  Ry=ME/11,7 ry/kg ka 
OIV  88  g/kg ka  71 - 88 
PVT  63  g/kg ka  14 - 46 
Syönti-indeksi  114   90 - 120 
ME-indeksi  113   85 - 130 
Hivenaineet    SJ > 
Kalsium  4,2  g/kg ka  2 - 5 
Fosfori  4,3  g/kg ka  2 - 3,5 
Kalium  31,8  g/kg ka  20 - 30 
Magnesium  2,2  g/kg ka  0,5 - 2,5 
Natrium  0,070  g/kg ka  0 - 1 
Mangaani  66  mg/kg ka  30 - 150 
Rauta  170  mg/kg ka  70 - 600 
Kupari  7,2  mg/kg ka  3 - 10 
Sinkki  52  mg/kg ka  10 - 50 
K/(Ca+Mg) ekvivalenttisuhde  2,1   alle 2,2
[/quote

 Siinnäpä näytettä kaikille teille epäilijöille.Noilla näytöillä tulee  net faktat joilla suommalainen viljelijä voi puhua laadukkaasta ja puhtaasta tuottamastaan  ruoasta. Esim tuo maidon laatu tuossa siitä voi tehdä maidosta kaikkea sitä mitä tehtävissä on,vaan toista se on tuolla  esim. keskieuroopassa. Arvotavarasta meijeri voikin sitten maksaa sitä parempaa hintaa. :D

mah

  • Vieras
Vs: Valio laajentaa
"maidontuottaja" kyllä hallitsee säilörehun tekemisen jalon taidon. Oliko jopa luomussa, vaiko vasta aikeissa aloittaa tänä vuonna?  :-X

sjk

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1784
Vs: Valio laajentaa
"maidontuottaja" kyllä hallitsee säilörehun tekemisen jalon taidon. Oliko jopa luomussa, vaiko vasta aikeissa aloittaa tänä vuonna?  :-X
Tuo on hyvin paljon tuurista kiinni paalien kanssa.E.i paljoa enempää k-a niin alkaa Artturi edellistäkin näytettä moittimaan liian kuivaksi,vaikka 40k-a ei paaleille ole mitenkään korkea.Toki tuo maitohappokäyminen hyytyy.Alle 30k-a tahtoo sitten moittia märäksi,valk.hajoaa ym.On tullut otettu samalta lohkolta kolme näytettä eri k-a samasta rehusta eikä yksikään ole lähelläkään toistaan tuloksien osalta.

Sandels

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 435
  • Ilima aekojaan Iisalamesta
Vs: Valio laajentaa
"maidontuottaja" kyllä hallitsee säilörehun tekemisen jalon taidon. Oliko jopa luomussa, vaiko vasta aikeissa aloittaa tänä vuonna?  :-X
Tuo on hyvin paljon tuurista kiinni paalien kanssa.E.i paljoa enempää k-a niin alkaa Artturi edellistäkin näytettä moittimaan liian kuivaksi,vaikka 40k-a ei paaleille ole mitenkään korkea.Toki tuo maitohappokäyminen hyytyy.Alle 30k-a tahtoo sitten moittia märäksi,valk.hajoaa ym.On tullut otettu samalta lohkolta kolme näytettä eri k-a samasta rehusta eikä yksikään ole lähelläkään toistaan tuloksien osalta.

Ei kukaan moiti säilörehua +40%ka liian kuivaksi. Arvosanan laskeminen perustuu puristenesteeseen, joten siitä ei vaan saa laskettua arvosanaa, koska ei tule puristenestettä.

Sandels

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 435
  • Ilima aekojaan Iisalamesta
Vs: Valio laajentaa

Ja tehkää Valiossa hyvin, ihmiset sitten valitsevat. Onneksi meillä on vapaus vielä toistaiseksi.

En ole valiolla töissä, kunhan tuotan maitoa sille. Niin ja uskon että se on yritys joka pitää suomen maitosektoria pystyssä. Sinä taas tosiaan teet varsin selväksi ettei sinulla ole mitään sidoksia koko puljuun. Et tarjoa mitää lojaaliutta ja varmaankaan et mitään lojaaliutta odota. Kun ketjun aiheena on "valio laajentaa", ainoa maitotuote jonka mainitset, on pirkka maitojuoma.

Ja sitten taas toisaalta, vähän käy sääliksikin että kotiin kannettuun 1,4 euron eilatölkkiin ei ole varaa.

Minun mielestäni kuluttajilla on varaa valita joku muu kuin Valio, mutta maidontuottajilla ei oikeastaan olisi. Ainakaan Valion maidontuottajilla. Mutta se on vain minun mielipiteeni. Sinä varmaan naapureillekin selität miten Valion kama on ylihintaista, kun kerran nettiinkin.
Joskus aikoinaan ihmettelin että miksi valion maito kaupois oli silloinkin kalleinta,kun kivinmielestä polkumyytiin :o

Valio ei päätä maidon hinnoittelusta kaupassa. Hyvä brändi antaa kaupalle mahdollisuuden ottaa isompi siivu itselleen.. Mitä tuohon oltermanniin tulee, niin Valio ei päätä senkään hinnoittelusta. Sitä ei ole kaupalle polkuhintaan myyty, vaan kauppa on itse päättänyt myydä sitä "liian halvalla". Mitä sen myyntimääriin taas tulee, niin oltermannin myynti on kasvanut halpuuttamisen takia aika paljon, valitetettavasti kärsijöitä on ollut myös muut kotimaiset kermajuustot ulkomaan tuonnin sijasta.

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI
Vs: Valio laajentaa

Ja tehkää Valiossa hyvin, ihmiset sitten valitsevat. Onneksi meillä on vapaus vielä toistaiseksi.

En ole valiolla töissä, kunhan tuotan maitoa sille. Niin ja uskon että se on yritys joka pitää suomen maitosektoria pystyssä. Sinä taas tosiaan teet varsin selväksi ettei sinulla ole mitään sidoksia koko puljuun. Et tarjoa mitää lojaaliutta ja varmaankaan et mitään lojaaliutta odota. Kun ketjun aiheena on "valio laajentaa", ainoa maitotuote jonka mainitset, on pirkka maitojuoma.

Ja sitten taas toisaalta, vähän käy sääliksikin että kotiin kannettuun 1,4 euron eilatölkkiin ei ole varaa.

Minun mielestäni kuluttajilla on varaa valita joku muu kuin Valio, mutta maidontuottajilla ei oikeastaan olisi. Ainakaan Valion maidontuottajilla. Mutta se on vain minun mielipiteeni. Sinä varmaan naapureillekin selität miten Valion kama on ylihintaista, kun kerran nettiinkin.
Joskus aikoinaan ihmettelin että miksi valion maito kaupois oli silloinkin kalleinta,kun kivinmielestä polkumyytiin :o

Valio ei päätä maidon hinnoittelusta kaupassa. Hyvä brändi antaa kaupalle mahdollisuuden ottaa isompi siivu itselleen.. Mitä tuohon oltermanniin tulee, niin Valio ei päätä senkään hinnoittelusta. Sitä ei ole kaupalle polkuhintaan myyty, vaan kauppa on itse päättänyt myydä sitä "liian halvalla". Mitä sen myyntimääriin taas tulee, niin oltermannin myynti on kasvanut halpuuttamisen takia aika paljon, valitetettavasti kärsijöitä on ollut myös muut kotimaiset kermajuustot ulkomaan tuonnin sijasta.

Laaksonen sano eräässä lehti haastattelussa että kauppa ei suostu maksamaan mkulutusmaidosta enempää. Voitto tehdään muilla tuotteilla. Kaupan maksama hinta on sama minkä valio maksaa tuottajalle raakamaidosta.
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

Elias N

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 175
Vs: Valio laajentaa
Nyt meillä on jo hyvät suhteet Venäjälle - kohta raja varmaan aukeaa ;D ;D ;D

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/is-putinin-mediap%C3%A4%C3%A4llik%C3%B6n-vaimo-on-valion-jugurttien-mannekiini-1.143209

Kunhan ei menisi meidän maitotilirahat sinne Panamaan ;D ;D ;D

"Valta turmelee ja ehdoton valta turmelee ehdottomasti"   "Kontrolloimatonta valtaa ei pitäisi olla kenelläkään"

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2855
Vs: Valio laajentaa
Nyt meillä on jo hyvät suhteet Venäjälle - kohta raja varmaan aukeaa ;D ;D ;D

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/is-putinin-mediap%C3%A4%C3%A4llik%C3%B6n-vaimo-on-valion-jugurttien-mannekiini-1.143209

Kunhan ei menisi meidän maitotilirahat sinne Panamaan ;D ;D ;D

Tämä Venäjäjuttu on aika hankala nykyään Suomessa, ja Valion pyrkimys olla asioista hiljaa, on hyvä lähtökohta.

Mutta mikäli asiat nousevat keskusteluissa esille, niin on hyvä muistaa että Valion tavoite on aina saada mahdollisimman paljon rahaa Venäjältä Suomeen. Se on Valion ainoa tavoite Venäjällä. Tuoda sieltä rahaa Suomeen. Ne jotka itärajalla asuvat ja käyvät esim. tankkaamassa tai ostamassa renkaita venäjällä, vievät rahaa Suomesta Venäjälle. Se on minun mielestäni enemmän ongelma, kuin se että kerää venäläisten rahaa tänne.

Viimeksi muokattu: 16.04.16 - klo:00:28 kirjoittanut antti-x