Jeps, samaa mieltä järkevästä teuraspainosta. Eikö aikanaan joku laskenut että taloudellisesti 330kg on lähellä optimia.
Euroopassa on nyt viimeisen 10 vuoden aikana opittu syömään häränpihvilihaa a'la Brasilia. Siellä käytetään pääsääntöisesti Brittirotuja ja lihan laatua luokitellaan myös marmoroinnin osalta. Vaikutus mieltymysten muutoksena näkyy Anguksen suosiossa UK:ssa
http://www.stackyard.com/news/2008/11/beef/02_beef_herd_data.htmlRanskalaisrotujen hurja vähentyminen ja Anguksen tasainen nousu voi kieliä tapahtuvasta muutoksesta pihvilihan kulutuksessa, mutta myös laadun arvostuksesta. Ehkäpä myös kertoo emotalouden kannattavuudesta.....
Nupous on jo arvo sinänsä, limpparilla on kaiketi hyvä risteytysvaikutus juuri sen vuoksi, koska se on aikanaan jalostettu vuosisatoja eristyksissä muista roduista(käsittääkseni).
Hedelmällisyyteen vaikuttaa monet asiat, mutta esim. Limppari valtakunnan(Irlannin) karjaseuranta tuloksista käy ilmi että brittiroduilla on erinomaiset tiinehtymis- ja vasikkatuotosluvut. Uskon, että osansa siitä tulee kyvystä varastoida energiaa pahan päivän varalle. Oma vikahan se on jos ne sikalihaviksi päästää....