Lainaus käyttäjältä: Jätkä - 31.01.16 - klo:12:23Suomessa ammutaan hirviä 60-70 000, Jäniksiä 250 000, Sorsia jotain puoli miljoonaa...Ja silti väkiluku kasvaa vaikka useimmat riistaeläimet käsitellään sellaisissa tiloissa, joita ei ole evira hyväksynyt ja ja lihan käsittelytavatkin riippuu ihan metsästäjän omasta kunnosta tai mieltymyksistä. Erikoista on se että poron saa teurastaa ja myydä suoramyyntinä suoraan tuvan ovelta ilman mitään hygienia ja muita tiloja. Myyjä saa istua vaikka vessan pöntöllä pään alla samalla kun lyö liha köntsän ostaja kouraan.
Suomessa ammutaan hirviä 60-70 000, Jäniksiä 250 000, Sorsia jotain puoli miljoonaa...Ja silti väkiluku kasvaa vaikka useimmat riistaeläimet käsitellään sellaisissa tiloissa, joita ei ole evira hyväksynyt ja ja lihan käsittelytavatkin riippuu ihan metsästäjän omasta kunnosta tai mieltymyksistä.
Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 31.01.16 - klo:11:29Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:11:16Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 31.01.16 - klo:11:14Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:11:10Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöilläMikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?Olematon. Ihan yhtä olematon kuin kaupan lihassa.Eli riskiä ei olisi jos lehmän ampuu minun pihassa. Paloittele heti ja laittaa asiakkaan/asiakkaiden astiaan kotiin vietäväksi?Ostaisitko Sinä minulta suoramyyntilihaa Jos "vannon ja vakuutan" että liha on puhdasta ja kasvatus on ollut juuri sellaista jota sen kuuluukin olla... Riittäisikö vaikkapa salmonella-puhtaudesta se tieto että "omassa paskassani ei ole verta, ainakaan usein" tai että "käytin leikkaamiseen sitä samaa veistä jolla elukan pistin". Kylmäketjun varmistin silleen, että "ulkona oli kylmä" ja puhtauden niin että "puhtaalla pellolla ruhoa pidettiin ja se riippui tallissa joka on tukittu etteivät linnut pasko traktorien konepelleille" Välineet pestiin oman kaivon vedellä. Vedessä oli "joskus pikkuisen kolia, mutta havainnon jälkeen pestiin kaivonkansi painepesurilla joten ongelma lienee poistunut" Navettasaappaat jalassa tietysti pestiin, koska ne pestiin siinä samalla kerralla Tässä on vaarana, että homma menee ihan villiksi ja vapaaksi. Kohta myydään saksalaista pakastesikaa luomuna takaluukusta. Ilman kuittia ja ilman tietoa että kuka sitä myy
Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:11:16Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 31.01.16 - klo:11:14Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:11:10Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöilläMikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?Olematon. Ihan yhtä olematon kuin kaupan lihassa.Eli riskiä ei olisi jos lehmän ampuu minun pihassa. Paloittele heti ja laittaa asiakkaan/asiakkaiden astiaan kotiin vietäväksi?
Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 31.01.16 - klo:11:14Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:11:10Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöilläMikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?Olematon. Ihan yhtä olematon kuin kaupan lihassa.
Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:11:10Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöilläMikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?
Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöillä
Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:13:37Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 31.01.16 - klo:11:29Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:11:16Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 31.01.16 - klo:11:14Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:11:10Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöilläMikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?Olematon. Ihan yhtä olematon kuin kaupan lihassa.Eli riskiä ei olisi jos lehmän ampuu minun pihassa. Paloittele heti ja laittaa asiakkaan/asiakkaiden astiaan kotiin vietäväksi?Ostaisitko Sinä minulta suoramyyntilihaa Jos "vannon ja vakuutan" että liha on puhdasta ja kasvatus on ollut juuri sellaista jota sen kuuluukin olla... Riittäisikö vaikkapa salmonella-puhtaudesta se tieto että "omassa paskassani ei ole verta, ainakaan usein" tai että "käytin leikkaamiseen sitä samaa veistä jolla elukan pistin". Kylmäketjun varmistin silleen, että "ulkona oli kylmä" ja puhtauden niin että "puhtaalla pellolla ruhoa pidettiin ja se riippui tallissa joka on tukittu etteivät linnut pasko traktorien konepelleille" Välineet pestiin oman kaivon vedellä. Vedessä oli "joskus pikkuisen kolia, mutta havainnon jälkeen pestiin kaivonkansi painepesurilla joten ongelma lienee poistunut" Navettasaappaat jalassa tietysti pestiin, koska ne pestiin siinä samalla kerralla Tässä on vaarana, että homma menee ihan villiksi ja vapaaksi. Kohta myydään saksalaista pakastesikaa luomuna takaluukusta. Ilman kuittia ja ilman tietoa että kuka sitä myy No jos mä nään teurastuksen, paloittelun ja elukat samalla, niin varmasti jos se on minusta asiallisesti tehty. Kuten totesit että "jos liha valmistetsaan oikein, niin riski sairastua on minimaalinen.
Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 31.01.16 - klo:14:10Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:13:37Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 31.01.16 - klo:11:29Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:11:16Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 31.01.16 - klo:11:14Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:11:10Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöilläMikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?Olematon. Ihan yhtä olematon kuin kaupan lihassa.Eli riskiä ei olisi jos lehmän ampuu minun pihassa. Paloittele heti ja laittaa asiakkaan/asiakkaiden astiaan kotiin vietäväksi?Ostaisitko Sinä minulta suoramyyntilihaa Jos "vannon ja vakuutan" että liha on puhdasta ja kasvatus on ollut juuri sellaista jota sen kuuluukin olla... Riittäisikö vaikkapa salmonella-puhtaudesta se tieto että "omassa paskassani ei ole verta, ainakaan usein" tai että "käytin leikkaamiseen sitä samaa veistä jolla elukan pistin". Kylmäketjun varmistin silleen, että "ulkona oli kylmä" ja puhtauden niin että "puhtaalla pellolla ruhoa pidettiin ja se riippui tallissa joka on tukittu etteivät linnut pasko traktorien konepelleille" Välineet pestiin oman kaivon vedellä. Vedessä oli "joskus pikkuisen kolia, mutta havainnon jälkeen pestiin kaivonkansi painepesurilla joten ongelma lienee poistunut" Navettasaappaat jalassa tietysti pestiin, koska ne pestiin siinä samalla kerralla Tässä on vaarana, että homma menee ihan villiksi ja vapaaksi. Kohta myydään saksalaista pakastesikaa luomuna takaluukusta. Ilman kuittia ja ilman tietoa että kuka sitä myy No jos mä nään teurastuksen, paloittelun ja elukat samalla, niin varmasti jos se on minusta asiallisesti tehty. Kuten totesit että "jos liha valmistetsaan oikein, niin riski sairastua on minimaalinen.Mutta kysymys kuuluikin: Luottaisitko sanaani siitä että kaikki on kunnossa -> johon fiksusti vastasit, että et luottaisi vaan haluaisit nähdä.. Eli haluaisit jonkun valvomaan miten duuni on hoidettu. Tämä systeemihän meillä nyt on, koska kuluttajat eivät ehdi/viitsi/ilkeä olla itse valvomassa näitä käytäntöjä
Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:14:15Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 31.01.16 - klo:14:10Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:13:37Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 31.01.16 - klo:11:29Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:11:16Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 31.01.16 - klo:11:14Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:11:10Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöilläMikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?Olematon. Ihan yhtä olematon kuin kaupan lihassa.Eli riskiä ei olisi jos lehmän ampuu minun pihassa. Paloittele heti ja laittaa asiakkaan/asiakkaiden astiaan kotiin vietäväksi?Ostaisitko Sinä minulta suoramyyntilihaa Jos "vannon ja vakuutan" että liha on puhdasta ja kasvatus on ollut juuri sellaista jota sen kuuluukin olla... Riittäisikö vaikkapa salmonella-puhtaudesta se tieto että "omassa paskassani ei ole verta, ainakaan usein" tai että "käytin leikkaamiseen sitä samaa veistä jolla elukan pistin". Kylmäketjun varmistin silleen, että "ulkona oli kylmä" ja puhtauden niin että "puhtaalla pellolla ruhoa pidettiin ja se riippui tallissa joka on tukittu etteivät linnut pasko traktorien konepelleille" Välineet pestiin oman kaivon vedellä. Vedessä oli "joskus pikkuisen kolia, mutta havainnon jälkeen pestiin kaivonkansi painepesurilla joten ongelma lienee poistunut" Navettasaappaat jalassa tietysti pestiin, koska ne pestiin siinä samalla kerralla Tässä on vaarana, että homma menee ihan villiksi ja vapaaksi. Kohta myydään saksalaista pakastesikaa luomuna takaluukusta. Ilman kuittia ja ilman tietoa että kuka sitä myy No jos mä nään teurastuksen, paloittelun ja elukat samalla, niin varmasti jos se on minusta asiallisesti tehty. Kuten totesit että "jos liha valmistetsaan oikein, niin riski sairastua on minimaalinen.Mutta kysymys kuuluikin: Luottaisitko sanaani siitä että kaikki on kunnossa -> johon fiksusti vastasit, että et luottaisi vaan haluaisit nähdä.. Eli haluaisit jonkun valvomaan miten duuni on hoidettu. Tämä systeemihän meillä nyt on, koska kuluttajat eivät ehdi/viitsi/ilkeä olla itse valvomassa näitä käytäntöjä eikö se nyt oo vähän eri asia jos asiakas käy itse katsomassa homman onko se asiakkaan mielestä ok. kuin se että lauma tarkastajisa OE:N väki kintereillään hyökkää navettaan? Asiakkaalahan on silloin mahdolisuus valita että "hei tässä hommassa ei kaikki ole kunnossa! Empä ostakkaan!" Nythän se paska lyödään samaan vakuumiin ja asiakas ostaa sen sieltä kaupan tiskiltä jolloin kaikki saa lihasta paskan hinnan!
Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 31.01.16 - klo:14:19Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:14:15Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 31.01.16 - klo:14:10Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:13:37Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 31.01.16 - klo:11:29Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:11:16Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 31.01.16 - klo:11:14Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:11:10Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöilläMikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?Olematon. Ihan yhtä olematon kuin kaupan lihassa.Eli riskiä ei olisi jos lehmän ampuu minun pihassa. Paloittele heti ja laittaa asiakkaan/asiakkaiden astiaan kotiin vietäväksi?Ostaisitko Sinä minulta suoramyyntilihaa Jos "vannon ja vakuutan" että liha on puhdasta ja kasvatus on ollut juuri sellaista jota sen kuuluukin olla... Riittäisikö vaikkapa salmonella-puhtaudesta se tieto että "omassa paskassani ei ole verta, ainakaan usein" tai että "käytin leikkaamiseen sitä samaa veistä jolla elukan pistin". Kylmäketjun varmistin silleen, että "ulkona oli kylmä" ja puhtauden niin että "puhtaalla pellolla ruhoa pidettiin ja se riippui tallissa joka on tukittu etteivät linnut pasko traktorien konepelleille" Välineet pestiin oman kaivon vedellä. Vedessä oli "joskus pikkuisen kolia, mutta havainnon jälkeen pestiin kaivonkansi painepesurilla joten ongelma lienee poistunut" Navettasaappaat jalassa tietysti pestiin, koska ne pestiin siinä samalla kerralla Tässä on vaarana, että homma menee ihan villiksi ja vapaaksi. Kohta myydään saksalaista pakastesikaa luomuna takaluukusta. Ilman kuittia ja ilman tietoa että kuka sitä myy No jos mä nään teurastuksen, paloittelun ja elukat samalla, niin varmasti jos se on minusta asiallisesti tehty. Kuten totesit että "jos liha valmistetsaan oikein, niin riski sairastua on minimaalinen.Mutta kysymys kuuluikin: Luottaisitko sanaani siitä että kaikki on kunnossa -> johon fiksusti vastasit, että et luottaisi vaan haluaisit nähdä.. Eli haluaisit jonkun valvomaan miten duuni on hoidettu. Tämä systeemihän meillä nyt on, koska kuluttajat eivät ehdi/viitsi/ilkeä olla itse valvomassa näitä käytäntöjä eikö se nyt oo vähän eri asia jos asiakas käy itse katsomassa homman onko se asiakkaan mielestä ok. kuin se että lauma tarkastajisa OE:N väki kintereillään hyökkää navettaan? Asiakkaalahan on silloin mahdolisuus valita että "hei tässä hommassa ei kaikki ole kunnossa! Empä ostakkaan!" Nythän se paska lyödään samaan vakuumiin ja asiakas ostaa sen sieltä kaupan tiskiltä jolloin kaikki saa lihasta paskan hinnan!Mut tuskin jokaisella asiakkaalla on aikaa käydä katsomassa kun lehmää lypsetään tai kun se muna ulostautuu ulos kanan ahterista. Siks tähän hommaan tarvitaan nämä yhteiset pelisäännöt.
Viimeksi muokattu: 31.01.16 - klo:15:17 kirjoittanut Terminator II
Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 31.01.16 - klo:15:14raakamaidon kohdalla ymmärän, kun siinä on riski että joku voi keittämättä juoda sitä. Melko harva raakaa lihaa syöpi tai raakoja kananmunia. Maidossa voisi ajaytella jos haluaa jatkojalostaa. esim. juustoiksi, niin silloin kevyempi kontrolli. Et sitten ole koskaan kunnon veristä naudanpihviä syönyt?
raakamaidon kohdalla ymmärän, kun siinä on riski että joku voi keittämättä juoda sitä. Melko harva raakaa lihaa syöpi tai raakoja kananmunia. Maidossa voisi ajaytella jos haluaa jatkojalostaa. esim. juustoiksi, niin silloin kevyempi kontrolli.
Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:13:37Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 31.01.16 - klo:11:29Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:11:16Lainaus käyttäjältä: Terminator II - 31.01.16 - klo:11:14Lainaus käyttäjältä: BACKSPACE - 31.01.16 - klo:11:10Lihan suoramyynti on helppoa. Tappaa ja pilkkoo elukan ja sitten myy ne kappaleet Ongelmia tulee vasta sitten kun asiakkaat sairastuvat johonkin tautiin ja vahingolle etsitään maksajaa. Täs nykysysteemissä yhteiskunta maksaa vahingot jos ollaan toimittu yhteiskunnan säännöilläMikä on mahdolisuus sairastua jos liha valmistetaan oikein?Olematon. Ihan yhtä olematon kuin kaupan lihassa.Eli riskiä ei olisi jos lehmän ampuu minun pihassa. Paloittele heti ja laittaa asiakkaan/asiakkaiden astiaan kotiin vietäväksi?Ostaisitko Sinä minulta suoramyyntilihaa Jos "vannon ja vakuutan" että liha on puhdasta ja kasvatus on ollut juuri sellaista jota sen kuuluukin olla... Riittäisikö vaikkapa salmonella-puhtaudesta se tieto että "omassa paskassani ei ole verta, ainakaan usein" tai että "käytin leikkaamiseen sitä samaa veistä jolla elukan pistin". Kylmäketjun varmistin silleen, että "ulkona oli kylmä" ja puhtauden niin että "puhtaalla pellolla ruhoa pidettiin ja se riippui tallissa joka on tukittu etteivät linnut pasko traktorien konepelleille" Välineet pestiin oman kaivon vedellä. Vedessä oli "joskus pikkuisen kolia, mutta havainnon jälkeen pestiin kaivonkansi painepesurilla joten ongelma lienee poistunut" Navettasaappaat jalassa tietysti pestiin, koska ne pestiin siinä samalla kerralla Tässä on vaarana, että homma menee ihan villiksi ja vapaaksi. Kohta myydään saksalaista pakastesikaa luomuna takaluukusta. Ilman kuittia ja ilman tietoa että kuka sitä myy Miksi en ostaisi? Ja varmasti moni muukin olisi ostanut ja jos samassa pitäjässä asuttais, niin varmasti ihmiset tietäisivät jos pilaantunutta lihaa olisit myynny jollekkin. Sillä paha kello kuuluu kauas. Ja kyllä sinäkin tiedät sen, että ruuanlaitossa ne virheet tehdään, jos joku sairastuu. Eikä siinä teurastuksessa.Miten moni meistäkin on käynyt etelänmaissa ravintolassa jossa osa eläimistä on hengissä sielä takahuoneessa.Tuosta tuli mieleen yx juttu Sisialaisessa ravintolassa eräs rouva kutsui kokin paikalle kun kana ei ollut tuoretta ja kokki haki uudenkanan, tappo ja teurasti sen siinä ruova seurueen pöydässä. Kysy sitten että onko tämä kyllin tuore.