http://www.hs.fi/paivanlehti/13012016/a1452578164017Valion menestys perustuu pitkälle vietyyn tuotekehittelyyn ja tuotteiden jalostuksen kautta saamaan lisäarvoon. Lisäksi Valion voitot menee oikeaan osoitteeseen, eikä johtajien palkkaan ja ulkomaisille pääomasijoittajille. Samoin perunapuoli: vain harva ostaa enää multapottua ja jo minimi, perunan pesu ennen pakkaamista nostaa jalostusarvoa kummasti. Itse en vuosikausiin ole ostanut raakaperunaa ja raakamaitoa en koskaan.
Viljaa ei jalosteta ja sekin aika, kun täällä ja muilla foorumeilla valitetaan, olisi voitu käyttää tuotekehittelyyn ja sieltä kautta saatuun lisäarvoon. Esimerkiksi kauramaitoa ei Suomessa tuoteta ollenkaan. Tuontitavaraa....
Hesarin pääkirjoitus osoittaa, ettei kaikki viljanviljelijät ole tyhjän valittajia, vaan jatkuvan valittamisen sijaan kehittävät kaupaksi meneviä tuotteita.
Arvaappa, veeti, jos nyhtökaura oikeasti menestyy, mistä sen raaka-aine hankitaan?