Luepa se Washington Postin juttu loppuun asti, se taulukko siellä. Aika harva ostaa Lactuca-suvun salaattia ruuan sisältämän energian vuoksi. Vilja, kaalit ja juurekset ovat aika ekotehokasta sarjaa.Petrientinen ituhippi, nykyinen lihantuottaja
Mitenkähän märehtijöiden lukumäärä ja niiden metaanin tuotto lienee kehittynyt aikojen kuluessa.Jo ennen sotia Suomessa oli nautoja selvästi enemmän kuin nyt . Lisäksi esim.lampaita oli seisemänkertaa enemmän kuin nykyään.Ihmisiä puolestaan oli kait alle kolme miljoonaa.Henkeä kohti kasvihuonekaasu metaanin tuotto tuskin on lisääntynyt. Siis Suomen märehtijöidentuottama.Metaania tuottavat eniten soijaa ja maissia syövät märehtijät , kuten on tutkittu.Suomessa nämä syövät heinää , viljaa ja rypsiä.Mikähän mahtaa olla märehtijöiden määrä maapallolla verrattuna ns. entisiin aikoihin. Kun villit laumathärkiä biisoneita puhveleita antilooppeja lampaan sukuisia ja monia muita metaanin tuottajiavaelteli ja vieläkin vaeltelee kaasuja päästellen. Onko näillä mitään vaikutusta kasvihuone kaasujenlisääntymiseen ?