Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe kinkun paisto...  (Luettu 4826 kertaa)

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 71766
kinkun paisto...
kun tuossa jatkosta ei niin varma ja kun alko nälättäää, aattelin että laitanpa kinkun nyt tänään uuniin kun kerran oli sellanen hento lämpönen olo...   kuutisen tuntia tuo 5 kilonen on köllinny tuolla ja nyt aattelin kysästä teilt, arvon agrolaiset;  kuin paljon kinkun lämpö sisällä kun otatta pois uunista?   ite olen nyt jo kolmatta vuotta tykästynä tuohon 82-83 asteiseen, on miusta sopivan murakka ja kuitenkin mehevä... kun paistan pussissa..      kuuntelin mantaiaamulla kuin ajan tasassa haastoivat noista lämmöistä mutta ite pitän 90 asteista jo liian kuivana... tahi siis lusikkaruokaa en ihan kaipaa, - vielä.

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: kinkun paisto...
Sisuksen lämpö on meillä tasan 82,500 °C
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

Sepeteus

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 37228
Vs: kinkun paisto...
m
kun tuossa jatkosta ei niin varma ja kun alko nälättäää, aattelin että laitanpa kinkun nyt tänään uuniin kun kerran oli sellanen hento lämpönen olo...   kuutisen tuntia tuo 5 kilonen on köllinny tuolla ja nyt aattelin kysästä teilt, arvon agrolaiset;  kuin paljon kinkun lämpö sisällä kun otatta pois uunista?   ite olen nyt jo kolmatta vuotta tykästynä tuohon 82-83 asteiseen, on miusta sopivan murakka ja kuitenkin mehevä... kun paistan pussissa..      kuuntelin mantaiaamulla kuin ajan tasassa haastoivat noista lämmöistä mutta ite pitän 90 asteista jo liian kuivana... tahi siis lusikkaruokaa en ihan kaipaa, - vielä.

82 ja ilman pussia ritilälle vaan , pelti alle. Lämpöä 120 🎅

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 71766
Vs: kinkun paisto...
aha!   lämpöä mulla ei ollu kuin se 115 raateria ja nyt hieman vähemmän...                                  saakeli, polttaa vaan kieltä, mutta että on taas hyvääääää!  kyllä ituhippivegaania ketuttais!

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: kinkun paisto...
aha!   lämpöä mulla ei ollu kuin se 115 raateria ja nyt hieman vähemmän...                                  saakeli, polttaa vaan kieltä, mutta että on taas hyvääääää!  kyllä ituhippivegaania ketuttais!
Ei vegaania voi ketuttaa. Sitä potuttaa  ???
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 71766
Vs: kinkun paisto...
ituttaaa!

SAS

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12800
  • Velehojen Veleho
Vs: kinkun paisto...
75 on maksimi kinkun pitää olla sisältä hieman verinen niin sitten on sopivaa. 8)
Mystinen Logger,arkinen aivan,Talouden ja politiikan arvostettu tutkija.Ilmastotutkimuksen huippu luotettava kriitikko.Sääennustamisen moninkertainen Suomen Mestari.
Pikkutilallinen yrittää omillaan,suuri tilallinen tarvitsee yrittämiseen EU:n tukea !

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 71766
Vs: kinkun paisto...
no kuka tykkää mistäkin.. itellä tuo kinkku on pistetystä siasta, ei apnnusta siasta, joten veret jo poistunna teurastamolla.                  mutta kyllä tuo kinkku on vaan joulun kunkku ei siitä pääse mihinkään... ja taas pakko hakea siivu...                   laaserveitti on hyvä tuon viipaloinnissa.

Antidesantti

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 19299
  • Tämän foorumin lukeminen ei tee hyvää älykkyydelle
Vs: kinkun paisto...
Tanskalaasta, Litllistä, 82 ja ilman pussia ritilälle vaan , pelti alle. Lämpöä 120 + runsaasti natriumglutamaattia.

Täyvellinen sepeteoskinkku...     ::)
"Lähes kaikki Kuntaliiton vuonna 2007 toteuttamaan kyselytutkimukseen osallistuvat kunnat olivat tukeneet jollain tavalla vesiosuuskuntien toimintaa."

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 71766
Vs: kinkun paisto...
se saattaa ollakin. mutta itellä meinaa mennä jo nyt pelkän syöpöttelyn piikkiin kun tuo kinkku on vaan niiiiiiiin hiton hyvääää!   ja suoraan uunista otettuna kuorrutettuna!                  kuola valuu näppikselle, mutta onneks tää vanha. uusi uottaa joulunaattoa että pääsee avaan sähköpostin!

icefarmer

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 27834
  • vastustan
Vs: kinkun paisto...
no kuka tykkää mistäkin.. itellä tuo kinkku on pistetystä siasta, ei apnnusta siasta, joten veret jo poistunna teurastamolla.                  mutta kyllä tuo kinkku on vaan joulun kunkku ei siitä pääse mihinkään... ja taas pakko hakea siivu...                   laaserveitti on hyvä tuon viipaloinnissa.
halal-kinkku  :D :D :D :D
Kaiken sen minkä Italian mafia joutuu tekemään laittomasti voi Suomessa tehdä laillisesti...

kantola

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 27223
  • Ut sementem feeceris, ita metes.
Vs: kinkun paisto...
Ruistaikinan alle hautumaan. Mut kyl se pussissakkii tulee.
Yllä oleva materiaali on laadittu vain informatiivisessa tarkoituksessa, eikä siinä mainittuja seikkoja ole tarkoitettu ohjeeksi tai neuvoksi.

Ala-Pertti

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10735
Vs: kinkun paisto...
tässon tämä vanha hyväksi havaitsemani ohje vuosien takaa lainattuna.



Taas on se aika vuodesta, kun me keskiverto suomalaiset miehet, kukin kykynsä mukaan, pääsemme osallistumaan tuon joulupöydän kunkun valmistamiseen.

Kinkkuhan pitäisi ottaa jo vuorokautta ennen paistamistaan kylmiöstä huoneenlämpöön, joten ajakaa/hinatkaa se kytkinvikainen Valmetti omaan, tai naapurin/kaverin lämpimään huoltohalliin sulamaan.
Itse paistamiseen varataan noin puoli vuorokautta, joten illan tullen valmistaudutaan siihen koko yön kestävään koitokseen pakkaamalla reppuun Kosta Riikka, tai Kulta Katriina kahvia, myös muut kahvilaadut käy, sekä kermapurkki. Kannattaa muistaa, jotta kinkunpaistossa, toisin kuin harjannostajaisissa, kerma EI ole kirkasta, ja suunnistetaan sinne huoltohallille.

Kinkunpaisto aloitetaan sieltä traktorin etupäästä irroittamalla etuperän kardaanin suoja, sekä kardaanin pultit. Seuraavana irroitetaan moottorin sivupellit ja konepeitto ja ladataan kahvinkeitin.
Traktorin alle, kytkinkopasta taaksepäin asetetaan kunnolliset tunkit ja korjaamopukit estämään katkaistun koneen putoaminen katkaisu/liittäminen työvaiheessa. Nokkapainotelineeseen voidaan lisätä muutama limppu painoja. Käydään kahvilla.

Paistamista jetketaan irroittamalla vesiletkut, sähkö-, hydrauliikka- ym. liittimet ja jatketaan avaamalla runkopultit. Seuraavaksi etuakselin päälle asetetaan kiilat estämään moottorin kallistuminen etupäätä liikuteltaessa.
Kannattaa käydä kahvilla.

Seuraavana onkin vuorossa sähkötaljan kiinnittäminen nokkapainotelineeseen, tai jos ei ole taljaa käytössä, niin kierteillä korkeussäätöinen nokkapyörä käy samaan telineeseen. Sitten vaan vedetään varovasti moottori erilleen muusta traktorista ja viallinen kytkin onkin jo silmien edessä.
Sitten vaan tarkastetaan ja tarpeen mukaan vaihdetaan uuteen  kytkinsylinteri letkuineen, painelaakeri, asetelma ja se luistava kytkinlevy. Muista myös tsekata se ulosottoa pyörittävä vetolevy. Kello onkin jo sivu puolenyön, joten lisää kahvia.

Kinkkuhan onkin jo paistumisen suhteen hyvässä vaiheessa, joten voitaneen aloittaa Valmetin kasaaminen. Laita auto lämmitykseen. Uusi levy ja asetelma keskitystuurnan kanssa kohdalleen ja pultit kiinni ja sitten vaan liitetään varovasti hivuttaen keula takaisin perään kiristäen kaikki pultit ja komponentit päinvastaisessa järjestyksessä, kuin irroituksessa, välillä kahvilla käyden.  Muista se kardaani.

Kello lähenee jo kuutta aamulla, joten voitaneen soittaa vaimolle pusipusi-puhelu, varoittaen samalla katsomasta telkkarista mitään sotadokumenttia. Net sakut perkeleet voivat taas ampua sillä tykillään hellan tuleen.

Enää onkin kinkunpaistosta tekemättä kytkimen ilmaaminen ja koeajo ja jos kaikki tuntuu pelaavan voikin lähteä hyvillämielin kotimatkalle havaitakseen, jotta keittiön pöydällä odottaa pyyhkeen alla juurikin uunista pois otettu kypsä joulukinkku.

Näin me normaalin kokkikoulutuksen saaneet miehet voimme osaltamme myötävaikuttaa kinkunpaiston onnistumiseen. Ensi jouluna voimme rempata vaikka ulosoton pakat.

   Hyvää Joulua
Hirveetä, jos on puoletkaan totta...

Jätkä

  • Vieras
Vs: kinkun paisto...
 Kannattaa se kinkku peittää sen mieluisan lämpötilan saavuttamisen jälkeen peittää aluminifoliolla ja antaa jälkikypsyä muutaman tunnin, sen jälkeen kun maistiaiset on otettu.

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 71766
Vs: kinkun paisto...
jooo, nimenomaan .  se vähä mitä siitä on enää jälellä maistiaisista.