Ei sitä tarvitse marttyyriksi heittäytyä vaikka tosiasiat tuodaan eteen.
Ei nyt sentäs marttyyriksi, mutta onhan tämä nyt aikamoinen syyllisten kaivamis-operaatio jos se aina kiepsahtaa maidontuottajien kontolle olla se jokapaikan konna..
Uskaltaisinpa väittää, että hyvin pitkälle nämä suomalaiset lihantuotantotilat ovat entisiä maitotiloja, mitkä ovat sitä uutta ja helpompaa tuotantosuuntaa lähteneet etsimään ja nyt sitten onkin kriisi tuotannossa.
Samat lähtökohdat ovat monelle viljatilallekkin..on etsitty helpompaa tuotantoa ja nyt sitten kivitetään maitotiloja.
Mitä me maidontuottajat voisimme tilanteen muuttamiseksi tehdä?? Emme mitään.. tai no, hävittää ne lehmät. Mutta parantaako se kummankaan tilaa viljan tai lihan jos meiltäkin lähtisi sata päätä teuraaksi noin vain..emme me ostaisi sen jälkeen kiloakaan täysrehua, eikä meiltä tarvisi hakea yhtään vasikkaa..saati sitä lehmääkään.
Tasapaino tuotannossa olisi parasta, mutta tulisiko suomalainen elintarviketeollisuus sillä onnelliseksi?? Ehei..takuuvarmasti tuontia olisi sittenkin..
Joku myy aina halvemmalla.
Niin..suomalaisten ostamasta juustosta alkaa olla kohta puolet ulkomaista...ei onneksi tuoda maitoa..vai onko se tuo juusto sahanpuruista tehtyä??