kyllä miusta makkara on ihan hyvä syötävä kuin mikä muu tahanasa kuhan vaan ottaa oikeen makkaran eikä mitään hkn jauhomössöä! ja tuo vouhkaaminen tuosta syömisestä olis ensin alotettava noista lisäainesmääristä ja niiden vaikutuksesta kuin pelkästään jostain yksittäisestä tuotteesta.
Ei kai se jauho millään tavalla epäterveellistä ole, ellei nyt ihan ylen määrin sitä syö. Kuuluisa välimerellinen ruokavaliokin on mitä suurimmassa määrin vehnää ja riisiä.
HK:n Blööstä saa her*****sta uunimakkaraa, kun laittaa viiltoihin Emmentalia ja nauttii kyytipojaksi sinappia ja raikasta peruslageria.
Ruuasta ei ylipäätäänkään kannata vouhkata, vaan syödä kohtuullisesti ja monipuolisesti.
Globaalisti suurin yksittäinen ruokaan liittyvä riski on ruuan puute. Toiseksi suurin on ruuan yksipuolisuus (yleensä proteiinin puute) ja kolmantena tulee ylensyönti. Nitraatit, karsinogeenit, kolesterolit ja tyydyttymättämät rasvahapot, makkaran ja pekonin kansa korreloivat syöpätilastot jne. tulevat sitten kaukana perässä. Niiden edelläkin on vielä pilaantumisesta aiheutuneet ruokamyrkytykset.
Lehdet poimivat asiallisista tutkimuksista yksittäisiä lauseita otsikoiksi ja kansa ihmettelee, miten nykyisin kaikki on vaarallista. Ei kaikki ole vaarallisempaa kuin ennen, nyt vain asioita tunnetaan paremmin. Vamaan jokainen ruokalaji korreloi jollain tapaa jonkun haittatekijän kanssa. Mutta kun syö monipuolisesti, aika pitkälle pötkii. Yleisesti ottaen syömme nykyisin turvallista ja terveellistä ruokaa, minkä asian voi päätellä jo ihan siitäkin, miten elinajan odote on noussut ja ruokamyrkytysten määrä pudonnut esim. viimeisten 100 vuoden aikana.