Omaan taksaan otin oppia Työtehoseuran raamatusta, toki 4 vuotta vanhasta. 25 olen veloittanut tunnilta ja kaappi on n. 90 hl. Koneisto kuluu myös uskomattoman paljon, sille pitää ajatella myös hintansa. Öljyä menee arviolta reilu 11 litraa tunnissa ja jäähdytys puolella hintaa.
Aika vähällä öljyllä tulee kaappi kuivaksi. Mikä kuivauslämpö, kokonaiskesto ? esim. 24% vehnä, meneekö 8 tuntiin ?
-SS-
Kuten aiemmin olen todennut niin kokemusta vain kaurasta ja viime vuonna pari ruis erää. Naapurin kaura otti keskimäärin 3 tuntia tänä syksynä, mikä on aika paljon. Normaalisti kaura ottaa pari tuntia. Lämpönä pidän 70 astetta. Suuttimet 1,75 + 1gal joista heitin arvion että kakkonen olis 3/4 ajasta päällä?
Kauan

Kuivaaja pyörii, tais olla neljän nurkilla kun päälle ja arvioisin että lämpö loppuu jonkinverran ennen puoltayötä, jäähdytys päälle. Ohraa, monitahoista. Vihreitä on seassa, samoin puolikypsää kun jälkiversonutta runsaasti. Kävin nappaamassa kakkossuuttimen päälle, edelliset pari erää viime viikolla meni yhdellä polttimella ja lämpö nousi 89 asteeseen parhaimmillaan. Puolituntia sitten 75 astetta. Alkaa sitä löpöä kulumaan, pyyntilämpö noille 80 astetta kun siemeneksi kuivaan.
Taksa suunnilleen 75+ vero, tuon se on ollut pari edellistä vuotta. 365hl kaappi ja reilu 500Kw:n pannu.