Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Lihan suoramyynnin toimintakaava?  (Luettu 9481 kertaa)

muumipeikko

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 162
Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?

90kg oli rasvaa tuosta 400 kilosta ja sen pois leikkaaminen maksaa aika paljon. Ittellä aika hyvä vertailla kun löytyy limua ja hereä pakastimesta tällä hetkellä, mutta tosiaan makuja on monia.
[/quote]
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Melkein joka kerta unohdetaan vielä se tosiasia, että se rasva ei tule ilmaiseksi siihen ruhoon. Vaatii 2,5 kertaa enemmän energiaa tuottaa kilo rasvaa, kuin lihaa. Kenellä on siihen varaa?

{o|o}

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 801
Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Lainaus
Melkein joka kerta unohdetaan vielä se tosiasia, että se rasva ei tule ilmaiseksi siihen ruhoon. Vaatii 2,5 kertaa enemmän energiaa tuottaa kilo rasvaa, kuin lihaa. Kenellä on siihen varaa?
Tuosta vinkkejä alkuun http://www.smts.fi/jul2010/poste2010/005.pdf

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Paalinpyörittäjän kanssa samaa mieltä, että pienikin suoramyynti edistää alaa ja tuo aina uuden asiakkaan tähän systeemiin.

Rotujen välillä kuuluukin olla eroa, sillä eihän siinä olisi mitään järkeä, jos ne olisivat samanlaisia. Sama tavara erivärisissä kuorissa. Mutta siinä ei ole mitään järkeä, että mollataan toista tuotetta/rotua, sillä maku on niin subjektiivinen kokemus, ettei siitä voi sanoa, että toinen on oikeampi kuin toinen. Lisäksi mustamaalaaminen luo alalle turhia jännitteitä ja kuluttajalle turhaa epätietoisuutta, mitkä eivät ole kokonaisuuden kannalta eduksi. Annetaan ennemmin oikeaa tietoa ja annetaan kuluttajan valita. Ja voihan asiakaskunnasta kohta löytyä sellaisiakin hifistelijöitä, että ostavat eri fiiliksen tai käyttötarkoituksen mukaan eri tyyppistä lihaa. Vähän niin kuin esim. oluita tai viinejä.
Juuri näin.  Ja vaikka se suoramyynti olisi *vain* jauhelihaa, niin siihenkin asiakas voi jäädä koukkuun.  Ei kuulemma pysty kaupasta enää hakemaan suolikaasuun pakattua, kun on kerran kunnon jauhelihan makuun päässyt.
Juuri eri lihoja eri tilanteisiin, mieltymyksiin, mielialoihin/-haluihin yms yms. Joku voisi vielä vaikka myydä viinitkin eri lihoille mukaan öö siis jos ei oltaisi sääntösuomessa.
Kaikki pihviliha on kuitenkin omalla tavallaan huipputuotteita roduista riippumatta. Tuosta jauhelihasta moni sanonut, että ne sikanaudat katoaa pannulta johonkin, ikävä rasvan haju vain jää jäljelle, toisin kuin pihvijauhelihassa  8)
Me usein paistetaan jauhelihasta pihvejä muotissa puristamalla jauhelihaa suoraan paketista eikä sotketa mitään sekaan, puristetaan vain tiivis pihvi ja vähän suolaa ja pippuria, nam  :)

Tosta vähän mallia ja hintatietoa  ;)
http://koskis.fi/lihalajitelmat/
http://kauppa.bosgard.com/
http://www.rauhala-angus.fi/fi/liha/lihan_myynti/

Ja viranomaistietoa..
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/valmistus+ja+myynti/elintarvikehuoneistot+/kotielainten+lihan+myynti+tuotantotilalta/

Viimeksi muokattu: 26.02.15 - klo:19:02 kirjoittanut Paalinpyörittäjä

kysyn_vaan

  • Vieras
Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Ei se lypsylehmä ole ollenkaan huonompi jauhelihan lähde kuin "huipputuotteet". Leikkauksesta on kiinni rasvan ja sidekudoksen määrä. Kokoliha sitten erikseen.

Isoilla leikkaamoilla voisi kuvitella että isoon sammioon jauhetaan aivan kaikki mitä ruhosta irti lähtee, sitten mitataan minkä verran on sidekudosta ja rasvaa, ja jatketaan sitten sen verran paistijauhelihalla kuin tarttee että raja-arvot täyttyy.

Viimeksi muokattu: 26.02.15 - klo:19:40 kirjoittanut kysyn_vaan

Herpertti

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 13078
Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Paalinpyörittäjän kanssa samaa mieltä, että pienikin suoramyynti edistää alaa ja tuo aina uuden asiakkaan tähän systeemiin.

Rotujen välillä kuuluukin olla eroa, sillä eihän siinä olisi mitään järkeä, jos ne olisivat samanlaisia. Sama tavara erivärisissä kuorissa. Mutta siinä ei ole mitään järkeä, että mollataan toista tuotetta/rotua, sillä maku on niin subjektiivinen kokemus, ettei siitä voi sanoa, että toinen on oikeampi kuin toinen. Lisäksi mustamaalaaminen luo alalle turhia jännitteitä ja kuluttajalle turhaa epätietoisuutta, mitkä eivät ole kokonaisuuden kannalta eduksi. Annetaan ennemmin oikeaa tietoa ja annetaan kuluttajan valita. Ja voihan asiakaskunnasta kohta löytyä sellaisiakin hifistelijöitä, että ostavat eri fiiliksen tai käyttötarkoituksen mukaan eri tyyppistä lihaa. Vähän niin kuin esim. oluita tai viinejä.

Samaa mieltä, onhan sitä viinakaupassakin eri makuisia viinoja ja kaikki on hyviä, vaikka onkin eri makuisia  :o
Hyvää yötä, sano mummo kun silmä puhkes

Viljelijä

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4372
Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
  Kunnon jauhelihasta kannattaa maksaa enemmän. Sehän oli tässä jokinaika sitten, että kaupoissa paistijauhelihaa, jossa paistin osuus 5%.  ja lopu halvempia osia, no nyt sitä ei enään saa myydä.