Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: kysyn_vaan - 23.02.15 - klo:18:08

Otsikko: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: kysyn_vaan - 23.02.15 - klo:18:08
Täällä vaikuttaa lukemani perusteella jokusia lihan suoramyyjiä. Miten teillä käytännössä menee systeemi? Erityisesti kiinnostaa niiden kuviot joilla iso osa menee ison teurastamon kautta mutta suoramyyvät itse osan. Että miten homma käytännössä, kun leikkaamot ja teurastamotkin ovat monesti erikseen, teuraspalkkioita varten täytyy käyttää hyväksyttyjä teurastamoja jne? Ja tarvitaanko jotain lupia tai elintarviketiloja jos kaikkien sääntöjen mukaan tontille tuodaan lihaa joka samana päivänä myydään tilaajille tai pistetään pakkaseen?

Lähinnä jokuselle naapurille täällä eteläisimmässä suomessa voisi myydä mutta ei viitsi mitään riskejä ottaa jos joku valittamaan taipuvainen vaikka saisi ihan muuta kauttakin jonkun vatsapöpön.
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: pig24 - 23.02.15 - klo:19:03
Jengi varmaan jakaa mielellään ohjeita kilpailijoille  ::)
Kun teurastutat ja annat paloitella eläimen tilasi ulkopuolella, liha luovutetaan teurastamon kylmäautosta suoraan ostajalle, ellei sinulla ole elintarviketilaa itselläsi. Ostajien pitää siis ilmestyä paikalle kylmäautoa odottamaan (+-auton antama maksimiodotusaika) saadakseen lihat. Ehkä on hyvä ottaa ennakkomaksu ja korjata se sitten todellisen kilomäärän mukaiseksi jälkeenpäin.
(tuttu myy lammasta tällä tyylillä).
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: Herpertti - 23.02.15 - klo:21:31
Keveimmillään homman voi organisoida niin, että haet sellaisen virtuaaliluvan, lihat tulee teurastamolta vakuumiin pakattuna ja jaat sen suoraan ostajille, silloin et tarvitse elintarviketiloja tai pakasteita, tosin nykyään riittää näille teurastamon puolesta pakatuille lihoillle riittää omat pakastimet , varsinaista elintarviketilaa ei tarvita, mutta virtuaaliluvassa ei ole ollenkaan tätä säilyttämisvaihetta  8)
Näitä paketteja ei sitten saa itse avata, jos ei ole tiloja sitä varten  :(

Kysy kunnan terveystarkastajalta, kyllä se neuvoo  ;)
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: Ojala - 23.02.15 - klo:23:10
Hala'l ja lihat lähtee luineen nahkoineen  :-\
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: Paalinpyörittäjä - 23.02.15 - klo:23:32
Jengi varmaan jakaa mielellään ohjeita kilpailijoille  ::)
Kun teurastutat ja annat paloitella eläimen tilasi ulkopuolella, liha luovutetaan teurastamon kylmäautosta suoraan ostajalle, ellei sinulla ole elintarviketilaa itselläsi. Ostajien pitää siis ilmestyä paikalle kylmäautoa odottamaan (+-auton antama maksimiodotusaika) saadakseen lihat. Ehkä on hyvä ottaa ennakkomaksu ja korjata se sitten todellisen kilomäärän mukaiseksi jälkeenpäin.
(tuttu myy lammasta tällä tyylillä).
Tässä hommassa tarjonta lisää kysyntää  :)
Ainoo kunnon neuvo kilpailijalta on, ettei kannata myydä liian halvalla, ne menee kuitenkin kaupaksi.
Ite haen vakuumiin ja valmiisiin 20 kilon satseihin laitetut lihat ja toimitan asiakkaille kuomukärryllä tai useimmin hakevat meiltä kotoa so*****na päivänä. Yleensä vaan keväin syksyin, eikä millään helteellä.
Niin noissa lootissa 60 prossaa jauhelihaa kilon vakuumeissa ja paisteja fileitä loput, hinta 13, jauheliha pelkiltään 10, eteläsuomessa pyytävät kaiketi yli 20  :)
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: kysyn_vaan - 23.02.15 - klo:23:46
Jengi varmaan jakaa mielellään ohjeita kilpailijoille  ::)
Kun teurastutat ja annat paloitella eläimen tilasi ulkopuolella, liha luovutetaan teurastamon kylmäautosta suoraan ostajalle, ellei sinulla ole elintarviketilaa itselläsi. Ostajien pitää siis ilmestyä paikalle kylmäautoa odottamaan (+-auton antama maksimiodotusaika) saadakseen lihat. Ehkä on hyvä ottaa ennakkomaksu ja korjata se sitten todellisen kilomäärän mukaiseksi jälkeenpäin.
(tuttu myy lammasta tällä tyylillä).
Tässä hommassa tarjonta lisää kysyntää  :)
Ainoo kunnon neuvo kilpailijalta on, ettei kannata myydä liian halvalla, ne menee kuitenkin kaupaksi.
Ite haen vakuumiin ja valmiisiin 20 kilon satseihin laitetut lihat ja toimitan asiakkaille kuomukärryllä tai useimmin hakevat meiltä kotoa so*****na päivänä. Yleensä vaan keväin syksyin, eikä millään helteellä.
Niin noissa lootissa 60 prossaa jauhelihaa kilon vakuumeissa ja paisteja fileitä loput, hinta 13, jauheliha pelkiltään 10, eteläsuomessa pyytävät kaiketi yli 20  :)

Kiva tietää että homma onnistuu ja siihen kannustetaan :)

Sen verran vielä että olet ilmeisesti HK:n tuottaja ainakin välillä ollut, niin teurastetaako suoramyyntieläimet HK:n kautta ja sitten johonkin pienempään leikattavaksi, vai kulkevatko suoramyyntielukat koko reitin eri kautta?
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: Paalinpyörittäjä - 24.02.15 - klo:00:13
Jengi varmaan jakaa mielellään ohjeita kilpailijoille  ::)
Kun teurastutat ja annat paloitella eläimen tilasi ulkopuolella, liha luovutetaan teurastamon kylmäautosta suoraan ostajalle, ellei sinulla ole elintarviketilaa itselläsi. Ostajien pitää siis ilmestyä paikalle kylmäautoa odottamaan (+-auton antama maksimiodotusaika) saadakseen lihat. Ehkä on hyvä ottaa ennakkomaksu ja korjata se sitten todellisen kilomäärän mukaiseksi jälkeenpäin.
(tuttu myy lammasta tällä tyylillä).
Tässä hommassa tarjonta lisää kysyntää  :)
Ainoo kunnon neuvo kilpailijalta on, ettei kannata myydä liian halvalla, ne menee kuitenkin kaupaksi.
Ite haen vakuumiin ja valmiisiin 20 kilon satseihin laitetut lihat ja toimitan asiakkaille kuomukärryllä tai useimmin hakevat meiltä kotoa so*****na päivänä. Yleensä vaan keväin syksyin, eikä millään helteellä.
Niin noissa lootissa 60 prossaa jauhelihaa kilon vakuumeissa ja paisteja fileitä loput, hinta 13, jauheliha pelkiltään 10, eteläsuomessa pyytävät kaiketi yli 20  :)

Kiva tietää että homma onnistuu ja siihen kannustetaan :)

Sen verran vielä että olet ilmeisesti HK:n tuottaja ainakin välillä ollut, niin teurastetaako suoramyyntieläimet HK:n kautta ja sitten johonkin pienempään leikattavaksi, vai kulkevatko suoramyyntielukat koko reitin eri kautta?
Teurastutan yksityisellä ja leikkuutan toisessa yksityisessä, teurastamo toimittaa leikkaajalle ja haen sitten sieltä.
Siis teurastuspäivän sovin teurastamon kanssa, joka hakee elukat ja palotusohjeen soitan leikkaajalle ja sovin hakuajankohdan.
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: {o|o} - 24.02.15 - klo:07:39
Muistaakseni Aitoja makuja -sivuilla on ohjeita.  Jos myyt nautaa, mieti raakakypsytys. Kypsyttääkö asiakas vai sinä ja missä.  Jos asiakas ei osaa/uskalla niin pettyy.
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: pig24 - 24.02.15 - klo:08:34
Hala'l ja lihat lähtee luineen nahkoineen  :-\
...ja määkii mennessään.
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: Agronautti - 24.02.15 - klo:09:02
Hala'l ja lihat lähtee luineen nahkoineen  :-\
...ja määkii mennessään.

Kebab lihaa ???
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015022119229732_uu.shtml
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: Herpertti - 24.02.15 - klo:09:05
Hala'l ja lihat lähtee luineen nahkoineen  :-\
...ja määkii mennessään.

Kebab lihaa ???
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015022119229732_uu.shtml

Sisäpiiririkos  8) ;D ;) ::)
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: kysyn_vaan - 24.02.15 - klo:09:15
Hala'l ja lihat lähtee luineen nahkoineen  :-\
...ja määkii mennessään.

Kebab lihaa ???
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015022119229732_uu.shtml

Sisäpiiririkos  8) ;D ;) ::)

Takapihalla kaivuri tasoittelee kuopan pintaa ja mystisesti on tosiaan pari teuraaksi ilmoitetuista kadonnut, TAAS varastettu.  :-X

Eivätkä nämä varkaan ainakaan kummoisia kulinaristeja ole, kaikista suomen huonosti vartioiduista naudoista valitsevat tyhjäksi jääneitä holsteinhiehoja?
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: wolfheartscry - 24.02.15 - klo:12:02
Meillä ainakin vaadittiin tosiaan tuo virtuaalinen elintarvikehuoneisto-lupa (muistaakseni silloin 100 €), vaikka ei itse lihaan kosketakaan eli menee suoraan teurastamolta asiakkaalle. Pienin erä on ruhon neljännes. Hiehoista ja nuorista lehmistä kannattaa varmaan ensimmäisenä aloittaa, saa parhaan katteen ja lihakin on parempaa kuin sonnin (ellei ole erityisen nuori). Teurastamoiden hinta esim. nuorelle lehmälle on todella huono suhteessa ruhon kokoon, lihan laatuun ja saantoon. Hiukan vanhemmasta eläimestä saa taas maukkaimman jauhelihan. Hinnoitteluhan tässä on se avainkysymys. Katetta pitää jäädä, jos meinaa pitkällä tähtäimellä tehdä. Ne, joille hinta on kynnyskysymys (enkä tarkoita, että pitäisi ryöstää), eivät yleensä kuulu suoramyynnin asiakassegmenttiin eli kohderyhmään. Jos laatu ja palvelu ovat kohdillaan, niin asiakkaat eivät itke kymmenen sentin perään. Jokaisen suoramyyjän kannattaakin miettiä etukäteen, millä strategialla ja kelle tuotetta haluaa tarjota. Mitä se vaatii itseltä ja mitä asiakkaalta. Ja asiakkaat kannattaa heti alkuun opettaa siihen, että liha myydään kuitilla kaikkine veroineen, sillä jos alkuun opettaa ne pimeään lihaan, niin vaikea on sen jälkeen alkaa myymään laillisesti.
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: karvankasvattaja - 24.02.15 - klo:13:00
Pari tuntia meni omavalvontasuunnitelman tekoon valmiiden otsikoiden alle ja puoli tuntia korjauksiin. Terveystarkastaja kävi katsomassa kellarin missä mulla on pakkaset ja kylmiö, oli tyytyväinen kun lämpötilaseuranta ja siivoukset löyty vihosta.
Pakkausmerkinnät piti viilata lihanleikkaamon kanssa tarkastajan toiveita vastaaviksi.
Lasku oli 90€ viime vuonna.
Mun mielestä se oli helppo homma ja viraston ihmiset lähinnä innoissaan kun joku myy lähilihaa.

Lisään nyt vielä, että mä haen lihat kotio leikkaamolta vakuumiin pakattuna ja tarrat päällä. Paistit kylmiöön kypsymään ja muut pakkaseen.
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: kysyn_vaan - 24.02.15 - klo:14:46
Hienoa keskustelua ja ohjeita.

Pitää sen verran avata että itsellä siis on lypsykarjan kanssa tilanne se että ylimääräiset ja liharotuset lehmävasikat jäävät herkästi käteen, ja jos lähtevät niin sitten tosi halvalla kun ovat jo yli 2kk ja kalleimmat päivänsä eläneet. Ja etelän teurashiehopalkkioilla ei tee mitään, joten jokainen kasvatuspäivä on pakkasen puolella jos reilu 1,5 vuotiaaksi kasvattaa. Hyvinvointitukeakaan niistä vanhemmista ei jatkossa saa kuin ihan hiluja.

Sen sijaan alle 6kk vasikoista jatkossa saa kait ihan kohtuullisen hyvinvointituen, joten ajatuksena kävi että suoramöisi vasikanlihana ne ylimääräiset pois 4-6kk iässä en sijaan että anelee välitysihmisiä diilaamaan ne alle maitojauheen hinnalla maailmalle. Tai lähettää teurastamoon vielä huonommalla hinnalla. Että täytyy ruveta tekemään alueellista markkinatutkimusta.
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: Maakalle - 24.02.15 - klo:15:40
Hienoa keskustelua ja ohjeita.

Pitää sen verran avata että itsellä siis on lypsykarjan kanssa tilanne se että ylimääräiset ja liharotuset lehmävasikat jäävät herkästi käteen, ja jos lähtevät niin sitten tosi halvalla kun ovat jo yli 2kk ja kalleimmat päivänsä eläneet. Ja etelän teurashiehopalkkioilla ei tee mitään, joten jokainen kasvatuspäivä on pakkasen puolella jos reilu 1,5 vuotiaaksi kasvattaa. Hyvinvointitukeakaan niistä vanhemmista ei jatkossa saa kuin ihan hiluja.

Sen sijaan alle 6kk vasikoista jatkossa saa kait ihan kohtuullisen hyvinvointituen, joten ajatuksena kävi että suoramöisi vasikanlihana ne ylimääräiset pois 4-6kk iässä en sijaan että anelee välitysihmisiä diilaamaan ne alle maitojauheen hinnalla maailmalle. Tai lähettää teurastamoon vielä huonommalla hinnalla. Että täytyy ruveta tekemään alueellista markkinatutkimusta.

Samaa ajattelin kun tänään uuden vasikkalan rakentamista aloitin. Ainut että jos vaan tilaa on, niin liharotuiset hiehot pitäisin kyllä pidempään kuin 6kk. Omaan pakkasen täytin juuri vuoden ikäisellä ja aika kivasti siinä jo oli massaa.

Liha Hietasta olen käyttänyt palautuslihoihin sekä suoramyyntiin. Jos myy puolet eläimestä ei tarvitse toisesta puolesta maksaa teurastusta. Leikkaamo naapurissa, jossa tekevät juuri mitä pyytää kohtuuhintaan. Tarkastuseläinlääkärin puolesta OK hakea ilman kylmäautoa talvisin kunhan menee suoraan asiakkaalle. Piti vaan rekisteröityä eikä kyllä vaatinut mitään virtuaalilupaa.

Olen myynyt vain kokonaista neljännestä kerrallaan ja veloitus teuraspainon mukaan. Yleensä sitten jakavat naapureiden ja sukulaisten kanssa. Kannattaa asiakkaalle selittää termit, ettei tunne itseään huijatuksi luiden painoista.
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: Lese - 24.02.15 - klo:18:10
Jengi varmaan jakaa mielellään ohjeita kilpailijoille  ::)
Kun teurastutat ja annat paloitella eläimen tilasi ulkopuolella, liha luovutetaan teurastamon kylmäautosta suoraan ostajalle, ellei sinulla ole elintarviketilaa itselläsi. Ostajien pitää siis ilmestyä paikalle kylmäautoa odottamaan (+-auton antama maksimiodotusaika) saadakseen lihat. Ehkä on hyvä ottaa ennakkomaksu ja korjata se sitten todellisen kilomäärän mukaiseksi jälkeenpäin.
(tuttu myy lammasta tällä tyylillä).
Tässä hommassa tarjonta lisää kysyntää  :)
Ainoo kunnon neuvo kilpailijalta on, ettei kannata myydä liian halvalla, ne menee kuitenkin kaupaksi.
Ite haen vakuumiin ja valmiisiin 20 kilon satseihin laitetut lihat ja toimitan asiakkaille kuomukärryllä tai useimmin hakevat meiltä kotoa so*****na päivänä. Yleensä vaan keväin syksyin, eikä millään helteellä.
Niin noissa lootissa 60 prossaa jauhelihaa kilon vakuumeissa ja paisteja fileitä loput, hinta 13, jauheliha pelkiltään 10, eteläsuomessa pyytävät kaiketi yli 20  :)

Jos 13€ myyt suoraan niin saman saat kun myyt ruhona teurastamolle.
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: Lese - 24.02.15 - klo:18:25
Jengi varmaan jakaa mielellään ohjeita kilpailijoille  ::)
Kun teurastutat ja annat paloitella eläimen tilasi ulkopuolella, liha luovutetaan teurastamon kylmäautosta suoraan ostajalle, ellei sinulla ole elintarviketilaa itselläsi. Ostajien pitää siis ilmestyä paikalle kylmäautoa odottamaan (+-auton antama maksimiodotusaika) saadakseen lihat. Ehkä on hyvä ottaa ennakkomaksu ja korjata se sitten todellisen kilomäärän mukaiseksi jälkeenpäin.
(tuttu myy lammasta tällä tyylillä).
Tässä hommassa tarjonta lisää kysyntää  :)
Ainoo kunnon neuvo kilpailijalta on, ettei kannata myydä liian halvalla, ne menee kuitenkin kaupaksi.
Ite haen vakuumiin ja valmiisiin 20 kilon satseihin laitetut lihat ja toimitan asiakkaille kuomukärryllä tai useimmin hakevat meiltä kotoa so*****na päivänä. Yleensä vaan keväin syksyin, eikä millään helteellä.
Niin noissa lootissa 60 prossaa jauhelihaa kilon vakuumeissa ja paisteja fileitä loput, hinta 13, jauheliha pelkiltään 10, eteläsuomessa pyytävät kaiketi yli 20  :)

Kiva tietää että homma onnistuu ja siihen kannustetaan :)

Sen verran vielä että olet ilmeisesti HK:n tuottaja ainakin välillä ollut, niin teurastetaako suoramyyntieläimet HK:n kautta ja sitten johonkin pienempään leikattavaksi, vai kulkevatko suoramyyntielukat koko reitin eri kautta?

http://sastamalanteurastamo.fi/

Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: Paalinpyörittäjä - 24.02.15 - klo:23:48
Jengi varmaan jakaa mielellään ohjeita kilpailijoille  ::)
Kun teurastutat ja annat paloitella eläimen tilasi ulkopuolella, liha luovutetaan teurastamon kylmäautosta suoraan ostajalle, ellei sinulla ole elintarviketilaa itselläsi. Ostajien pitää siis ilmestyä paikalle kylmäautoa odottamaan (+-auton antama maksimiodotusaika) saadakseen lihat. Ehkä on hyvä ottaa ennakkomaksu ja korjata se sitten todellisen kilomäärän mukaiseksi jälkeenpäin.
(tuttu myy lammasta tällä tyylillä).
Tässä hommassa tarjonta lisää kysyntää  :)
Ainoo kunnon neuvo kilpailijalta on, ettei kannata myydä liian halvalla, ne menee kuitenkin kaupaksi.
Ite haen vakuumiin ja valmiisiin 20 kilon satseihin laitetut lihat ja toimitan asiakkaille kuomukärryllä tai useimmin hakevat meiltä kotoa so*****na päivänä. Yleensä vaan keväin syksyin, eikä millään helteellä.
Niin noissa lootissa 60 prossaa jauhelihaa kilon vakuumeissa ja paisteja fileitä loput, hinta 13, jauheliha pelkiltään 10, eteläsuomessa pyytävät kaiketi yli 20  :)

Jos 13€ myyt suoraan niin saman saat kun myyt ruhona teurastamolle.
Voi olla, paljonkos sä saat teuraslehmistä ja paljonko tosta 13 euron lihasta jää ruholle?
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: Lese - 25.02.15 - klo:09:30
Jengi varmaan jakaa mielellään ohjeita kilpailijoille  ::)
Kun teurastutat ja annat paloitella eläimen tilasi ulkopuolella, liha luovutetaan teurastamon kylmäautosta suoraan ostajalle, ellei sinulla ole elintarviketilaa itselläsi. Ostajien pitää siis ilmestyä paikalle kylmäautoa odottamaan (+-auton antama maksimiodotusaika) saadakseen lihat. Ehkä on hyvä ottaa ennakkomaksu ja korjata se sitten todellisen kilomäärän mukaiseksi jälkeenpäin.
(tuttu myy lammasta tällä tyylillä).
Tässä hommassa tarjonta lisää kysyntää  :)
Ainoo kunnon neuvo kilpailijalta on, ettei kannata myydä liian halvalla, ne menee kuitenkin kaupaksi.
Ite haen vakuumiin ja valmiisiin 20 kilon satseihin laitetut lihat ja toimitan asiakkaille kuomukärryllä tai useimmin hakevat meiltä kotoa so*****na päivänä. Yleensä vaan keväin syksyin, eikä millään helteellä.
Niin noissa lootissa 60 prossaa jauhelihaa kilon vakuumeissa ja paisteja fileitä loput, hinta 13, jauheliha pelkiltään 10, eteläsuomessa pyytävät kaiketi yli 20  :)

Jos 13€ myyt suoraan niin saman saat kun myyt ruhona teurastamolle.
Voi olla, paljonkos sä saat teuraslehmistä ja paljonko tosta 13 euron lihasta jää ruholle?

Oletin että alvillinen hinta eli 11,4e alv0. Teuraslehmä ruhopaino 400kg rasva 5 niin siitä myytävää tulee n. 240kg, teurastus ja leikkuu 1300e alv0 ja itteltä palaa ainakin yks työpäivä markkinointiin, kuljetukseen ja laskutukseen 200e alv0. Teuraslehmissä paska hinta koska ainakin HF lähes aina 5 rasvalla, luomuna jos saa menemään niin hiukan parantaa tilannetta... Sanoisin, että suoraan myydessä yli 16e sis. alv tars saada, hämärähommat asia erikseen.

Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: Paalinpyörittäjä - 25.02.15 - klo:11:08
Sun laskukaavalla 3,09 5-rasvasesta lehmästä ja sä saat siis teuraax enempi?
Ite sain viimex vaan 2,4 lehmistä  :(
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: Lese - 25.02.15 - klo:12:04
Sun laskukaavalla 3,09 5-rasvasesta lehmästä ja sä saat siis teuraax enempi?
Ite sain viimex vaan 2,4 lehmistä  :(

En saa enempää. Kyllä se kannattaa suoraan myydä jos vaan kysyntää on. 10 lehmääkin myyt suoraan niin 2000e tekee enempi rahua. Onko sillä sitten merkitystä kokonaisuuden kannalta, sitä en tiedä...

Tarttis varmaan vaihtaa limukoihin jos ei lihan syöntilaatu ja siitä maksettava lisähinta ala pikkuhiljaa kiinnostaa Suomessa liha-alan firmoja. Limukoissa luonne ja lihan syöntilaatu perseestä, mutta rasvattomuus ja lihakkuusluokitukset huippuja ja teurastamon tilityshintaan Suomessa ei sitten mikään muu vaikuta...

Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: kysyn_vaan - 25.02.15 - klo:12:13
Sun laskukaavalla 3,09 5-rasvasesta lehmästä ja sä saat siis teuraax enempi?
Ite sain viimex vaan 2,4 lehmistä  :(

En saa enempää. Kyllä se kannattaa suoraan myydä jos vaan kysyntää on. 10 lehmääkin myyt suoraan niin 2000e tekee enempi rahua. Onko sillä sitten merkitystä kokonaisuuden kannalta, sitä en tiedä...

Tarttis varmaan vaihtaa limukoihin jos ei lihan syöntilaatu ja siitä maksettava lisähinta ala pikkuhiljaa kiinnostaa Suomessa liha-alan firmoja. Limukoissa luonne ja lihan syöntilaatu perseestä, mutta rasvattomuus ja lihakkuusluokitukset huippuja ja teurastamon tilityshintaan Suomessa ei sitten mikään muu vaikuta...

Joo se on kyllä jännä miten lihan laatu ei suomessa ole minkään arvoista paitsi ihan marginaalisissa piireissä. Omaan käyttöön risteyttäisin agnuksella ja teurastaisin nuorena, mutta teurastamo maksaa selvästi paremmin jos risteytän blondilla. Tuttu sonninkasvattaja osti kokeeksi puhdasta agnussonnia erän syksyllä. Sen verran huithapeli tyyppi (teurastamoon lähettää kun siltä tuntuu ja sen hinnan ottaa mitä saa) että tuskin saa kannattamaan sitä kokeilua. Siis lihahan on niissä varmasti on parempaa mutta varmaan päästää siinä maitorotuisten kyljessä rasvoittumaan ja saa lopulta huonomman hinnan kuin saisi vaikka siitä vähemmän rasvoittuvasta saman kokoisesta ay-blondiristeytyksestä.
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: Paalinpyörittäjä - 25.02.15 - klo:22:29
Mun mielestä jokainen suoramyyty ruho on eduksi alalle ja tietty pois teurasjonoista  ;)

Jotkut, kuten esimerkiksi Childt ja Kosken kartano ja muutamat muut ovat brändänneet hienosti asian ja ottavat oikeasti lisäarvoa lihalle ja samalla nostavat muidenkin lihan arvoa  :)
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: wolfheartscry - 25.02.15 - klo:22:56


Jengi varmaan jakaa mielellään ohjeita kilpailijoille  ::)
Kun teurastutat ja annat paloitella eläimen tilasi ulkopuolella, liha luovutetaan teurastamon kylmäautosta suoraan ostajalle, ellei sinulla ole elintarviketilaa itselläsi. Ostajien pitää siis ilmestyä paikalle kylmäautoa odottamaan (+-auton antama maksimiodotusaika) saadakseen lihat. Ehkä on hyvä ottaa ennakkomaksu ja korjata se sitten todellisen kilomäärän mukaiseksi jälkeenpäin.
(tuttu myy lammasta tällä tyylillä).
Tässä hommassa tarjonta lisää kysyntää  :)
Ainoo kunnon neuvo kilpailijalta on, ettei kannata myydä liian halvalla, ne menee kuitenkin kaupaksi.
Ite haen vakuumiin ja valmiisiin 20 kilon satseihin laitetut lihat ja toimitan asiakkaille kuomukärryllä tai useimmin hakevat meiltä kotoa so*****na päivänä. Yleensä vaan keväin syksyin, eikä millään helteellä.
Niin noissa lootissa 60 prossaa jauhelihaa kilon vakuumeissa ja paisteja fileitä loput, hinta 13, jauheliha pelkiltään 10, eteläsuomessa pyytävät kaiketi yli 20  :)

Jos 13€ myyt suoraan niin saman saat kun myyt ruhona teurastamolle.
Voi olla, paljonkos sä saat teuraslehmistä ja paljonko tosta 13 euron lihasta jää ruholle?

Oletin että alvillinen hinta eli 11,4e alv0. Teuraslehmä ruhopaino 400kg rasva 5 niin siitä myytävää tulee n. 240kg, teurastus ja leikkuu 1300e alv0 ja itteltä palaa ainakin yks työpäivä markkinointiin, kuljetukseen ja laskutukseen 200e alv0. Teuraslehmissä paska hinta koska ainakin HF lähes aina 5 rasvalla, luomuna jos saa menemään niin hiukan parantaa tilannetta... Sanoisin, että suoraan myydessä yli 16e sis. alv tars saada, hämärähommat asia erikseen.


Yllättävän suuriakin eroja on noissa eri ruhojen lihasaannoissa. Mutta tuosta sun mainitsemista luvuista tulee 60% saanto, joka on mun mielestä pienehkö. Paljon parjatuilla limppareilla sanoisin, että jos on alle 70, niin on pettymys. Viime erästä esim yhellä hieholla 77%. Eli kyllä sillä lihasaannolla on iso merkitys siihen, mitä siitä eläimestä tulee tuloa/katetta, koska teurastus käytännössä maksaa saman. Teurastamoiden tilityshinta olisi vielä tasapuolisempi, jos niissä olisi jokin korjaus lihasaannon mukaan. Mutta kun näin ei ole, niin suoramyynti on ainoa vaihtoehto hakea itse sitä parempaa tuottoa.

Toki se on sama tässä syöntilaatu näkökulmassakin. Hinnoittelu ei suosi makukysymystä En ala kiistelemään siitä, minkä rodun liha on parasta, koska se on vaikea mitata luotettavasti ja loppupeleissä sen päättää ostaja. Mutta hirveästi se ei tuo lisäarvoa kenenkään tuotteelle, jos suureen ääneen mollataan toisen tuotetta/rotua. Hereford kasvattajat ovat nyt tässä mollausasiassa jostain syystä kunnostautuneet.  :(
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: Lese - 26.02.15 - klo:08:04


Jengi varmaan jakaa mielellään ohjeita kilpailijoille  ::)
Kun teurastutat ja annat paloitella eläimen tilasi ulkopuolella, liha luovutetaan teurastamon kylmäautosta suoraan ostajalle, ellei sinulla ole elintarviketilaa itselläsi. Ostajien pitää siis ilmestyä paikalle kylmäautoa odottamaan (+-auton antama maksimiodotusaika) saadakseen lihat. Ehkä on hyvä ottaa ennakkomaksu ja korjata se sitten todellisen kilomäärän mukaiseksi jälkeenpäin.
(tuttu myy lammasta tällä tyylillä).
Tässä hommassa tarjonta lisää kysyntää  :)
Ainoo kunnon neuvo kilpailijalta on, ettei kannata myydä liian halvalla, ne menee kuitenkin kaupaksi.
Ite haen vakuumiin ja valmiisiin 20 kilon satseihin laitetut lihat ja toimitan asiakkaille kuomukärryllä tai useimmin hakevat meiltä kotoa so*****na päivänä. Yleensä vaan keväin syksyin, eikä millään helteellä.
Niin noissa lootissa 60 prossaa jauhelihaa kilon vakuumeissa ja paisteja fileitä loput, hinta 13, jauheliha pelkiltään 10, eteläsuomessa pyytävät kaiketi yli 20  :)

Jos 13€ myyt suoraan niin saman saat kun myyt ruhona teurastamolle.
Voi olla, paljonkos sä saat teuraslehmistä ja paljonko tosta 13 euron lihasta jää ruholle?

Oletin että alvillinen hinta eli 11,4e alv0. Teuraslehmä ruhopaino 400kg rasva 5 niin siitä myytävää tulee n. 240kg, teurastus ja leikkuu 1300e alv0 ja itteltä palaa ainakin yks työpäivä markkinointiin, kuljetukseen ja laskutukseen 200e alv0. Teuraslehmissä paska hinta koska ainakin HF lähes aina 5 rasvalla, luomuna jos saa menemään niin hiukan parantaa tilannetta... Sanoisin, että suoraan myydessä yli 16e sis. alv tars saada, hämärähommat asia erikseen.


Yllättävän suuriakin eroja on noissa eri ruhojen lihasaannoissa. Mutta tuosta sun mainitsemista luvuista tulee 60% saanto, joka on mun mielestä pienehkö. Paljon parjatuilla limppareilla sanoisin, että jos on alle 70, niin on pettymys. Viime erästä esim yhellä hieholla 77%. Eli kyllä sillä lihasaannolla on iso merkitys siihen, mitä siitä eläimestä tulee tuloa/katetta, koska teurastus käytännössä maksaa saman. Teurastamoiden tilityshinta olisi vielä tasapuolisempi, jos niissä olisi jokin korjaus lihasaannon mukaan. Mutta kun näin ei ole, niin suoramyynti on ainoa vaihtoehto hakea itse sitä parempaa tuottoa.

Toki se on sama tässä syöntilaatu näkökulmassakin. Hinnoittelu ei suosi makukysymystä En ala kiistelemään siitä, minkä rodun liha on parasta, koska se on vaikea mitata luotettavasti ja loppupeleissä sen päättää ostaja. Mutta hirveästi se ei tuo lisäarvoa kenenkään tuotteelle, jos suureen ääneen mollataan toisen tuotetta/rotua. Hereford kasvattajat ovat nyt tässä mollausasiassa jostain syystä kunnostautuneet.  :(

90kg oli rasvaa tuosta 400 kilosta ja sen pois leikkaaminen maksaa aika paljon. Ittellä aika hyvä vertailla kun löytyy limua ja hereä pakastimesta tällä hetkellä, mutta tosiaan makuja on monia.
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: Herpertti - 26.02.15 - klo:09:35
Suoramyynnissä kasvatus on mielestäni kannattavaa, lihasta saa selkeästi enempi kuin sen kasvattaminen ja jalostaminen maksaa, sanoisin että tonnin verran enempi per ruho, minä lasken kyllä hinnan niin, että 17 euroa kilo per ruho, eli toi on keskihinta ruhon läpi  8).

Jos lihaa luuttomaksi leikattuna tulee noin 240 kg x 17 € = 4080 € myyntitulo ruhosta, josta leikkaukseen ja teurastukseen menee noin 1300 €, eli siitä jää katetta noin 2700 €.
Eli noin tuplasti sen mitä saisi teuraana  :o
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: Viljelijä - 26.02.15 - klo:09:53
  Suomessa toi rasva kammo, jos nyt ei aivan kauheesti sitä. Tietty määrä rasvaa, antaa makua?
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: wolfheartscry - 26.02.15 - klo:18:29
Paalinpyörittäjän kanssa samaa mieltä, että pienikin suoramyynti edistää alaa ja tuo aina uuden asiakkaan tähän systeemiin.

Rotujen välillä kuuluukin olla eroa, sillä eihän siinä olisi mitään järkeä, jos ne olisivat samanlaisia. Sama tavara erivärisissä kuorissa. Mutta siinä ei ole mitään järkeä, että mollataan toista tuotetta/rotua, sillä maku on niin subjektiivinen kokemus, ettei siitä voi sanoa, että toinen on oikeampi kuin toinen. Lisäksi mustamaalaaminen luo alalle turhia jännitteitä ja kuluttajalle turhaa epätietoisuutta, mitkä eivät ole kokonaisuuden kannalta eduksi. Annetaan ennemmin oikeaa tietoa ja annetaan kuluttajan valita. Ja voihan asiakaskunnasta kohta löytyä sellaisiakin hifistelijöitä, että ostavat eri fiiliksen tai käyttötarkoituksen mukaan eri tyyppistä lihaa. Vähän niin kuin esim. oluita tai viinejä.
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: {o|o} - 26.02.15 - klo:18:38
Paalinpyörittäjän kanssa samaa mieltä, että pienikin suoramyynti edistää alaa ja tuo aina uuden asiakkaan tähän systeemiin.

Rotujen välillä kuuluukin olla eroa, sillä eihän siinä olisi mitään järkeä, jos ne olisivat samanlaisia. Sama tavara erivärisissä kuorissa. Mutta siinä ei ole mitään järkeä, että mollataan toista tuotetta/rotua, sillä maku on niin subjektiivinen kokemus, ettei siitä voi sanoa, että toinen on oikeampi kuin toinen. Lisäksi mustamaalaaminen luo alalle turhia jännitteitä ja kuluttajalle turhaa epätietoisuutta, mitkä eivät ole kokonaisuuden kannalta eduksi. Annetaan ennemmin oikeaa tietoa ja annetaan kuluttajan valita. Ja voihan asiakaskunnasta kohta löytyä sellaisiakin hifistelijöitä, että ostavat eri fiiliksen tai käyttötarkoituksen mukaan eri tyyppistä lihaa. Vähän niin kuin esim. oluita tai viinejä.
Juuri näin.  Ja vaikka se suoramyynti olisi *vain* jauhelihaa, niin siihenkin asiakas voi jäädä koukkuun.  Ei kuulemma pysty kaupasta enää hakemaan suolikaasuun pakattua, kun on kerran kunnon jauhelihan makuun päässyt.
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: muumipeikko - 26.02.15 - klo:18:46

90kg oli rasvaa tuosta 400 kilosta ja sen pois leikkaaminen maksaa aika paljon. Ittellä aika hyvä vertailla kun löytyy limua ja hereä pakastimesta tällä hetkellä, mutta tosiaan makuja on monia.
[/quote]
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Melkein joka kerta unohdetaan vielä se tosiasia, että se rasva ei tule ilmaiseksi siihen ruhoon. Vaatii 2,5 kertaa enemmän energiaa tuottaa kilo rasvaa, kuin lihaa. Kenellä on siihen varaa?
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: {o|o} - 26.02.15 - klo:18:51
Lainaus
Melkein joka kerta unohdetaan vielä se tosiasia, että se rasva ei tule ilmaiseksi siihen ruhoon. Vaatii 2,5 kertaa enemmän energiaa tuottaa kilo rasvaa, kuin lihaa. Kenellä on siihen varaa?
Tuosta vinkkejä alkuun http://www.smts.fi/jul2010/poste2010/005.pdf
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: Paalinpyörittäjä - 26.02.15 - klo:18:55
Paalinpyörittäjän kanssa samaa mieltä, että pienikin suoramyynti edistää alaa ja tuo aina uuden asiakkaan tähän systeemiin.

Rotujen välillä kuuluukin olla eroa, sillä eihän siinä olisi mitään järkeä, jos ne olisivat samanlaisia. Sama tavara erivärisissä kuorissa. Mutta siinä ei ole mitään järkeä, että mollataan toista tuotetta/rotua, sillä maku on niin subjektiivinen kokemus, ettei siitä voi sanoa, että toinen on oikeampi kuin toinen. Lisäksi mustamaalaaminen luo alalle turhia jännitteitä ja kuluttajalle turhaa epätietoisuutta, mitkä eivät ole kokonaisuuden kannalta eduksi. Annetaan ennemmin oikeaa tietoa ja annetaan kuluttajan valita. Ja voihan asiakaskunnasta kohta löytyä sellaisiakin hifistelijöitä, että ostavat eri fiiliksen tai käyttötarkoituksen mukaan eri tyyppistä lihaa. Vähän niin kuin esim. oluita tai viinejä.
Juuri näin.  Ja vaikka se suoramyynti olisi *vain* jauhelihaa, niin siihenkin asiakas voi jäädä koukkuun.  Ei kuulemma pysty kaupasta enää hakemaan suolikaasuun pakattua, kun on kerran kunnon jauhelihan makuun päässyt.
Juuri eri lihoja eri tilanteisiin, mieltymyksiin, mielialoihin/-haluihin yms yms. Joku voisi vielä vaikka myydä viinitkin eri lihoille mukaan öö siis jos ei oltaisi sääntösuomessa.
Kaikki pihviliha on kuitenkin omalla tavallaan huipputuotteita roduista riippumatta. Tuosta jauhelihasta moni sanonut, että ne sikanaudat katoaa pannulta johonkin, ikävä rasvan haju vain jää jäljelle, toisin kuin pihvijauhelihassa  8)
Me usein paistetaan jauhelihasta pihvejä muotissa puristamalla jauhelihaa suoraan paketista eikä sotketa mitään sekaan, puristetaan vain tiivis pihvi ja vähän suolaa ja pippuria, nam  :)

Tosta vähän mallia ja hintatietoa  ;)
http://koskis.fi/lihalajitelmat/
http://kauppa.bosgard.com/
http://www.rauhala-angus.fi/fi/liha/lihan_myynti/

Ja viranomaistietoa..
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/valmistus+ja+myynti/elintarvikehuoneistot+/kotielainten+lihan+myynti+tuotantotilalta/
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: kysyn_vaan - 26.02.15 - klo:19:33
Ei se lypsylehmä ole ollenkaan huonompi jauhelihan lähde kuin "huipputuotteet". Leikkauksesta on kiinni rasvan ja sidekudoksen määrä. Kokoliha sitten erikseen.

Isoilla leikkaamoilla voisi kuvitella että isoon sammioon jauhetaan aivan kaikki mitä ruhosta irti lähtee, sitten mitataan minkä verran on sidekudosta ja rasvaa, ja jatketaan sitten sen verran paistijauhelihalla kuin tarttee että raja-arvot täyttyy.
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: Herpertti - 27.02.15 - klo:09:27
Paalinpyörittäjän kanssa samaa mieltä, että pienikin suoramyynti edistää alaa ja tuo aina uuden asiakkaan tähän systeemiin.

Rotujen välillä kuuluukin olla eroa, sillä eihän siinä olisi mitään järkeä, jos ne olisivat samanlaisia. Sama tavara erivärisissä kuorissa. Mutta siinä ei ole mitään järkeä, että mollataan toista tuotetta/rotua, sillä maku on niin subjektiivinen kokemus, ettei siitä voi sanoa, että toinen on oikeampi kuin toinen. Lisäksi mustamaalaaminen luo alalle turhia jännitteitä ja kuluttajalle turhaa epätietoisuutta, mitkä eivät ole kokonaisuuden kannalta eduksi. Annetaan ennemmin oikeaa tietoa ja annetaan kuluttajan valita. Ja voihan asiakaskunnasta kohta löytyä sellaisiakin hifistelijöitä, että ostavat eri fiiliksen tai käyttötarkoituksen mukaan eri tyyppistä lihaa. Vähän niin kuin esim. oluita tai viinejä.

Samaa mieltä, onhan sitä viinakaupassakin eri makuisia viinoja ja kaikki on hyviä, vaikka onkin eri makuisia  :o
Otsikko: Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Kirjoitti: Viljelijä - 27.02.15 - klo:18:35
  Kunnon jauhelihasta kannattaa maksaa enemmän. Sehän oli tässä jokinaika sitten, että kaupoissa paistijauhelihaa, jossa paistin osuus 5%.  ja lopu halvempia osia, no nyt sitä ei enään saa myydä.