Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Lihan suoramyynnin toimintakaava?  (Luettu 9459 kertaa)

kysyn_vaan

  • Vieras
Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Täällä vaikuttaa lukemani perusteella jokusia lihan suoramyyjiä. Miten teillä käytännössä menee systeemi? Erityisesti kiinnostaa niiden kuviot joilla iso osa menee ison teurastamon kautta mutta suoramyyvät itse osan. Että miten homma käytännössä, kun leikkaamot ja teurastamotkin ovat monesti erikseen, teuraspalkkioita varten täytyy käyttää hyväksyttyjä teurastamoja jne? Ja tarvitaanko jotain lupia tai elintarviketiloja jos kaikkien sääntöjen mukaan tontille tuodaan lihaa joka samana päivänä myydään tilaajille tai pistetään pakkaseen?

Lähinnä jokuselle naapurille täällä eteläisimmässä suomessa voisi myydä mutta ei viitsi mitään riskejä ottaa jos joku valittamaan taipuvainen vaikka saisi ihan muuta kauttakin jonkun vatsapöpön.

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12038
Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Jengi varmaan jakaa mielellään ohjeita kilpailijoille  ::)
Kun teurastutat ja annat paloitella eläimen tilasi ulkopuolella, liha luovutetaan teurastamon kylmäautosta suoraan ostajalle, ellei sinulla ole elintarviketilaa itselläsi. Ostajien pitää siis ilmestyä paikalle kylmäautoa odottamaan (+-auton antama maksimiodotusaika) saadakseen lihat. Ehkä on hyvä ottaa ennakkomaksu ja korjata se sitten todellisen kilomäärän mukaiseksi jälkeenpäin.
(tuttu myy lammasta tällä tyylillä).

Herpertti

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 13078
Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Keveimmillään homman voi organisoida niin, että haet sellaisen virtuaaliluvan, lihat tulee teurastamolta vakuumiin pakattuna ja jaat sen suoraan ostajille, silloin et tarvitse elintarviketiloja tai pakasteita, tosin nykyään riittää näille teurastamon puolesta pakatuille lihoillle riittää omat pakastimet , varsinaista elintarviketilaa ei tarvita, mutta virtuaaliluvassa ei ole ollenkaan tätä säilyttämisvaihetta  8)
Näitä paketteja ei sitten saa itse avata, jos ei ole tiloja sitä varten  :(

Kysy kunnan terveystarkastajalta, kyllä se neuvoo  ;)
Hyvää yötä, sano mummo kun silmä puhkes

Ojala

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6207
  • Edelläkävijä ajaa Variolla...
Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Hala'l ja lihat lähtee luineen nahkoineen  :-\
Köyhän täytyy ostaa vain parasta,
siksi Fendt... ;)
(Vanha saksalainen sananlasku)
ps. Totuudenpuhujaa harvoin kiitetään ;-)

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Jengi varmaan jakaa mielellään ohjeita kilpailijoille  ::)
Kun teurastutat ja annat paloitella eläimen tilasi ulkopuolella, liha luovutetaan teurastamon kylmäautosta suoraan ostajalle, ellei sinulla ole elintarviketilaa itselläsi. Ostajien pitää siis ilmestyä paikalle kylmäautoa odottamaan (+-auton antama maksimiodotusaika) saadakseen lihat. Ehkä on hyvä ottaa ennakkomaksu ja korjata se sitten todellisen kilomäärän mukaiseksi jälkeenpäin.
(tuttu myy lammasta tällä tyylillä).
Tässä hommassa tarjonta lisää kysyntää  :)
Ainoo kunnon neuvo kilpailijalta on, ettei kannata myydä liian halvalla, ne menee kuitenkin kaupaksi.
Ite haen vakuumiin ja valmiisiin 20 kilon satseihin laitetut lihat ja toimitan asiakkaille kuomukärryllä tai useimmin hakevat meiltä kotoa so*****na päivänä. Yleensä vaan keväin syksyin, eikä millään helteellä.
Niin noissa lootissa 60 prossaa jauhelihaa kilon vakuumeissa ja paisteja fileitä loput, hinta 13, jauheliha pelkiltään 10, eteläsuomessa pyytävät kaiketi yli 20  :)

kysyn_vaan

  • Vieras
Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Jengi varmaan jakaa mielellään ohjeita kilpailijoille  ::)
Kun teurastutat ja annat paloitella eläimen tilasi ulkopuolella, liha luovutetaan teurastamon kylmäautosta suoraan ostajalle, ellei sinulla ole elintarviketilaa itselläsi. Ostajien pitää siis ilmestyä paikalle kylmäautoa odottamaan (+-auton antama maksimiodotusaika) saadakseen lihat. Ehkä on hyvä ottaa ennakkomaksu ja korjata se sitten todellisen kilomäärän mukaiseksi jälkeenpäin.
(tuttu myy lammasta tällä tyylillä).
Tässä hommassa tarjonta lisää kysyntää  :)
Ainoo kunnon neuvo kilpailijalta on, ettei kannata myydä liian halvalla, ne menee kuitenkin kaupaksi.
Ite haen vakuumiin ja valmiisiin 20 kilon satseihin laitetut lihat ja toimitan asiakkaille kuomukärryllä tai useimmin hakevat meiltä kotoa so*****na päivänä. Yleensä vaan keväin syksyin, eikä millään helteellä.
Niin noissa lootissa 60 prossaa jauhelihaa kilon vakuumeissa ja paisteja fileitä loput, hinta 13, jauheliha pelkiltään 10, eteläsuomessa pyytävät kaiketi yli 20  :)

Kiva tietää että homma onnistuu ja siihen kannustetaan :)

Sen verran vielä että olet ilmeisesti HK:n tuottaja ainakin välillä ollut, niin teurastetaako suoramyyntieläimet HK:n kautta ja sitten johonkin pienempään leikattavaksi, vai kulkevatko suoramyyntielukat koko reitin eri kautta?

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Jengi varmaan jakaa mielellään ohjeita kilpailijoille  ::)
Kun teurastutat ja annat paloitella eläimen tilasi ulkopuolella, liha luovutetaan teurastamon kylmäautosta suoraan ostajalle, ellei sinulla ole elintarviketilaa itselläsi. Ostajien pitää siis ilmestyä paikalle kylmäautoa odottamaan (+-auton antama maksimiodotusaika) saadakseen lihat. Ehkä on hyvä ottaa ennakkomaksu ja korjata se sitten todellisen kilomäärän mukaiseksi jälkeenpäin.
(tuttu myy lammasta tällä tyylillä).
Tässä hommassa tarjonta lisää kysyntää  :)
Ainoo kunnon neuvo kilpailijalta on, ettei kannata myydä liian halvalla, ne menee kuitenkin kaupaksi.
Ite haen vakuumiin ja valmiisiin 20 kilon satseihin laitetut lihat ja toimitan asiakkaille kuomukärryllä tai useimmin hakevat meiltä kotoa so*****na päivänä. Yleensä vaan keväin syksyin, eikä millään helteellä.
Niin noissa lootissa 60 prossaa jauhelihaa kilon vakuumeissa ja paisteja fileitä loput, hinta 13, jauheliha pelkiltään 10, eteläsuomessa pyytävät kaiketi yli 20  :)

Kiva tietää että homma onnistuu ja siihen kannustetaan :)

Sen verran vielä että olet ilmeisesti HK:n tuottaja ainakin välillä ollut, niin teurastetaako suoramyyntieläimet HK:n kautta ja sitten johonkin pienempään leikattavaksi, vai kulkevatko suoramyyntielukat koko reitin eri kautta?
Teurastutan yksityisellä ja leikkuutan toisessa yksityisessä, teurastamo toimittaa leikkaajalle ja haen sitten sieltä.
Siis teurastuspäivän sovin teurastamon kanssa, joka hakee elukat ja palotusohjeen soitan leikkaajalle ja sovin hakuajankohdan.

{o|o}

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 801
Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Muistaakseni Aitoja makuja -sivuilla on ohjeita.  Jos myyt nautaa, mieti raakakypsytys. Kypsyttääkö asiakas vai sinä ja missä.  Jos asiakas ei osaa/uskalla niin pettyy.

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12038
Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Hala'l ja lihat lähtee luineen nahkoineen  :-\
...ja määkii mennessään.

Agronautti

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1560

Herpertti

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 13078
Hyvää yötä, sano mummo kun silmä puhkes

kysyn_vaan

  • Vieras
Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Hala'l ja lihat lähtee luineen nahkoineen  :-\
...ja määkii mennessään.

Kebab lihaa ???
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015022119229732_uu.shtml

Sisäpiiririkos  8) ;D ;) ::)

Takapihalla kaivuri tasoittelee kuopan pintaa ja mystisesti on tosiaan pari teuraaksi ilmoitetuista kadonnut, TAAS varastettu.  :-X

Eivätkä nämä varkaan ainakaan kummoisia kulinaristeja ole, kaikista suomen huonosti vartioiduista naudoista valitsevat tyhjäksi jääneitä holsteinhiehoja?

Viimeksi muokattu: 24.02.15 - klo:09:22 kirjoittanut kysyn_vaan

wolfheartscry

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2216
Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Meillä ainakin vaadittiin tosiaan tuo virtuaalinen elintarvikehuoneisto-lupa (muistaakseni silloin 100 €), vaikka ei itse lihaan kosketakaan eli menee suoraan teurastamolta asiakkaalle. Pienin erä on ruhon neljännes. Hiehoista ja nuorista lehmistä kannattaa varmaan ensimmäisenä aloittaa, saa parhaan katteen ja lihakin on parempaa kuin sonnin (ellei ole erityisen nuori). Teurastamoiden hinta esim. nuorelle lehmälle on todella huono suhteessa ruhon kokoon, lihan laatuun ja saantoon. Hiukan vanhemmasta eläimestä saa taas maukkaimman jauhelihan. Hinnoitteluhan tässä on se avainkysymys. Katetta pitää jäädä, jos meinaa pitkällä tähtäimellä tehdä. Ne, joille hinta on kynnyskysymys (enkä tarkoita, että pitäisi ryöstää), eivät yleensä kuulu suoramyynnin asiakassegmenttiin eli kohderyhmään. Jos laatu ja palvelu ovat kohdillaan, niin asiakkaat eivät itke kymmenen sentin perään. Jokaisen suoramyyjän kannattaakin miettiä etukäteen, millä strategialla ja kelle tuotetta haluaa tarjota. Mitä se vaatii itseltä ja mitä asiakkaalta. Ja asiakkaat kannattaa heti alkuun opettaa siihen, että liha myydään kuitilla kaikkine veroineen, sillä jos alkuun opettaa ne pimeään lihaan, niin vaikea on sen jälkeen alkaa myymään laillisesti.

karvankasvattaja

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 572
Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Pari tuntia meni omavalvontasuunnitelman tekoon valmiiden otsikoiden alle ja puoli tuntia korjauksiin. Terveystarkastaja kävi katsomassa kellarin missä mulla on pakkaset ja kylmiö, oli tyytyväinen kun lämpötilaseuranta ja siivoukset löyty vihosta.
Pakkausmerkinnät piti viilata lihanleikkaamon kanssa tarkastajan toiveita vastaaviksi.
Lasku oli 90€ viime vuonna.
Mun mielestä se oli helppo homma ja viraston ihmiset lähinnä innoissaan kun joku myy lähilihaa.

Lisään nyt vielä, että mä haen lihat kotio leikkaamolta vakuumiin pakattuna ja tarrat päällä. Paistit kylmiöön kypsymään ja muut pakkaseen.

Viimeksi muokattu: 24.02.15 - klo:13:27 kirjoittanut karvankasvattaja

kysyn_vaan

  • Vieras
Vs: Lihan suoramyynnin toimintakaava?
Hienoa keskustelua ja ohjeita.

Pitää sen verran avata että itsellä siis on lypsykarjan kanssa tilanne se että ylimääräiset ja liharotuset lehmävasikat jäävät herkästi käteen, ja jos lähtevät niin sitten tosi halvalla kun ovat jo yli 2kk ja kalleimmat päivänsä eläneet. Ja etelän teurashiehopalkkioilla ei tee mitään, joten jokainen kasvatuspäivä on pakkasen puolella jos reilu 1,5 vuotiaaksi kasvattaa. Hyvinvointitukeakaan niistä vanhemmista ei jatkossa saa kuin ihan hiluja.

Sen sijaan alle 6kk vasikoista jatkossa saa kait ihan kohtuullisen hyvinvointituen, joten ajatuksena kävi että suoramöisi vasikanlihana ne ylimääräiset pois 4-6kk iässä en sijaan että anelee välitysihmisiä diilaamaan ne alle maitojauheen hinnalla maailmalle. Tai lähettää teurastamoon vielä huonommalla hinnalla. Että täytyy ruveta tekemään alueellista markkinatutkimusta.