MT 19.1-15 s.5 Eviran lihantarkastusyksikön päällikkö Eeva-Riitta Virta "Korvamerkkikäytäntöjen ansiosta ruuan jäljitettävyys ja turvallisuus on parantuneet." Virta painottaa, että jäljitettävyyden takia on huomattavan tärkeää tietää, mikä eläinyksilö on kyseessä. Pelkkä tila, josta eläin on lähtöisin ei riitä.
Miten on sen kaiken ulkomailta tuodun lihan laita, mikä siinä on tärkeää? Joku syö sen kaiken lihan, joku kuluttaja, joku koululainen, joku ravintolassa asioiva, joku työpaikkaruokalassa lounastava, joku vanhainkodin asukas, jotkut riskiryhmiin kuuluvat, joku Veeti, joku Sepe... Vastaus vain HINTA on tärkeää (Veetilla ja Sepellä voi olla muitakin antiarvoja kuten väärin tuettu tms. )