Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Vasikkaa nam  (Luettu 7077 kertaa)

(O)

  • Vieras
Vs: Vasikkaa nam
No nih siellä se orressa mulli killuu ilman nahkaa,Olikin hyvä keli teurastukseen.ei ruho heti jäädy vaan valahtaa ja jäähtyy sopivasti.
Parin päivän päästä sitten paloitteluhommiin,tulee pyhiksi paistia.
PS.olikin mukavaa hommaa  :D

navettapiika

  • Vieras
Vs: Vasikkaa nam
Meillä on kyllä aivan liian lämmintä roikottamiseen. Ja nyt ammuttu oli niin hyvin antibiootilla valeltu, etten katsonut koko pieneläinkannan olevan kuurin tarpeessa, joten Honkajoki saa tällä kertaa.  ;D
Mukavaksi en kyllä tuota teurastushommaa luonnehdi, pakkopullaa. :-[

(O)

  • Vieras
Vs: Vasikkaa nam
Alta kymmenen ja tuulee ja  huomenissa jäähtyy jo 5 asteen tuntumaan torstaina pakkasella,mielestäni sopiva keli.

navettapiika

  • Vieras
Vs: Vasikkaa nam
Ihan passeli. On mukava palotellakin, kun ei sormet ole koko aikaa jäässä.. Ja kärpäsekkin kuoli jo pakkasella,joten ei se karkuun enään lähde, jos ei karhu vie. ;D

wolfheartscry

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2216
Vs: Vasikkaa nam
Kerran tehtiin Maken tavalla yksi kaksosvasikka, joka ei kasvanut veljensä tavoin välityspainoon, vaan lähti teurastamolle ja tuli hienopaloiteltuna takaisin. Osa lihoista palvattiin, samalla palvattiin myös lehmää. Oli muuten todella hyvä se vasikanpalvi.

Toisena ääripäänä olkoon vanha siitossonni, joka jouduttiin kotiteurastamaan. Jauheliha ja patalihat oli todella maukkaita, mutta fileet aika kökkölaatua jo.

Eli liha pitäisi valita erityyppisestä eläimestä käyttötarkoituksen ja tietysti maun mukaan, ei vaan sillä periaatteella ottaako possua vai nautaa.

Make

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8362
Vs: Vasikkaa nam
Niin on,ja lihakkuus vielä kohdillaan.vanhempi lehmä on jo luisempi ja rasva sitä keltaista.
PS.jos teurastamolta ottaa lihan hienopaloiteltuna ne jauhaa ne kaikki rasvat jauelihaan.kannattaa ottaa karkepaloittelu ja suoria itse rasvat pois,, saa paljon paremmat lihat nii jauhelihana kuin muunakin.on tietysti hiukan vaivaa mut jos puukko pysyy kädessä ei se niin vaikeaa lihan paloittelu ole.
 :)Eihän se ole kuin nautaa ;)monta ruhoa olen paloitellut :D :D :D
Kunnolla rasvaisesta jauhelihasta syntyy maukkaimmat ruuat.
Mystinen kesälaatumies

Make

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8362
Vs: Vasikkaa nam
No nih siellä se orressa mulli killuu ilman nahkaa,Olikin hyvä keli teurastukseen.ei ruho heti jäädy vaan valahtaa ja jäähtyy sopivasti.
Parin päivän päästä sitten paloitteluhommiin,tulee pyhiksi paistia.
PS.olikin mukavaa hommaa  :D
Kuukaus sitä pitää riiputtaa, ennenkuin saa mureaa paistia.
Mystinen kesälaatumies

Sandels

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 435
  • Ilima aekojaan Iisalamesta
Vs: Vasikkaa nam
No nih siellä se orressa mulli killuu ilman nahkaa,Olikin hyvä keli teurastukseen.ei ruho heti jäädy vaan valahtaa ja jäähtyy sopivasti.
Parin päivän päästä sitten paloitteluhommiin,tulee pyhiksi paistia.
PS.olikin mukavaa hommaa  :D
Kuukaus sitä pitää riiputtaa, ennenkuin saa mureaa paistia.

Pari-kolme viikkoa vakuumissa jääkaapissa lähellä nollaa astetta on aika passeli tuommoselle reilun vuosikkaan paisteille..

antti-x

  • Vieras
Vs: Vasikkaa nam
Kerran tehtiin Maken tavalla yksi kaksosvasikka, joka ei kasvanut veljensä tavoin välityspainoon, vaan lähti teurastamolle ja tuli hienopaloiteltuna takaisin. Osa lihoista palvattiin, samalla palvattiin myös lehmää. Oli muuten todella hyvä se vasikanpalvi.

Toisena ääripäänä olkoon vanha siitossonni, joka jouduttiin kotiteurastamaan. Jauheliha ja patalihat oli todella maukkaita, mutta fileet aika kökkölaatua jo.

Eli liha pitäisi valita erityyppisestä eläimestä käyttötarkoituksen ja tietysti maun mukaan, ei vaan sillä periaatteella ottaako possua vai nautaa.

Ensi viikolla olisi tarkoitus pistää tilateurastaen kylmäksi kaksi elukkaa. Yksi Lehmä jolla on emätin ulkona menee about kokonaan jauhelihaksi, ehkä fileet ja paistit johonkin pataruokiin. Luista voisi keittää padallisen lihalientä jos mitenkään ehtii ja viitsii. Ja sitten noin vuoden ikäinen blondiristeytys otetaan vähän tarkemmin hyötykäyttöön siinä samalla.

Kattivaara

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 391
Vs: Vasikkaa nam
Kuinka monelle ilmaantuu köyhiä sukulaisia ruinaamaan lihapaloja ilmaiseksi?

navettapiika

  • Vieras
Vs: Vasikkaa nam
Kuinka monelle ilmaantuu köyhiä sukulaisia ruinaamaan lihapaloja ilmaiseksi?
On niitäkin nähty. Mutta nyt on sitten käyty tätä ketunnahka kauppaa, suvun erikoisosaajat käyvät tilalla töissä ja palkkaksi tulee sitten tuoretta lihaa. Ja avunanto sopimuksen mukaan hädässä saa tosiaankin muutakin apua kuin empatiaa. Meiltä sitten pidetään huoli, ettei aivan joka lihapalasta tarvi kaupasta hakea. ;D

(O)

  • Vieras
Vs: Vasikkaa nam
Niin on,ja lihakkuus vielä kohdillaan.vanhempi lehmä on jo luisempi ja rasva sitä keltaista.
PS.jos teurastamolta ottaa lihan hienopaloiteltuna ne jauhaa ne kaikki rasvat jauelihaan.kannattaa ottaa karkepaloittelu ja suoria itse rasvat pois,, saa paljon paremmat lihat nii jauhelihana kuin muunakin.on tietysti hiukan vaivaa mut jos puukko pysyy kädessä ei se niin vaikeaa lihan paloittelu ole.
 :)Eihän se ole kuin nautaa ;)monta ruhoa olen paloitellut :D :D :D
Kunnolla rasvaisesta jauhelihasta syntyy maukkaimmat ruuat.
Niin,jos on tarkoitus pakastettuna säilyttää tuota rasvaista jauhelihaa se rasva on kyllä melkoisen ällöä parin kuukauden päästä.

Make

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8362
Vs: Vasikkaa nam
Vuossitten teurastettiin vähän turhan kovalla ruokinnalla ollut hieho. Rasvaluokka oli 4.  Pakastimessa säilytetty jauheliha on edelleen tosi hyvää.
Mystinen kesälaatumies

Maakalle

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 826
Vs: Vasikkaa nam
Kerran tehtiin Maken tavalla yksi kaksosvasikka, joka ei kasvanut veljensä tavoin välityspainoon, vaan lähti teurastamolle ja tuli hienopaloiteltuna takaisin. Osa lihoista palvattiin, samalla palvattiin myös lehmää. Oli muuten todella hyvä se vasikanpalvi.

Toisena ääripäänä olkoon vanha siitossonni, joka jouduttiin kotiteurastamaan. Jauheliha ja patalihat oli todella maukkaita, mutta fileet aika kökkölaatua jo.

Eli liha pitäisi valita erityyppisestä eläimestä käyttötarkoituksen ja tietysti maun mukaan, ei vaan sillä periaatteella ottaako possua vai nautaa.

Ensi viikolla olisi tarkoitus pistää tilateurastaen kylmäksi kaksi elukkaa. Yksi Lehmä jolla on emätin ulkona menee about kokonaan jauhelihaksi, ehkä fileet ja paistit johonkin pataruokiin. Luista voisi keittää padallisen lihalientä jos mitenkään ehtii ja viitsii. Ja sitten noin vuoden ikäinen blondiristeytys otetaan vähän tarkemmin hyötykäyttöön siinä samalla.

Tuleeko teille joku teurastamaan vai teettekö itse?

c.c.less

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1052
  • Agronjetin ryhityskehmä
Vs: Vasikkaa nam
Ei kait siinä sitten muu auta kuin puukon terotukseen ja pulttipyssy valmiiksi.. sitten vain mulli roikkumaan. 
Meillä ei kyllä himot ole vielä kerinny päälle, kun noita on jo jokunen pudotettu. Ainakin koiralla riittää haukkaamista. ;D
Syödäänkö teillä usein mullipataa  ???
Nyt on possupataa ja nuorta hiehoa tarjolla. Aika usein on pata hautumassa..  ;D



aromipesä... ;D :-*
Ei, Crok pot, tekniikkaa kehiin. ;D

Kunnon pata pitää olla. Isänpäiväksi: http://www.makuja.fi/artikkelit/1618377/ajankohtaista/yksi-astia-lukuisia-kayttotapoja-revolution-pata-mullistaa-keittiosi/

TOinen juttu, mitä tarvitaan, on aika. Naudanliha ei ole pikaruokaa, jota aletaan laittamaan kun jo on nälkä.  Ei siinä päivystää tarvitse kun pata on itsekseen yön tai päivän uunissa. Halvimmista ruhonosista parasta herkkua. Pitäisi oikein kirjoittaa puhtaaksi ja jakoon oma Chili con härkä -reseptini.
Jotain tapahtui, emmekä ole varmoja mitä.