Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Vasikkaa nam  (Luettu 7076 kertaa)

antti-x

  • Vieras
Vs: Vasikkaa nam
Kerran tehtiin Maken tavalla yksi kaksosvasikka, joka ei kasvanut veljensä tavoin välityspainoon, vaan lähti teurastamolle ja tuli hienopaloiteltuna takaisin. Osa lihoista palvattiin, samalla palvattiin myös lehmää. Oli muuten todella hyvä se vasikanpalvi.

Toisena ääripäänä olkoon vanha siitossonni, joka jouduttiin kotiteurastamaan. Jauheliha ja patalihat oli todella maukkaita, mutta fileet aika kökkölaatua jo.

Eli liha pitäisi valita erityyppisestä eläimestä käyttötarkoituksen ja tietysti maun mukaan, ei vaan sillä periaatteella ottaako possua vai nautaa.

Ensi viikolla olisi tarkoitus pistää tilateurastaen kylmäksi kaksi elukkaa. Yksi Lehmä jolla on emätin ulkona menee about kokonaan jauhelihaksi, ehkä fileet ja paistit johonkin pataruokiin. Luista voisi keittää padallisen lihalientä jos mitenkään ehtii ja viitsii. Ja sitten noin vuoden ikäinen blondiristeytys otetaan vähän tarkemmin hyötykäyttöön siinä samalla.

Tuleeko teille joku teurastamaan vai teettekö itse?

Eläkkeellä oleva teurastaja käy ja samalla pyrin itse opettelemaan parhaani mukaan joten ehkä parin vuoden päästä sujuu yksinkin. Tai jos joku hätäteurastusjuttu tulisi kylmään vuodenaikaan eikä olisi saatavilla niin varmaan kokeilisin itse kuitenkin. Tuon emätinpotilaan takia nyt teurastetaan, ei viitsi rääkätä elukkaa sillä että eläinlääkäri ompelee sen emättimen sinne sisälle ja saa sitten ilman kipulääkkeitä vielä odottaa likemmäs vuorokauden teurastusta...

(O)

  • Vieras
Vs: Vasikkaa nam
Ei tuo teurastushomma mitään salatiedettä ole,sen oppii ja kannattaa opetella ja opettaa seuraavaa sukupolveakin asian saloihin.Tärkeintä on että elikko on kunnolla tainnoksissa ennekuin pistää mutta verenlasku pitää hallita,muuten tulee lihoista verisiä.nahka lähtee naudalta kun hiukan puukolla auttelee ja mahat tipahtaa ettå molskahtaa,pitää vain katsoa ettei puhkaise.
paloittelu sinänsä ei erityisen hankala ja ruhon halkaisussa puukkosaha erittäin hyvä.Suosittelen opettelua käytännössä

wolfheartscry

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2216
Vs: Vasikkaa nam
Kerran tehtiin Maken tavalla yksi kaksosvasikka, joka ei kasvanut veljensä tavoin välityspainoon, vaan lähti teurastamolle ja tuli hienopaloiteltuna takaisin. Osa lihoista palvattiin, samalla palvattiin myös lehmää. Oli muuten todella hyvä se vasikanpalvi.

Toisena ääripäänä olkoon vanha siitossonni, joka jouduttiin kotiteurastamaan. Jauheliha ja patalihat oli todella maukkaita, mutta fileet aika kökkölaatua jo.

Eli liha pitäisi valita erityyppisestä eläimestä käyttötarkoituksen ja tietysti maun mukaan, ei vaan sillä periaatteella ottaako possua vai nautaa.

Ensi viikolla olisi tarkoitus pistää tilateurastaen kylmäksi kaksi elukkaa. Yksi Lehmä jolla on emätin ulkona menee about kokonaan jauhelihaksi, ehkä fileet ja paistit johonkin pataruokiin. Luista voisi keittää padallisen lihalientä jos mitenkään ehtii ja viitsii. Ja sitten noin vuoden ikäinen blondiristeytys otetaan vähän tarkemmin hyötykäyttöön siinä samalla.

Tuleeko teille joku teurastamaan vai teettekö itse?

Eläkkeellä oleva teurastaja käy ja samalla pyrin itse opettelemaan parhaani mukaan joten ehkä parin vuoden päästä sujuu yksinkin. Tai jos joku hätäteurastusjuttu tulisi kylmään vuodenaikaan eikä olisi saatavilla niin varmaan kokeilisin itse kuitenkin. Tuon emätinpotilaan takia nyt teurastetaan, ei viitsi rääkätä elukkaa sillä että eläinlääkäri ompelee sen emättimen sinne sisälle ja saa sitten ilman kipulääkkeitä vielä odottaa likemmäs vuorokauden teurastusta...

Eikö tuo hieho kannattaisi laittaa teurastamolle ja ottaa palautuksena. Saisi teurastuspalkkion, mikäli teuraspaino yli 170 kg. Vai onko siinäkin eri tukialueilla eri systeemi?