• Tavallinen aihe

Aihe suomi express/a-tuubi  (Luettu 9346 kertaa)

PelleH

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 160
suomi express/a-tuubi
Sikaväki saa taas mainosta,mistä h-stä näitä riittää,vaikka kuinka on ruuhkalla,niin ei näin!Parempi kun pistäis poliisit asialle niin tervehtyis toikin ala.

gonemies

  • Vieras
Vs: suomi express/a-tuubi
Jaa mitä meinaat?

Kyllä suurin virhe on päästää sosialisteja hiippailemaan omiin nurkkiin.Taidat olla itse samaa sakkia.

Karjalaine

  • Vieras
Vs: suomi express/a-tuubi
Jaa mitä meinaat?

Kyllä suurin virhe on päästää sosialisteja hiippailemaan omiin nurkkiin.Taidat olla itse samaa sakkia.

Vielä koittaa päivä kun sosialistillekin tulee todella nälkä, sen jälkeen syödään kiltisti "eläinrääkkääjän", "vesistöjen saastuttajan", "veronkiertäjän", "tukielätin", "pankollamakaajan" ja "paskan haisuttajan" tuottamaa ruokaa jos vain saadaan.

PelleH

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 160
Vs: suomi express/a-tuubi
Kyllä kuule mulla saappaat on savessa ja välillä paskassakin,välillä vaan vituttaa
tää touhu

Hälläväli

  • Vieras
Vs: suomi express/a-tuubi
Tyhmä, tyhmempi, sianlihantuottaja.

Eililen oli taas koko sivun juttu MT:ssä porsasruuhkista, jotka johtuvat siitä, että porsaita tuotetaan liikaa, ei voi muuta sanoa kuin että kyllä on tyhmiä suomalaiset sianlihantuottajat.

Kaikilla muilla tuotannon aloilla sopeudutaan markkinatilanteeseen, mutta sianlihantuotajat vain valittaa, ja huutaa teurastamoja ja valtiota apuun, kun siellä  tyhmässä päässä ei tajuta yhtään mitään.

Kaikkein typerintä on vaatia lisää hintaa, vaikka sianlihasta on jo ennestään ylituotantoa, hyvänen aika, lisää hintaa sianlihalle, sehän vain  pahentaisi ylituotantoa jos sikaa tulee lisää ennestään tukkoisille markkinoille.

Mitä jos   kaikille tarjolla oleville porsaille löytyisi kasvatuspaikka, no, silloinhan ylitarjonta sianlihasta olisi vielä suurempi.

Suomalainen maataloustuottaja katsoo, että hänellä on oikeus tuottaa niin paljon ,kuin pystyy ja haluaa, ja veronmaksajalla on velvollisuus kustantaa tämä tuotanto.

Ja jos siitä oikeudesta tuottaa niin paljon kuin haluaa seuraa markkinahäiriöitä, kuten liikatuotantoa ja vaikeuksia tuottajille niin nuo vaikeudet on tuottajien mielestä veronmaksajalla velvollisuus  kustaantaa, tuottajien mielestä kun veronmaksaja ja kuluttaja on häntä varten, eikä toisinpäin.

Mielestäni markkinoiden pitää antaaa rauhassa ratkaista nämä ruuhkat, eli ei muuta kuin emakoita ja porsaita lahtaukseen, jos ei muu auta, eikä huudella ketään ulkopuolista apuun, itsehän se ongelma on aiheutettu tuottamalla porsaita, joille ei ole markkinoita.

Ja mitä tulee tuohon ohjelmaan, niin ei pitäisi heti heittäytyä puolustuskannalle  torjumaan syytöksiä, varsinkin nyt olisi hyvä vähentää niitä emakoita ja antaa niille jäljellä oleville entistä enemmän tilaa, tälläiset ohjelmat vain vähentävät entisestään lihankulutusta ja lisäävät ruuhkia,ja  kun kaikille emakoille ei ole tarvetta, niin annetaan jäljellä oleville emakoille lisää elintilaa, eikä itketä netissä, että taas meitä kiusataan

37peuse

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 324
Vs: suomi express/a-tuubi
Tosi törkeästi tehty ohjelma. Kuluu sarjaan sieltä ja syvältä.

Jape

  • Vieras
Vs: suomi express/a-tuubi
Onko kukaan nähnyt kuvamateriaalia tai päässyt näkemään muualta päin maailmaa miten hyvät olosuhteet siellä on?  Tuskin Tanskassakaan joka sialla omaa kaksiota oo ;D

AgerSilva

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 793
Vs: suomi express/a-tuubi
Tais olla toimittajalla hullun lehmän tautia! 
Sen verran vauhkolta vaikutti ja asennekkin oli tyyliä kaikkitietävä.
Oisvat vaan kyytiä antanu niska-perse otteella  ;D

Hälläväli

  • Vieras
Vs: suomi express/a-tuubi
Jos on asiat kunnossa sikalassa,  niin silloin voi koska tahansa päästää kenet tahansa katsomaan sikoja, ei siinä pitäisi olla mitään selittelemistä silloin.

On silloin turhaa enää valittaa, jos liha ei käy kaupaksi tai maksetaan huonoa hintaa, mutta vielä vallitsee pölkkypäisyys suomalaisessa alkutuotannossa, jos  ei ymmärretä alkutuotannon imagon merkitystä sinalihan markkinoinnissa, se lihan markkinointi alkaa siitä, että on varaa näyttää, että omassa sikalassa kohdellaan hyvin sikoja.

bdr-529

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7468
Vs: suomi express/a-tuubi
Näis jutuis ratkaisevaa on toimittajan ennakkoasenne sehän voi faktoista riippumatta muokata lopputuloksen haluamakseen. Täs tapaukses näytti olevan animalian porukkaa tämä amatööritoimittaja ja lopputulos oli ennalta päätetty riipumatta mitä isännät sanoo tai miltä tilalla näyttää. Sehän on voinu uunottaa montakin tilaa kuvauksiin ja valita niistä tarkoituksiinsa sopivinta materiaalia.
Mielipiteeni on voinut muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.

Pigman

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2915
Vs: suomi express/a-tuubi
Kutentän päivän maastullista voi lukea niin jutussahan oli tarkoitus käsitellä sikatalouden heikkoa kannattavuutta ja sittenkun oli huijaamalla päästy sikalaan niin oli kuvattu sairaskarsinoita ja tehty aivan eri juttu. Onneksi nämä toimittajat ovat niin pihalla sianlihan kulutuksesta että ne kuvittelevat että kaikki sianliha myydään joulunaikana ja tähtäävät jutut tähän syksyyn, mutta sianlihastahan myydään kinkkuna vain n.3%.

aman

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 41
Vs: suomi express/a-tuubi
Äsken vasta "löysin" tuon ns. haastattelun. Voi voi, typy aukoi päätään aivan kuin jostakin jotakin ymmärtäisi! Jouko parka aivan paniikissa kun luuli ilmeisen hyvällä tarkoituksella päästävänsä YLE:n ryhmän yhteissikalaansa ja sitten alkaa tulemaan v..tuilua tuutin täydeltä! Lihasikamiestä otti sen verran pattiin että näytti siltä että itku tulee tai lataa toimittaja turpaan.

Myönnän toki että näin kuvattuna ja vain osatotuus kerrottuna varmasti sian elämä näyttää kurjalta. Mutta pitäisi toimittajienkin nyt sen verran tehdä taustatyötä ettei karvattomia, lämpimältä alueelta peräisin olevia sikoja verrata nautaeläimiin.

Suomessa eläinsuojelulaki perustuu EU-direktiiveihin, jotka määrittelevät minimitason esimerkiksi pinta-aloille. Kansallisessa lainsäädännössä on monessa maassa, myös Suomessa, otettu tiukempia tulkintoja. Ruotsissa nämä hihhulit saivat läpi "eettisen lihantuotantomallin" ja samalla saivat koko alan kontilleen teurastamoa myöten.

Suomessakin joku valopää (taisi olla MTK:n ex tj Haikkala) ehdotti jotakin vastaavaa ja vieläpä kansainvälistä brändiä eettisesti tuotetulle sianlihalle. Ja paskat, Tanskan sianlihantuottajien vuosikirjasta saamme joka vuosi lukea että heillä on jo valmiiksi maailman eettisin sianlihantuotantoketju. Tanskassa mm. ei porsaiden häntiä saa typistää kuin 1/3:n verran kun muissa maissa saa ottaa puolet pois (Suomessa ei ollenkaan, Suomi ei ole Tanskalaisten mielestä sianlihantuottajamaa) ja niin edelleen.

Vaikka kuinka tiedät olevasi oikeammassa kuin muut, jos olet yksin niin olet väärässä. Näin se bisnes toimii.

Komiaa tuloo oltua kun tietää miston kotoosin!

kurtee

  • Vieras
Vs: suomi express/a-tuubi
 >:(Tästä jutusta voisi oppia ainakin sen ettei toimittajiin voi luottaa. Mihinkähän tämä kansallinen, käsittääkseni yhteisin varoin tuettu, TV yhtiö pyrkii kun antaa tehdä tällaisia ohjelmia.

Kaupoi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1038
Vs: suomi express/a-tuubi
Kaupallisilta kanavilta ei olekaan tämmöstä vielä vielä nähty; vaikuttaisko liikaa mainostuloihin? Mutta YLE pukkaa ulos "asia"-ohjelmia.
Jotain kertoo myös se, että tuon jutun tehneen toimittajan nimeä ei kerrottu missään vaiheessa. Kaikkien muiden juttujen toimittajat ja haastateltavat kyllä esiteltiin. Mitä YLE pelkää?
"Yllä oleva teksti on tuotettu tiloissa, missä käsitellään faktatietoja."

Sonnila

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 30
Vs: suomi express/a-tuubi
Eikös tuo nimi tullut tuossa ohjelmassa julki. Sirkku Kianto oli toimittajan nimi. Sinänsä kyllä ohjelma oli täyttä paskaa. Vaikken itse ole sikojen kasvattaja, mutta lihankarjan kasvattaja kylläkin, niin kyllä pisti korpeamaan.