Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Rehun syöttö biolookisella säilönnän jälkeen  (Luettu 4639 kertaa)

Ketku

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 459
Onkos ajatusta miten pian voi syötön aloittaa kun on rehua säilötty biolookisilla ainehilla, onko siinä jotain aikaa niinkuin hapolla???

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 65993
eikös aineilla ole joku vöähimmäisaika kun saanut homman hoidettua, net yleensä lukee käyttöohjeissa.       jotkin aineet aiheuttaa ripulia enemmissä määrin syötettynä liian aikasin.  musitaaksein sill all oli sellanen.

arzyboy

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4314
  • Autetaan miestä mäessä...
Mulla on mennyt appeen seassa pari paalia tämän kevään sadosta joiden käyminen on vielä kesken. Ei ainakaan appeen seassa mitään ongelmaa kun voi sotkea viime vuotisten sekaan. Tuoksu on tosi hyvä... Vähän kuin suolakurkussa :P

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Kaipa ne annetut aikarajat liittyvät lähinnä rehun hygieeniseen laatuun. Eli kun pH on laskenut tarpeeksi  niin voidaan olettaa että listeriat yms. ovat kuolleet.

Eipä keskentekoisessa rehussa mitään ruokinnallisesti pielessä voi olla. Ensimmäiset päiväthän se on "laidunta", josta sokeri sitten hitaasti muuntuu esim. maitohapoksi.
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

jupe

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 679
onko kellään kokemuksia kuinka pian kärsii hapolla tehdyn siilon avata? tuleeko ongelmia jos liian pian? Ruokinnallisia tai säilymiseen liiittyviä? Kuitenkin näin kesällä kulutus aika pienta, kun  lehmät laiduntaa päivät.

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 65993
muistelen aikoinani avanneeni aiv 2:lla tehtyn aunasmpoikasen reilun viikon päästä ja silloin se kyllä alko aika helposti lämpiämään, mutta ulkolämpöhän senkin aika paljon määrää.          se lämpö levis siinä rintauksessa sivusuunnassa, meni aika paljon hukkaan .                    saattoi kyllä olla joku toinenkin syynä, ehkä.

Täpinäreiska

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1231
onko kellään kokemuksia kuinka pian kärsii hapolla tehdyn siilon avata? tuleeko ongelmia jos liian pian? Ruokinnallisia tai säilymiseen liiittyviä? Kuitenkin näin kesällä kulutus aika pienta, kun  lehmät laiduntaa päivät.

 Jonkun kerran on joutunut jättämään kasan päädyn peittämättä ja aloittamaan syötön heti. Muutaman päivän kuluttua alkaa höyryäminen mutta se loppuu viikossa jos syöttörintama vaan etenee reippaasti. 25m3 leikkausrintama ja 200 lihanautaa on siinä ja rajoilla..  niin ja oli hapolla tehty.
Täp-management. Sponsored by yhteiskunta.

Adam Smith

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10972
  • Gee!!
onko kellään kokemuksia kuinka pian kärsii hapolla tehdyn siilon avata? tuleeko ongelmia jos liian pian? Ruokinnallisia tai säilymiseen liiittyviä? Kuitenkin näin kesällä kulutus aika pienta, kun  lehmät laiduntaa päivät.

 Jonkun kerran on joutunut jättämään kasan päädyn peittämättä ja aloittamaan syötön heti. Muutaman päivän kuluttua alkaa höyryäminen mutta se loppuu viikossa jos syöttörintama vaan etenee reippaasti. 25m3 leikkausrintama ja 200 lihanautaa on siinä ja rajoilla..  niin ja oli hapolla tehty.
Hapolla hidastettu käyminen kestää kolmisen viikkoa, biologisilla muutaman vuorokauden.
                   
*****ilu on jokamiehenoikeus ja syytteen saa vasta se joka lyö.

sjk

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1784
Mulla on mennyt appeen seassa pari paalia tämän kevään sadosta joiden käyminen on vielä kesken. Ei ainakaan appeen seassa mitään ongelmaa kun voi sotkea viime vuotisten sekaan. Tuoksu on tosi hyvä... Vähän kuin suolakurkussa :P
Bonsilage?

lumia925

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 117
Tässä valjastettiin hapotin paalaimen satulalle 12v jälkeen ja säädöt olivat hakusessa. Kuski ei tajunnut pysähtyä katsomaan mikä tilanne aineen menekillä oli ja tulikin ilmi, että kahteen paaliin oli mennyt n. 12l biologista säil.ainetta per paali. Kyllähän nämä vissiin uskaltaa syöttää?

Viimeksi muokattu: 25.06.14 - klo:11:27 kirjoittanut lumia925

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 65993
parin viikon päästä ei mitään huolta sanoi aikoinaan ponsin edustaja meijerin päivillä.   tiiä sitten miten nykyään.

Ojala

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6207
  • Edelläkävijä ajaa Variolla...
Biolokinen olis hyvä olla 3 kk säilössä ja mieluummin kylmänä vuodeanaikana avattava  ;)
Köyhän täytyy ostaa vain parasta,
siksi Fendt... ;)
(Vanha saksalainen sananlasku)
ps. Totuudenpuhujaa harvoin kiitetään ;-)

mascot

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 30
Tässä valjastettiin hapotin paalaimen satulalle 12v jälkeen ja säädöt olivat hakusessa. Kuski ei tajunnut pysähtyä katsomaan mikä tilanne aineen menekillä oli ja tulikin ilmi, että kahteen paaliin oli mennyt n. 12l biologista säil.ainetta per paali. Kyllähän nämä vissiin uskaltaa syöttää?

Minkälainen hapotin kun nuin paljon saa menemään paaliin?

karvankasvattaja

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 572
Alotin syötön heti paalausta seuraavana päivänä, kukaan ei siihen kuollu..sill alll

arzyboy

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4314
  • Autetaan miestä mäessä...
Biolokinen olis hyvä olla 3 kk säilössä ja mieluummin kylmänä vuodeanaikana avattava  ;)

Noukkarimiehen puhetta ::)
Pari viikkoa on nyt rehut ollut palloissa ja on noita syötettykin kokeeksi. Käyminen lähes valmis väristä ja tuoksusta päätellen. Syksyllä eri asia kun on viileät kelit ja käymistä ei tapahdu. Syötettyä tulee nekin eikä mitään ongelmia muuta kuin artturin analyysissä kun ph jää korkealle.

Viimeksi muokattu: 29.06.14 - klo:09:09 kirjoittanut arzyboy