Mistähä vinkuintiasta nokin lihat oikein on 
Just sieltä.
Joutsenlippu ja kotimaisuus...


"
HYVÄÄ SUOMESTA -MERKIN KÄYTTÖSÄÄNNÖT
Hyvää Suomesta -merkki on tuotekohtainen. Kriteerinä on, että tuote on valmistettu ja pakattu Suomessa sekä raaka-aineesta vähintään 75 % on suomalaista. Kuitenkin lopputuotteessa kaiken lihan, kalan, kananmunan ja maidon on oltava 100 % suomalaista. Lisäksi yhden ainesosan tuotteen on oltava 100 % suomalaista.
Hyvää Suomesta -merkkiä voivat käyttää Ruokatieto Yhdistys ry:n jäsenet sekä ne MTK:n ja SLC:n jäsenet, joille Ruokatieto Yhdistys ry on myöntänyt merkin käyttöoikeuden. Hunajalle merkin käyttöoikeuden myöntää Suomen Mehiläishoitajien Liitto SML ry ja villisikatuotteille Suomen Villisiankasvattajien Yhdistys ry, jotka molemmat ovat Ruokatieto Yhdistys ry:n jäseniä."http://ruoka.ts.fi/uutiset/kotimaan-hevosta-ei-riita-lasagneen/"Kotimaan hevosta ei riitä lasagneen
– Meidän meetvurstissamme ei ole eikä siihen tule romanialaista hevosenlihaa, vakuuttaa Pouttu Oy:n hankintaprosessin johtaja Heikki Laitala.
Hänen mukaansa hevosenliha kestomakkaran raaka-aineeksi tuodaan tällä haavaa Kanadasta. Myös Brasiliasta ja Meksikosta on tuotu.
– Tuonti on joitakin kymmeniä tuhansia kiloja vuodessa. Olettaisin nykytietojen valossa, että hevosenlihan saisi Romaniasta halvemmalla, mutta meidän on ajateltava laatua, Laitala sanoo.
Pouttu on yksi harvoista suomalaisista meetvurstin valmistajista, jotka käyttävät makkaraan sen perinteistä raaka-ainetta eli hevosenlihaa."Nyt ei saa kyllä toisaalta tuomita ennen kuin on selvillä mistä liha on tullu...
