Ankara resepti Amarettolle. Käytettäväksi omalla vastuulla, älä yritä tätä kotona

- kylvön yhteydessä: typpeä 120 - 130 kg/ha, peitattu siemen, määrä savimailla yli 700 itävää kpl/neliö, muut ravinteet niin että riittää...Karjanpaska on eduksi.
1. ruiskutus 4 - 5 lehtivaiheessa: rikkatorjunta-aine + CCC sadetilanteesta riippuen 0,3 - 0,6 l/ha + mangaanilisä jos pH niin vaatii, tautitorjunta tässä vaiheessa meillä on yleensä vielä peittauksen varassa (Baytan)
2. lannoitus ennen tähkälle tuloa typpeä ja rikkiä, esim N26 S14 tms, typpeä 20 - 30 kg/ha riippuen kylvön yhteydessä annetusta määrästä
2. ruiskutus: jos on tautipaineita niin ennen lippulehden esilletuloa puolikasannos, jotta kasvusto pysyy tähkimiseen asti terveenä. Muuten ei kannata. Ravinnelisät tarpeen ja ykkösruiskutuksen puutteita korjaillen, mahdollisesti korrensäädettä (Moddus, Terpal, jopa Cerone) jos alkaa näyttää uhkaavalta. Amaretto on kuitenkin melko heikkokortinen vehnä.
3. ruiskutus: pääosassa tautien torjunta, tehdään kun tähkä on tullut ulos (se ruskolaikku). Mielellään strobi + kyytipoikaa ohjeen mukaan, annostusta voi säätää tautipaineen mukaan. Lisäksi tähkäsääsken torjunta, ainekustannus on suht. edullinen. Jos alueella on viljelty vehnää, noita ötököitä esiintyy melkoisella varmuudella.
Pieni typpilisä tässä vaiheessa nostaa tehokkaasti valkuaispitoisuutta, mikä A:lla tahtoo herkästi jäädä matalaksi kun satoa pukkaa niin mahdottomasti. Eli typpiliuosta (jos kukkaro kestää) tai ureaa max 20 kg/ha polttovioitusvaaran takia. Lisäksi sekaan voi heittää pienen määrän Ceronea (max. 0,1 l/ha): laittaa kasvin ns. sekaisin ja jyvän täyttymiseen saadaan pari lisäpäivää. Lykkää tosin myös tuleentumista jonkin verran...
4. Ihmettely: tulikos siitä kahdeksan tonnia hehtaarilta
