Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Kuluttajat valittavat navetan hajusta maidossa !  (Luettu 11077 kertaa)

SAS

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12800
  • Velehojen Veleho
Vs: Kuluttajat valittavat navetan hajusta maidossa !
Nyt on taas asenteissa korjaamisen varaa,muistakaa KULUTTAJA
on kuningas suurella koolla. ;)
Tämä oli testi kuinka tietoa löytyy ja löytyihän sitä ,mutta miksi maito haisee vaan.Olisko paalirehut suurin syy ?Olisko rehun karhottaminen kielettävä siinähän rehua pepuutetaan multasella pellolla edes takasin kuten eräällä videolla nähtiin.
Mulla on kaikki aina karhotettua ja suuri osa pöyhittykin ennen sitä, eikä ole voihappoitiöitä, ei multaa rehussa. Aika lapsellista kieltää sitä ja tätä. Taitaa olla ihan sulla ongelma tuo toisten määräilemisen ja pätemisen tarve ;D ;D ;D

Se on totta, että kuluttaja on kuningas.
Mää voisin tulla sillä 20 tuntipalkalla sun tilalle pehtooriksi ,jo tulisi kuria ja vimmaa talon töihin  ;D
Ukranialaiset vois ihmetellä onko he tulleet natsimaatilalle töihin,
kun kuri olisi äärimmilleen vietyä Sassin komenossa. ;D
Mystinen Logger,arkinen aivan,Talouden ja politiikan arvostettu tutkija.Ilmastotutkimuksen huippu luotettava kriitikko.Sääennustamisen moninkertainen Suomen Mestari.
Pikkutilallinen yrittää omillaan,suuri tilallinen tarvitsee yrittämiseen EU:n tukea !

maidontuottaja

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5521
  • 250k
Vs: Kuluttajat valittavat navetan hajusta maidossa !
Nyt on taas asenteissa korjaamisen varaa,muistakaa KULUTTAJA
on kuningas suurella koolla. ;)
Tämä oli testi kuinka tietoa löytyy ja löytyihän sitä ,mutta miksi maito haisee vaan.Olisko paalirehut suurin syy ?Olisko rehun karhottaminen kielettävä siinähän rehua pepuutetaan multasella pellolla edes takasin kuten eräällä videolla nähtiin.
Mulla on kaikki aina karhotettua ja suuri osa pöyhittykin ennen sitä, eikä ole voihappoitiöitä, ei multaa rehussa. Aika lapsellista kieltää sitä ja tätä. Taitaa olla ihan sulla ongelma tuo toisten määräilemisen ja pätemisen tarve ;D ;D ;D

Se on totta, että kuluttaja on kuningas.
Mää voisin tulla sillä 20 tuntipalkalla sun tilalle pehtooriksi ,jo tulisi kuria ja vimmaa talon töihin  ;D
Ukranialaiset vois ihmetellä onko he tulleet natsimaatilalle töihin,
kun kuri olisi äärimmilleen vietyä Sassin komenossa. ;D
Tää on agronetin parasta luettavaa!
Huonostakin asiasta voi löytyä joskus jotain hyvää.

Adam Smith

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10972
  • Gee!!
Vs: Kuluttajat valittavat navetan hajusta maidossa !
Mää voisin tulla sillä 20 tuntipalkalla sun tilalle pehtooriksi ,jo tulisi kuria ja vimmaa talon töihin  ;D
Ukranialaiset vois ihmetellä onko he tulleet natsimaatilalle töihin,
kun kuri olisi äärimmilleen vietyä Sassin komenossa. ;D
Mutku niitä on vaan kaks ja ne on harvoin yhdessä töissä. Joutusit höykkyyttää naapurin poikia ja meitä. Mitä siitäki tulis? Pantas nastaa pehtoorin penkille ja paimenpojasta lankaa polkupyörään :D
                   
*****ilu on jokamiehenoikeus ja syytteen saa vasta se joka lyö.

vms1

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6759
  • Pitäisiköhän teksti edes joskus oikolukea.
Vs: Kuluttajat valittavat navetan hajusta maidossa !
Happoluku näyttää olleen anlyysien mukaan ollut meidän robottimaidossa viimeisen puolenvuoden ajan 0.8 eli HYVÄ lukee jokaisen tuloksen perässä.

Mutta paljon olen kuullut viime kesän rehuissa olevan ongelmia, ihan samalla tavalla karhottamattomissa kuin karhotetuissakin. Jostain syystä nyt vaan niin on olosuhteet olleet sille otolliset. Näitä huonoja rehuntekovuosia vaan on aina joskus. Halusit tai et.
Jep. VHBI on otettu huomattavasti normaalia useammin ainakin täällä. Miten lie muualla?

Ei taida olla voihappobakteeri syyllinen makuvirheisiin. Sitä on kyllä paikotellen liikeellä (meidän reitillä viime vuonna mutta ei tänä vuonna) mutta se aiheuttaa ongelmia juuston valmistuksessa eikä vaikuta kait maidon makuun. Kuitenkin oli nyt liikkeellä joku muu bakteeri joka pesiyty putkistoihin mikä nimenomaan teki makuvirheitä. Meilläkin sellainen käväsi viime syksyllä mutta sen sai piostumaan käyttämällä eri hapan pesuainetta. Oli tullu resistentiksi nestemäiselle aineelle.

Näistä eri bakteereista täytyy muistaa että kaikkia on aina liikeellä enemmin tai vähemmin ja kokonaisuus lehmä/navetta/lypsy hygienia ja pesuaineet vedet ym asiat vaikuttaa paljonko niitä sitten päätyy tankkimaitoon.
Älä usko sitä mitä agrosta luet, mutta muista kertoa se naapurille.

Hyvä jos puoletkaan totta.

Maataloudella on mahdollisuus tulla miljonääriksi.............

jos on miljardööri aloittaessa.

lypsyukko

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10960
Vs: Kuluttajat valittavat navetan hajusta maidossa !
Happoluku näyttää olleen anlyysien mukaan ollut meidän robottimaidossa viimeisen puolenvuoden ajan 0.8 eli HYVÄ lukee jokaisen tuloksen perässä.

Mutta paljon olen kuullut viime kesän rehuissa olevan ongelmia, ihan samalla tavalla karhottamattomissa kuin karhotetuissakin. Jostain syystä nyt vaan niin on olosuhteet olleet sille otolliset. Näitä huonoja rehuntekovuosia vaan on aina joskus. Halusit tai et.
Jep. VHBI on otettu huomattavasti normaalia useammin ainakin täällä. Miten lie muualla?

Äkki selauksella Valmasta ei yhtään VHBI analyysiä 1.1.2009 jälkeen. Joskus tuota ennen niitä otettiin, kun reitillä oli "luomutuottaja".  Tiedä sitten johtuko siitä , mutta niin huhut siihen aikaan kerto.

navettapiika

  • Vieras
Vs: Kuluttajat valittavat navetan hajusta maidossa !
Happoluku näyttää olleen anlyysien mukaan ollut meidän robottimaidossa viimeisen puolenvuoden ajan 0.8 eli HYVÄ lukee jokaisen tuloksen perässä.

Mutta paljon olen kuullut viime kesän rehuissa olevan ongelmia, ihan samalla tavalla karhottamattomissa kuin karhotetuissakin. Jostain syystä nyt vaan niin on olosuhteet olleet sille otolliset. Näitä huonoja rehuntekovuosia vaan on aina joskus. Halusit tai et.
Jep. VHBI on otettu huomattavasti normaalia useammin ainakin täällä. Miten lie muualla?

Ei taida olla voihappobakteeri syyllinen makuvirheisiin. Sitä on kyllä paikotellen liikeellä (meidän reitillä viime vuonna mutta ei tänä vuonna) mutta se aiheuttaa ongelmia juuston valmistuksessa eikä vaikuta kait maidon makuun. Kuitenkin oli nyt liikkeellä joku muu bakteeri joka pesiyty putkistoihin mikä nimenomaan teki makuvirheitä. Meilläkin sellainen käväsi viime syksyllä mutta sen sai piostumaan käyttämällä eri hapan pesuainetta. Oli tullu resistentiksi nestemäiselle aineelle.

Näistä eri bakteereista täytyy muistaa että kaikkia on aina liikeellä enemmin tai vähemmin ja kokonaisuus lehmä/navetta/lypsy hygienia ja pesuaineet vedet ym asiat vaikuttaa paljonko niitä sitten päätyy tankkimaitoon.
Tästä bakteerista meilläkin juttua nousi, kun ne kaikki tilan maidot testattiin ja viljeltiin. Niin sieltä löytyikin outo bakteeri, mikä ei ole koskaan tulehduksia aiheuttanut, mutta nousi nyt esille. Mokomaa mietittiin ja ihmeteltiin. Sitten posahti se vesimittari ja taloon tuli putkimies.  Siinä vauhdissa asennutin hänellä uuden hanan navetan pyykkikoneelle. Asentajalle fiba ja nykäs sen kuumavesiputkeen. Kiroilin ja kokeilin. Liinat puhdistui 100% paremmin. Nyt näytteistä katosi outo bakteeri. Muhi lypsyliinoissa ja siitä nänneihin, ja lypsyn mukana tankkiin.
Yksinkertaisia asioita voi keksiä vahingossa. ;)

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12804
Vs: Kuluttajat valittavat navetan hajusta maidossa !
Kuumavesiputkeen minäkin olisin rättipesukoneen kytkenyt. Liekö edes vahinko.

junttieinari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4766
  • Savo savolaisille!
Vs: Kuluttajat valittavat navetan hajusta maidossa !
Happoluku näyttää olleen anlyysien mukaan ollut meidän robottimaidossa viimeisen puolenvuoden ajan 0.8 eli HYVÄ lukee jokaisen tuloksen perässä.

Mutta paljon olen kuullut viime kesän rehuissa olevan ongelmia, ihan samalla tavalla karhottamattomissa kuin karhotetuissakin. Jostain syystä nyt vaan niin on olosuhteet olleet sille otolliset. Näitä huonoja rehuntekovuosia vaan on aina joskus. Halusit tai et.
Jep. VHBI on otettu huomattavasti normaalia useammin ainakin täällä. Miten lie muualla?

Ei kertaakaan tänä talvena, vaikka tässä kahden juustolan välissä ollaankin. Ilmeisesti ei ole ollut ongelmia, rehuntekokelit oli kyllä mainiot viime kesänä.
"Jos fundamentalistien kanssa pystyisi keskustelemaan järkevästi, ei maailmassa olisi fundamentalisteja."
                                                       -Tuomas Holopainen-

Adam Smith

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10972
  • Gee!!
Vs: Kuluttajat valittavat navetan hajusta maidossa !

Ei kertaakaan tänä talvena, vaikka tässä kahden juustolan välissä ollaankin. Ilmeisesti ei ole ollut ongelmia, rehuntekokelit oli kyllä mainiot viime kesänä.
Reittikohtainen juttu varmaan. Joka kuukausi näkyy olevan se 200....miksikähän tavan näyte ei onnistu samana päivänä. Meillä kun on joka tankista näyte otettu, niin nuo on tuloksettomia päiviä.
                   
*****ilu on jokamiehenoikeus ja syytteen saa vasta se joka lyö.

sjk

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1784
Vs: Kuluttajat valittavat navetan hajusta maidossa !

Ei kertaakaan tänä talvena, vaikka tässä kahden juustolan välissä ollaankin. Ilmeisesti ei ole ollut ongelmia, rehuntekokelit oli kyllä mainiot viime kesänä.
Reittikohtainen juttu varmaan. Joka kuukausi näkyy olevan se 200....miksikähän tavan näyte ei onnistu samana päivänä. Meillä kun on joka tankista näyte otettu, niin nuo on tuloksettomia päiviä.
Tammikuun lopussa on otettu,vaikka koskaan ei ole ollut ongelmaa.Tammikuulla kaiken kaikkiaan viisi koetta meijerin puolesta,tällä kuulla taitaa selvitä neljällä...

SAS

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12800
  • Velehojen Veleho
Vs: Kuluttajat valittavat navetan hajusta maidossa !
Happoluku näyttää olleen anlyysien mukaan ollut meidän robottimaidossa viimeisen puolenvuoden ajan 0.8 eli HYVÄ lukee jokaisen tuloksen perässä.

Mutta paljon olen kuullut viime kesän rehuissa olevan ongelmia, ihan samalla tavalla karhottamattomissa kuin karhotetuissakin. Jostain syystä nyt vaan niin on olosuhteet olleet sille otolliset. Näitä huonoja rehuntekovuosia vaan on aina joskus. Halusit tai et.
Jep. VHBI on otettu huomattavasti normaalia useammin ainakin täällä. Miten lie muualla?

Ei taida olla voihappobakteeri syyllinen makuvirheisiin. Sitä on kyllä paikotellen liikeellä (meidän reitillä viime vuonna mutta ei tänä vuonna) mutta se aiheuttaa ongelmia juuston valmistuksessa eikä vaikuta kait maidon makuun. Kuitenkin oli nyt liikkeellä joku muu bakteeri joka pesiyty putkistoihin mikä nimenomaan teki makuvirheitä. Meilläkin sellainen käväsi viime syksyllä mutta sen sai piostumaan käyttämällä eri hapan pesuainetta. Oli tullu resistentiksi nestemäiselle aineelle.

Näistä eri bakteereista täytyy muistaa että kaikkia on aina liikeellä enemmin tai vähemmin ja kokonaisuus lehmä/navetta/lypsy hygienia ja pesuaineet vedet ym asiat vaikuttaa paljonko niitä sitten päätyy tankkimaitoon.
Tästä bakteerista meilläkin juttua nousi, kun ne kaikki tilan maidot testattiin ja viljeltiin. Niin sieltä löytyikin outo bakteeri, mikä ei ole koskaan tulehduksia aiheuttanut, mutta nousi nyt esille. Mokomaa mietittiin ja ihmeteltiin. Sitten posahti se vesimittari ja taloon tuli putkimies.  Siinä vauhdissa asennutin hänellä uuden hanan navetan pyykkikoneelle. Asentajalle fiba ja nykäs sen kuumavesiputkeen. Kiroilin ja kokeilin. Liinat puhdistui 100% paremmin. Nyt näytteistä katosi outo bakteeri. Muhi lypsyliinoissa ja siitä nänneihin, ja lypsyn mukana tankkiin.
Yksinkertaisia asioita voi keksiä vahingossa. ;)
Pyykkikone ja astianpesukone kannattaisi pestä tyhjillään pari viikon välein ,pyykkikone 90 asteen ohjelmalla.Jää kuulemma nykyään vaatteisiin bakteereja kun liian alhaisella lämpötilalla pestään.
Mystinen Logger,arkinen aivan,Talouden ja politiikan arvostettu tutkija.Ilmastotutkimuksen huippu luotettava kriitikko.Sääennustamisen moninkertainen Suomen Mestari.
Pikkutilallinen yrittää omillaan,suuri tilallinen tarvitsee yrittämiseen EU:n tukea !

karjanhoitaja

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1
Vs: Kuluttajat valittavat navetan hajusta maidossa !
Tosta maidon muokkautumisesta tuli mieleen että onkohan vielä jossain käytössä vielä niitä maidonpäästimiä, siis maidonkokoojasta menee putki maitotankin suuaukon päälle, jossa on sellanen läppä joka ylimääräsen lypsykoneen tykyttäjän tahdissa "lupsuttaa" maitoa tankkiin. Ainaski Seniorilla ja Lactalla oli tämmössiä varsin paljon. Ja ne Seniorin perinteiset lypsimet, jossa teknisin osa on se tykyttäjä kun muuta ei siinä letkujen ja lypsinkappaleen lisäksi olekaan. Ja maidonkokoojakin oli jossain ihan tavallinen kannulypsimen kannu alassuin käännettynä. Eipähän mennyt helposti hajalle kuten lasisäiliöt  :)

Ärrpää

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7328
Vs: Kuluttajat valittavat navetan hajusta maidossa !
Happoluku näyttää olleen anlyysien mukaan ollut meidän robottimaidossa viimeisen puolenvuoden ajan 0.8 eli HYVÄ lukee jokaisen tuloksen perässä.

Mutta paljon olen kuullut viime kesän rehuissa olevan ongelmia, ihan samalla tavalla karhottamattomissa kuin karhotetuissakin. Jostain syystä nyt vaan niin on olosuhteet olleet sille otolliset. Näitä huonoja rehuntekovuosia vaan on aina joskus. Halusit tai et.
Jep. VHBI on otettu huomattavasti normaalia useammin ainakin täällä. Miten lie muualla?

Ei taida olla voihappobakteeri syyllinen makuvirheisiin. Sitä on kyllä paikotellen liikeellä (meidän reitillä viime vuonna mutta ei tänä vuonna) mutta se aiheuttaa ongelmia juuston valmistuksessa eikä vaikuta kait maidon makuun. Kuitenkin oli nyt liikkeellä joku muu bakteeri joka pesiyty putkistoihin mikä nimenomaan teki makuvirheitä. Meilläkin sellainen käväsi viime syksyllä mutta sen sai piostumaan käyttämällä eri hapan pesuainetta. Oli tullu resistentiksi nestemäiselle aineelle.

Näistä eri bakteereista täytyy muistaa että kaikkia on aina liikeellä enemmin tai vähemmin ja kokonaisuus lehmä/navetta/lypsy hygienia ja pesuaineet vedet ym asiat vaikuttaa paljonko niitä sitten päätyy tankkimaitoon.
Tästä bakteerista meilläkin juttua nousi, kun ne kaikki tilan maidot testattiin ja viljeltiin. Niin sieltä löytyikin outo bakteeri, mikä ei ole koskaan tulehduksia aiheuttanut, mutta nousi nyt esille. Mokomaa mietittiin ja ihmeteltiin. Sitten posahti se vesimittari ja taloon tuli putkimies.  Siinä vauhdissa asennutin hänellä uuden hanan navetan pyykkikoneelle. Asentajalle fiba ja nykäs sen kuumavesiputkeen. Kiroilin ja kokeilin. Liinat puhdistui 100% paremmin. Nyt näytteistä katosi outo bakteeri. Muhi lypsyliinoissa ja siitä nänneihin, ja lypsyn mukana tankkiin.
Yksinkertaisia asioita voi keksiä vahingossa. ;)
Pyykkikone ja astianpesukone kannattaisi pestä tyhjillään pari viikon välein ,pyykkikone 90 asteen ohjelmalla.Jää kuulemma nykyään vaatteisiin bakteereja kun liian alhaisella lämpötilalla pestään.

 Oppia paksuun luuhun, KHH:ssa "ihana" haju toisinaan leijaili, kulti paikallisti pyykkikoneen hajun lähteeksi, ammun karvaa ja muuta orgaanista mötöstä kertynyt tiivisteen haitarin pohjiin, tömäkämpää liuotinta ja tiskiharjaa avuksi.
Ihan perus...nykyäänhän naiset osaa tehdä sisällään uusia ihmisiä...

iskra

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 11786
Vs: Kuluttajat valittavat navetan hajusta maidossa !
  Aikoinaan Valio vastusti voimakkaasti säilörehun paalihommaa just tuohon laatuvirheisiin vedoten,,
  Samoin kuin orgaanisen (muurahais)hapon käyttöä..
 saattoi kyllä olla että ko. systeemit tuotiin väärän tahon markkinoimina..

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Kuluttajat valittavat navetan hajusta maidossa !
Happoluku näyttää olleen anlyysien mukaan ollut meidän robottimaidossa viimeisen puolenvuoden ajan 0.8 eli HYVÄ lukee jokaisen tuloksen perässä.

Mutta paljon olen kuullut viime kesän rehuissa olevan ongelmia, ihan samalla tavalla karhottamattomissa kuin karhotetuissakin. Jostain syystä nyt vaan niin on olosuhteet olleet sille otolliset. Näitä huonoja rehuntekovuosia vaan on aina joskus. Halusit tai et.
Jep. VHBI on otettu huomattavasti normaalia useammin ainakin täällä. Miten lie muualla?

Ei taida olla voihappobakteeri syyllinen makuvirheisiin. Sitä on kyllä paikotellen liikeellä (meidän reitillä viime vuonna mutta ei tänä vuonna) mutta se aiheuttaa ongelmia juuston valmistuksessa eikä vaikuta kait maidon makuun. Kuitenkin oli nyt liikkeellä joku muu bakteeri joka pesiyty putkistoihin mikä nimenomaan teki makuvirheitä. Meilläkin sellainen käväsi viime syksyllä mutta sen sai piostumaan käyttämällä eri hapan pesuainetta. Oli tullu resistentiksi nestemäiselle aineelle.

Näistä eri bakteereista täytyy muistaa että kaikkia on aina liikeellä enemmin tai vähemmin ja kokonaisuus lehmä/navetta/lypsy hygienia ja pesuaineet vedet ym asiat vaikuttaa paljonko niitä sitten päätyy tankkimaitoon.
Tästä bakteerista meilläkin juttua nousi, kun ne kaikki tilan maidot testattiin ja viljeltiin. Niin sieltä löytyikin outo bakteeri, mikä ei ole koskaan tulehduksia aiheuttanut, mutta nousi nyt esille. Mokomaa mietittiin ja ihmeteltiin. Sitten posahti se vesimittari ja taloon tuli putkimies.  Siinä vauhdissa asennutin hänellä uuden hanan navetan pyykkikoneelle. Asentajalle fiba ja nykäs sen kuumavesiputkeen. Kiroilin ja kokeilin. Liinat puhdistui 100% paremmin. Nyt näytteistä katosi outo bakteeri. Muhi lypsyliinoissa ja siitä nänneihin, ja lypsyn mukana tankkiin.
Yksinkertaisia asioita voi keksiä vahingossa. ;)
Pyykkikone ja astianpesukone kannattaisi pestä tyhjillään pari viikon välein ,pyykkikone 90 asteen ohjelmalla.Jää kuulemma nykyään vaatteisiin bakteereja kun liian alhaisella lämpötilalla pestään.

Pitäisi hankkia OIKEIN iso astianpesukone jolla voisi pestä tuon normaalin astianpesukoneen ja pyykkikoneen
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.