• Tavallinen aihe

Aihe Rahti  (Luettu 7475 kertaa)

Aimo Jortikka

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1484
  • Kansa taistelee-miehet kertovat.
Vs: Rahti

 *** Kyllä kyllä. Monta on maailmassa ihmeellistä asiaa. Yksi on tietysti se kuinka Lähi-Itään rahdattavalle koivutukille on vara maksaa 40% parempi hinta tienvarteen kuin 100 Km päässä olevalle vaneritehtaalle  :o. Mutta tälläiset on vaan rätingit mulla edessä. Ja laatuvaatimukset ihan samat eli kotimainen vanerilaatu. Ja mitä tosiaan tulee esim. kuitupuun tehdashintaan,niin kantorahan osuutta siinä ei tosiaan ole enää kuin kolmannes. Ja kalliista puusta jaksaa vain Nallet sun muut marista. Huvittavaa. Ilmeisesti meitä pidetään ihan tyhminä muun kansan mukana. MTK.n olisi tosiaan syytä ryhdistäytyä ja tulla asioista ulos kertomaan. Mikäli haluaa uskottava etujärjestö edes yrittää olla.

Siinä on se ero että Lähi-itään menevä puu ajetaan metsäpalstan laidasta suoraan satamaan ja Suomessa sitä puuta kuletellaan ympäri pitäjiä.

Onhan energia puusakin ostoasiamiehen kanta ettei sitä kannata 100km kauemmaksi siirtää, mutta kuitenkin sitä ajetaan Kuusamosta Äänekoskelle jossa jauhetaan vanerisoiroja sekaan ja ajetaan takasin Kuusamoon se soossi.

 *** Niinhän se satamaan ajetaan. Täältäkin matkaa kertyy vajaat 300km ja vaneritehtaita on 50-100km sisällä parikin. Laivarahdin täytyy olla suorastaan ilmaista kaupanpäälle  ;). Noh,eihän tässäkään puunhinnalla juuri ole väliä. Siellä ählämit sorvaa tavaraa sen verta edullisilla kustannuksilla jotta kannattanee vielä laivata se takaisin suomeenkin ja myydä täällä. Siinä sitä jokainen voi miettiä sitä kuuluisaa kilpailukykyä. Suomalaiset on hinnoitelleet työnsä maailmanmarkkinoilta totaalisesti ulos. Edes puoli-ilmainen raaka-aine ei pelasta enää. Surullista,mutta totta. Vaan lakkoahan tuo kuljetus-ala lääkkeeksi taas tarjoaa  ;D