• Tavallinen aihe

Aihe Pakastinvahti  (Luettu 4594 kertaa)

Raikka

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 57
Vs: Pakastinvahti

Itsellä oli taanoin kylmäkone automatiikan kanssa epäselvyyttä, niin vuokrasin ko. palvelun:

http://www.omaseuranta.fi/


Kuukausimaksuun sisältyy kaikki en ole hinnasta enää varma mutta halpa ja TOSI hyvä oli. Ja jos jatkossa tarvitsen lyhempi tai pitempiaikaista sydeemiä niin tiedän mistä tilataan  :D

Neljä anturia hällytys rajat muistaakseni joka anturille oma ja sitten netistä voi seurata reaaliaikaa tai lokia. Akkuvarmennettu, hälytys sähkökatkosta jne.

Mmmitä mmmmmmmmaksaa???
n.30€/kk vuonna 2010.

mikasep

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 464
Vs: Pakastinvahti
Tuli tuosta sulaneesta pakastimesta mieleen palstan erotiikkagurut ja aattelinkin siksi ilmaista ajatuksiani aiheesta. Googlesetä palautti pakastinvahti -sanalla muutamia lähinnä muistisairaiden hoitoon liittyviä dokumentteja, joista en nyt katsonut olevan hyötyä.

Tavoitteena on siis valvoa, että pakastimet ovat kylmänä/toimivat jotenkin. Meillä kun pakastimet yhtä lukuunottamatta ovat nyt yhdessä huoneessa, niin joku keskitetty valvonta voisi olla mahdollinen, ts. vain yksi jälleenanto. Näin ollen systeemin hinta voisi jäädä kohtuulliseksi per pakastin.

Meilläkin on yx pakastin sillai, että ei ihan vierestä edes kuljeta päivittäin - tömmöisen autotalli-/mökkipakastimen valvontaan olis kans tarvetta?

Pakastimen sisätilan lämpötilan anturointi oven välistä ei oikein vaikuta toimivalta kokonaisuuden kannalta ja langattomassa taitaa hinta pompsahtaa? Entä jos kuuntelisi moottorin käyntiä tai aistisi härvelin värinää? Jos puolikin vuorokautta on laite käymätön niin antaisi ilmaisun, tuon aikaa pakkanen vielä pysynee laitteen sisällä kohtuullisena. Auttaisi sähkökatkoonkin siinä tapauksessa, että jälleenanto on akkuvarmennettu. Jälleenanto pitäisi myös olla itsetestautuva, jotta sen toiminnan toteaminen olisi helppoa.

Onko tämmöisiä vai tarviiko keksiä (pyörä uudelleen)? Vai onko kaupallisuus pilannut markkinan hinnalla? Itse vois tietysti jotain väkästää.

Tämmöisestä voidaan lähteä muokkaamaan, mitä ominaisuuksia halutaan:

http://koti.phnet.fi/mikasep/TankkiVahti2.pdf

Pelkkä vahti tekstiviestein  4 anturin kanssa, akkuvarmennettuna pikaisesti heitettynä nelisen sataa. Ja kyllä se anturi vaan sinne pakastimen sisälle jostakin raosta sopii.Mika