Kun raakaa juodaan, siis ite joka päivä kaffin kans, niin mieluummin solukkaampaa kuin bakteerimaitoa, jos pitäs valita. Bakteerit ne isot vahingot aiheuttaa, solut vain muuttaa makua. Siinä 300 niin alkaa maistua suolaiselta.
Bakteereista eniten oon soluja ennen huolissani senkin puolesta kun raakamaitoa vähiin myyn. Yli 5 niin jotain on pielessä. Yli 10 on oikeen poikkeuksellista. Ennätys tankissa on tähän mennessä ollut 16.
Meijerille tavaraa tuotettaessa sitten taas bakteereilla ei oo mitään väliä. Eikä jos raakamaitoa käyttää vain kypsentämällä. Pastörointi on idioottivarma toimenpide, eli meijerin raaka-aineella on varaa olla mitä vain paskaa. Tai no, niin kauan kun ei ala keittää kuormassa tai siilossa...
Jotenkin tuntuu ettei robomaitoa enää tekis mieli raakana juoda. Sen verran epämääräseltä se toiminta joskus näyttää, kun puhdistaa huonosti tai jää kokonaan puhdistamatta.
Tulehdustahan nostattaa ja bakteereja viljelee yleisimmin se, kun elukalla on vetimen pää justiinsa otollisen muotonen, että siihen kovettuu sellanen törkypaskanokare, joka ei yleensä lähde puolihuolimattomalla rutiinipyyhkimisellä, vaan pitää oikein erikseen katsoa että edes huomaa ja hinkata irti. Onko robottilypsäjillä havaintoa onnistuuko se niitä siivoamaan.