Saksassa myytävä lähiruoka on niin terveellistä, mutta kun saman tuottajan samaa satoa myydään Suomessa, se on vähintään epäilyttävää. Sama toisinpäin.
Ote hygieniaoppaasta:
Salmonellasta puhutaan paljon sii-
pikarjan yhteydessä. Se onkin iso on-
gelma Keski-Euroopassa, mutta meil-
lä on ollut käytössä jo 25 vuotta sal-
monellan torjuntaohjelma, joka on
purrut hyvin. Ohjelman ansiosta siipi-
karjantuotanto on läpeensä kontrol-
loitua rehuista alkaen. Vain pieni osa
kanoistamme on saastunutta. Suo-
malaisissa kananmunissa ole havaittu
lainkaan salmonellaa.
Pienenkin riskin voi välttää hyvällä
hygienialla ja ruoanvalmistuksessa
kunnolla kypsyttämällä.
Kerran kun olet saanut salmonellan, kuumennat joka ikisen kananpalan, vaikka S. on vain joka sadannessa.