Suomalainen maidontuotanto perustuu toivottavasti jatkossakin rypsin (ja rapsin) käyttöön valkuaisen lähteenä. Näin me varmistamme sen, ettei GM- mörkö tule soijan mukana maitoketjuumme.
Sen me olemme kuluttajille luvanneet ja siihen myös sitoutuneet, ettemme käytä GM rehua.
Mites herne ja/tai härkäpapu ? Kokemuksia käytännön viljelystä /seoksista ?
Voiko oikeasti olla vielä sitä mieltä, että suomessa tuotetaan maitoa täysin gm-vapaasti?? Väitän, että ei käytännössä voi. Tai voi sitä tuottaa, mutta kaupasta sitä ei voi saada. Juurihan on molemmat isot rehutehtaat ilmoittaneet, että luopuvat gm-vapaasta soijasta. No, sehän tarkoittaa sitä, että molempien konsernien prosessissa kulkee gm-soijaa. Ja jos tähänkin asti on kerrottu, että esim. gm-puhdasta rahtilaivaa on ollut vaikeaa saada, niin mitä siten, jos linjastolla kulkee gm-soijaa. Silloin koko tehtaasta ei voi käytännössä tulla sellaista rehua, joka olisi taatusti gm-vapaata!!?
Eli, jokaiseen suomalaiseen meijeriin tulee maitoa, jota on tuotettu sellaisen tehtaan rehuilla, jossa on käsitelty geenisoijaa.

Itse siis en kannata geenimanipulointia, mutta joskus vaan olen ajatellut hiukan asiaa pidemmälle. Saahan sitä mielikuvaa levittää, mutta pitää muistaa, että valheesta jää aika helposti kiinni tänäpäivänä!