Tuskinpa tässä kannattaa suomalaisen viljelijän sirotella tuhkaa niskaansa. Meillä on kuitenkin suhteellisen tervettä toimintaa niin kasvinsuojeluaineiden kuin eläinten hoidon kanssa. Tosin olemme nopeita oppimaan pahat tavat muilta. Iso osa ongelmista johtuu todennäköisesti tuontiruuista. Jos ajatellaan espanialaisia vihanneksia tai glyfosaatilla terästettyjä, ihan nyt mitä vaan tuotteita, niin onhan se myrkkypitoisuus jotain ihan muuta kuin se, että meikäläinen käy vetämässä tabletin ratioo ja 0,5 litraa MCPA:ta viljojen oraille.
Se on tietysti selvää, että vakava asia tämäkin, mutta se ei oikene sillä, että heitellään pokerina kaikenlaisia arvauksia ja oletuksia. Tutkittua tietoa pitää saada ja se ei onnistu muuten kuin lisäämällä määrärahaa selvitystyöhön.