"Maitotuotteiden tuonti Suomeen kasvaa. Juustojen ja jogurttien kohdalla tuonti on saavuttanut merkittäviä markkinaosuuksia. Sen lisäksi raakamaidon tuonti on ottanut pysyvän jalansijan Suomessa valmistettavien tuoretuotteiden raaka-aineena.
Tuontijuuston osuus kulutuksesta on lähes 50 %. Lokakuun loppuun mennessä tuonti oli kasvanut 17 % edellisvuoteen verrattuna.
Tuorejuuston ja Tanskasta tulevan Oltermannia muistuttavan kermajuuston tuonti kasvoivat eniten. Tuorejuuston tuonti on kasvanut sekä Saksasta, josta tulee rahkaa että Ruotsista, josta tuodaan raejuustoa."
Eli koska se fakta tullaan ymmärtämään että markkinoilla on liikaa kotimaista raakamaitoa? Tuottajat tekisivät itselleen, ja tulotasolleen, suuren palveluksen jos löytyisi yhteishenkeä ja tahtoa tuotantomäärien pudottamiseen.
Asiaan kuin asiaan, asiaton vastaus