*****ako tuosta nyt enää itkeä, tapahtunu mikä tapahtunu, eipä noi sun syyttelyt juuri asiaa muuta.
eikös ne "kepulaiset" koittanu torpata tuota EU:hun liittymistä,minkä kokoomus yms ajoivat sitten läpi? joten syyllisiä on vähän joka puolella,jos ajattelee asiaa siltä kantilta, jos sinun mielestä sitten "kepulaiset" oli kerta neuvotellu huonot tukiehdot yms.
mutta mikä olisi tilanne,jos ei oltaisi EU:hun liitytty?
mutta mielenkiinnolla vaan odotellaan,että minkälaisia systeemejä brysselissä taas keksii mein pään menoks.
ja mitä tuo KOKOOMUS tekee maaseudun hyväksi. vai tekeekö sittenkään? jos ei parannuksia tule, niin lupaatko sitten haukkua kokoomusta yhtä antaumuksella?
asiat ei ole niin mustavalkoisia,mitä aina yrität huudella,mieti vähän itekki.
en kiellä,etteikö virheitä oo tehty aikanaan,mutta ainahan ihmiset virheitä tekee. turhaa niitä on jauhaa joka päivä,kun eivät tehdyt asiat muuksi muutu. oppia voi kyllä ottaa.
ps. ei palkokasveja.
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1074022426/PohjoisSuomessa+haluttaisiin+pudottaa+etelan+viljelijat+maatalouden+tukikelkastaVEPS-tunnus KK 251/1998 vp
Valtiopäivät 1998
Kirjallinen kysymys 251
Hannu Takkula /kesk: Maatalouden investointitukijärjestelmän kehittämisestä
Eduskunnan Puhemiehelle
EU-jäsenyyteen sopeutetun Suomen maatalouden osalta on havaittavissa nouseva investointivauhti. Investoinnit sinällään ovat jokaiselle elinkeinolle myönteinen asia. Maatalouden osalta investointihalukkuuteen vaikuttaa kuitenkin oleellisesti erikoislaatuiseksi luotu investointitukiehtojärjestelmä. Paitsi että sen mukaan saa eri kohteisiin erisuuruista tukea, tuki vaihtelee myös alueittain.
Pohjoisten luonnonolosuhteiden edellyttämä tuotantotuki on tasoltaan riittämätön ja aleneva. Etelä-Suomen osalta kotieläintalouden tuotantotuen puutteita paikataan etupainotteisesti vuosille 1997_1999 annettavalla investointituella. Etelä-Suomen kilpailukykyongelman katsotaan ratkeavan järjestelmän mukaan myönnettävien investointitukien muodossa. Samalla kasvava investointitahti edesauttaa juuri sellaista maatalouden rakennepolitiikkaa, mikä on nykyisen hallituksen tavoite. Tilakokoja kasvatetaan ja suurien tuotantoyksiköiden kautta haetaan tehokkuutta. Pelkona Etelä-Suomenkin osalta kuitenkin on, että investointitukea saavat kohteetkin ovat vain investointeihin liittyvän laina-ajan oikeutettuja harjoittamaan kannattavaa tuotantoa.
Pohjois-Suomen viljelijöiden silmissä meneillä olevaan maatalouden investointibuumiin ja sen vauhdittamaan rakennemuutokseen liittyy yksi suuri uhkakuva: maataloustuotannon valuminen eteläiseen Suomeen. Se, että vakavien vaikeuksien tuki jaetaan eteläisessä Suomessa investointitukien muodossa, erilaistaa maatalouden investointimahdollisuudet alueellisesti. Ja se seikka, että eteläiseen Suomeen investoidaan paljon muuta maata enemmän, ei voi olla näkymättä tulevaisuudessa monella eri tasolla.
Edellä olevan perusteella ja valtiopäiväjärjestyksen 37 §:n 1 momenttiin viitaten esitän kunnioittavasti valtioneuvoston asianomaisen jäsenen vastattavaksi seuraavan kysymyksen:
Mihin toimenpiteisiin Hallitus aikoo ryhtyä investointitukijärjestelmään liittyvän, alueellista kehitystä eriarvoistavan vaikutuksen muuttamiseksi, ja aikooko Hallitus tarkistaa tässä mielessä Suomen maatalouden investointituki- ja rakennepolitiikkansa suuntaa?
Helsingissä 17 päivänä maaliskuuta 1998
Hannu Takkula /kesk
...
... ja sitten MTK/kepu junttasi EU:n AB-alueelle määräämät investointituet pois.
"Jotta voisi tuntea nykyisyyden, pitää tuntea myös menneisyys" ...on joku viisas joskus todennut.