En nyt sen enempää siitä miten järkevänä minä tuota tempausta pidän ja miten luulen sen kuluttajien joukossa "ottavan tulta"...
Mutta tietyllä tavalla tuo on harhaan johtamista. Tuottajahan saa tuon tuottajahinnan koko ruhosta josta on poistettu pää ja sorkat ja nahka. Mukana on kuitenkin mm suurin osa luista. Jos luut otettaisiin pois ja sitten vähän jyvitettäisiin niin ei se palapaistikaan suinkaan ole sitä tuottajahintaa vaan jotain melkoisesti enemmän. Mutta tässä annetaan joko tahattomasti tai tarkoituksella vähän liian huono kuva siitä mikä se palapaistin todellinen tuottajahinta on?
Onhan se noinkin, mutta jalostaja kyllä hyödyntää koko ruhon, kielineen, sisäelimineen ja nahkoineen päivineen, kaikkine rasvoine sun muine osineen, ei pelkästään lihaa, kuten tossa ajattelet, ne muut osat käytetään erillaisiin jalosteisiin, makkaroihin, pasteijoihin, hyyteöihin jne... tuotteisiin, nahka myös hyödynnetään, luitakin hyödynnetään jonkinverran, esim. luujauhona jne...