Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe jos se nyt nousisi  (Luettu 9723 kertaa)

justus

  • Vieras
jos se nyt nousisi
Nimittäin lehmän lihan hinta,kun eilisessä maastullissa atria ilmotti mainoksessa lehmänlihalla olevan kova kysyntä

JoHaRa

  • Vieras
Vs: jos se nyt nousisi
Jos tarkoittivat, että moni on kysynyt sieltä että "ottaisitteko lihaa vastaan"  ???

Lehmänlihalla se raha tehdään, maksetaan vähän ja myydään kaupassa kalliilla. Kaikki teurastamot haluavat lehmiä.

bobbari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2642
  • Sosiaalinen erakko
Vs: jos se nyt nousisi
Nimittäin lehmän lihan hinta,kun eilisessä maastullissa atria ilmotti mainoksessa lehmänlihalla olevan kova kysyntä
Joskus vaan tuntuu siltä että lotossakin on paremmat mahdollisuudet rikastua
kuin maataloustuotteita myymällä...  :-[   
Tuskahiki on köyhän sauna...

erik

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1855
Vs: jos se nyt nousisi
Joo kyllähän se nousta saattaa mut luokitukset tippuu samassa suhteessa ja muut sanktiot kovenee ja ollaan taas samassa pisteessä.......

t.toivo

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 120
Vs: jos se nyt nousisi
Eikai ne nyt niin pöljiä oo että hintaa nostaisivat, tuskin tarjonta lisääntyisi vaikka hintaa nostaisivat. korkeintaan hetkellisesti, jos joku aikaistaa lopettamispäätöstä. Vai kasvattaako joku lehmiä teuraaksi?

Lypsybotti

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 896
Vs: jos se nyt nousisi
****
Lehmänlihalla se raha tehdään, maksetaan vähän ja myydään kaupassa kalliilla. Kaikki teurastamot haluavat lehmiä.
****
Kauppa kannattaa. Paljonkohan on se paljon puhuttu kaupan osuus?

Jaa-a.
1,7-2 euroo tuottaja, 2-3 euroo teurastus, nuo ku laskee yhteensä, josta tulee (kai) per kilo hinta ennen kauppaa...
Mitäs se liha keskimäärin kaupassa maksaa? :-X

Vähän vaan ihmetytti tuon "MTK-tempauksen" hinnoittelu, mukamas tuottajahintaan.
Itsekseenkö se liha sinne pussiin hyppää?
Ei se liha siitä elävästä naudasta itsekseen lautaselle päädy, ei. PRKLE!  >:(

Ottaa vaa elukan, nylkee, suolistaa, laittaa koikkaan, riiputtaa muutaman päivän, paloo, jauhaa ja pussittaa päivän... Joo "tuottaja-hintahan" se oli...
Teurastamothan tekee työtään ihan lystikseen. ::)

"Mistä näitä pellejä sikiää?"

UCD

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1440
Vs: jos se nyt nousisi
****
Lehmänlihalla se raha tehdään, maksetaan vähän ja myydään kaupassa kalliilla. Kaikki teurastamot haluavat lehmiä.
****

Ihanko totta? Voin sulle valaista, että lehmä on vain väline vasikan saamiseksi. Toinen tarvii nopeen noudon äpylille ja toinen vasikan alun lihantuotantoon. Intressit kohtaa... toki joilllakin "tahoilla" on myös motiivi nähdä asia toisinkin....
Losers always whine about their best. Winners go home and f*ck the prom queen ....

erik

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1855
Vs: jos se nyt nousisi
****
Lehmänlihalla se raha tehdään, maksetaan vähän ja myydään kaupassa kalliilla. Kaikki teurastamot haluavat lehmiä.
****
Kauppa kannattaa. Paljonkohan on se paljon puhuttu kaupan osuus?

Jaa-a.
1,7-2 euroo tuottaja, 2-3 euroo teurastus, nuo ku laskee yhteensä, josta tulee (kai) per kilo hinta ennen kauppaa...
Mitäs se liha keskimäärin kaupassa maksaa? :-X

Vähän vaan ihmetytti tuon "MTK-tempauksen" hinnoittelu, mukamas tuottajahintaan.
Itsekseenkö se liha sinne pussiin hyppää?
Ei se liha siitä elävästä naudasta itsekseen lautaselle päädy, ei. PRKLE!  >:(

Ottaa vaa elukan, nylkee, suolistaa, laittaa koikkaan, riiputtaa muutaman päivän, paloo, jauhaa ja pussittaa päivän... Joo "tuottaja-hintahan" se oli...
Teurastamothan tekee työtään ihan lystikseen. ::)

"Mistä näitä pellejä sikiää?"


Likemmäs tonnin teurastus per lehmä  ;D Eipäs nyt sekoiteta rahtiteurastusta suuren luokan toimintaan...
Niin ja muista että sisäelimistä et tilitystä saa vaan ne annat ilmaiseksi. Maksa, sydän yms
Eikä siitä lehmästä pelkästään lihat mene hyötykäyttöön vaan kaikki mahdollinen markkinoidaan mutta vain paljaasta ruhosta tuottaja saa tilityksen!

{o|o}

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 801
Vs: jos se nyt nousisi
****
Lehmänlihalla se raha tehdään, maksetaan vähän ja myydään kaupassa kalliilla. Kaikki teurastamot haluavat lehmiä.
****
Kauppa kannattaa. Paljonkohan on se paljon puhuttu kaupan osuus?

Jaa-a.
1,7-2 euroo tuottaja, 2-3 euroo teurastus, nuo ku laskee yhteensä, josta tulee (kai) per kilo hinta ennen kauppaa...
Mitäs se liha keskimäärin kaupassa maksaa? :-X

Vähän vaan ihmetytti tuon "MTK-tempauksen" hinnoittelu, mukamas tuottajahintaan.
Itsekseenkö se liha sinne pussiin hyppää?
Ei se liha siitä elävästä naudasta itsekseen lautaselle päädy, ei. PRKLE!  >:(

Ottaa vaa elukan, nylkee, suolistaa, laittaa koikkaan, riiputtaa muutaman päivän, paloo, jauhaa ja pussittaa päivän... Joo "tuottaja-hintahan" se oli...
Teurastamothan tekee työtään ihan lystikseen. ::)

"Mistä näitä pellejä sikiää?"

Mikä sinusta on TUOTTAJAHINTA?  Mikä sinusta oli MTK:n tavoite?

cosmic_cowboy

  • Vieras
Vs: jos se nyt nousisi
Kyllä se tuottajahinta oli se oikea hinta tuohon tempaukseen. Vähän olisi ollut häijyä hommaa jos siellä olisi ollut ammu, josta ihmiset olisivat voineet itsepoimintana irrottaa sopivan palasen. Jyväpuolella tietty vähän siistimpää. Minunkin mielestäni tärkeä asia olisi korostaa viljelijälle itselleen jäävää nettoa tuotteesta.

Make

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8365
Vs: jos se nyt nousisi
****
Lehmänlihalla se raha tehdään, maksetaan vähän ja myydään kaupassa kalliilla. Kaikki teurastamot haluavat lehmiä.
****
Kauppa kannattaa. Paljonkohan on se paljon puhuttu kaupan osuus?

Jaa-a.
1,7-2 euroo tuottaja, 2-3 euroo teurastus, nuo ku laskee yhteensä, josta tulee (kai) per kilo hinta ennen kauppaa...
Mitäs se liha keskimäärin kaupassa maksaa? :-X

Vähän vaan ihmetytti tuon "MTK-tempauksen" hinnoittelu, mukamas tuottajahintaan.
Itsekseenkö se liha sinne pussiin hyppää?
Ei se liha siitä elävästä naudasta itsekseen lautaselle päädy, ei. PRKLE!  >:(

Ottaa vaa elukan, nylkee, suolistaa, laittaa koikkaan, riiputtaa muutaman päivän, paloo, jauhaa ja pussittaa päivän... Joo "tuottaja-hintahan" se oli...
Teurastamothan tekee työtään ihan lystikseen. ::)

"Mistä näitä pellejä sikiää?"

Ei tästä ilmoitetusta tuottajahinnastakaan ollut vähennetty viljelijän kuluja. 
Mystinen kesälaatumies

Lypsybotti

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 896
Vs: jos se nyt nousisi
****
Lehmänlihalla se raha tehdään, maksetaan vähän ja myydään kaupassa kalliilla. Kaikki teurastamot haluavat lehmiä.
****
Kauppa kannattaa. Paljonkohan on se paljon puhuttu kaupan osuus?

Jaa-a.
1,7-2 euroo tuottaja, 2-3 euroo teurastus, nuo ku laskee yhteensä, josta tulee (kai) per kilo hinta ennen kauppaa...
Mitäs se liha keskimäärin kaupassa maksaa? :-X

Vähän vaan ihmetytti tuon "MTK-tempauksen" hinnoittelu, mukamas tuottajahintaan.
Itsekseenkö se liha sinne pussiin hyppää?
Ei se liha siitä elävästä naudasta itsekseen lautaselle päädy, ei. PRKLE!  >:(

Ottaa vaa elukan, nylkee, suolistaa, laittaa koikkaan, riiputtaa muutaman päivän, paloo, jauhaa ja pussittaa päivän... Joo "tuottaja-hintahan" se oli...
Teurastamothan tekee työtään ihan lystikseen. ::)

"Mistä näitä pellejä sikiää?"

Ei tästä ilmoitetusta tuottajahinnastakaan ollut vähennetty viljelijän kuluja.

Ei ollu, ei.
Mutta nyt siis tuottaja maksoi vielä käsittelyn , jotta liha oli paketissa!
Ei siis riittänyt, että tuottaja oli kasvattanut eläimen. Antoi "rahaa mukaan",  kuten joku tuolla jo totesi.


Lypsybotti

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 896
Vs: jos se nyt nousisi
****
Lehmänlihalla se raha tehdään, maksetaan vähän ja myydään kaupassa kalliilla. Kaikki teurastamot haluavat lehmiä.
****
Kauppa kannattaa. Paljonkohan on se paljon puhuttu kaupan osuus?

Jaa-a.
1,7-2 euroo tuottaja, 2-3 euroo teurastus, nuo ku laskee yhteensä, josta tulee (kai) per kilo hinta ennen kauppaa...
Mitäs se liha keskimäärin kaupassa maksaa? :-X

Vähän vaan ihmetytti tuon "MTK-tempauksen" hinnoittelu, mukamas tuottajahintaan.
Itsekseenkö se liha sinne pussiin hyppää?
Ei se liha siitä elävästä naudasta itsekseen lautaselle päädy, ei. PRKLE!  >:(

Ottaa vaa elukan, nylkee, suolistaa, laittaa koikkaan, riiputtaa muutaman päivän, paloo, jauhaa ja pussittaa päivän... Joo "tuottaja-hintahan" se oli...
Teurastamothan tekee työtään ihan lystikseen. ::)

"Mistä näitä pellejä sikiää?"


Likemmäs tonnin teurastus per lehmä  ;D Eipäs nyt sekoiteta rahtiteurastusta suuren luokan toimintaan...
Niin ja muista että sisäelimistä et tilitystä saa vaan ne annat ilmaiseksi. Maksa, sydän yms
Eikä siitä lehmästä pelkästään lihat mene hyötykäyttöön vaan kaikki mahdollinen markkinoidaan mutta vain paljaasta ruhosta tuottaja saa tilityksen!
Totta tuokin.
Laskinkin suurinpiirtein, mitä kuluja siitä teoriassa tulisi itselle, poislukien tuotantokulut, jos ottaa "tuottajapalautuksen".
Tai jos tekisi työn itse.
Menee useempi tunti...


Sinänsä mielenkiintoista tuo tempaus. Siis pykälien osalta. Tuotteet (lihat) ostettiin jostain suoramyyntipisteestä?
Se liha käy samojen käsittelyjen läpi kuin "kauppaliha", eikö?
Mutta sitten kun tuottaja teurastuttaa oman eläimen, ottaa lihat takaisin, niin eihän niitä voi myydä? Vain omaan käyttöön?
Kuitenkin teurastamo käsittelee ne saman valvovan tarkastajan silmien alla, kuin "kauppalihan"? Leimattua ja kaikki? Eihän teurastamo saa käsitellä "pimeää" lihaa.
Samaa kyykytystä myynnin osalta, kuin tuo pinta-ala-valvonta?
Vai saako tuottajapalautuksen lihat myydä?
Enpä ole tollastakaan ennen miettinyt... Kun on tehty ite.

maraani

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3117
  • Jos pyörä ei vedä, se jarruttaa
Vs: jos se nyt nousisi
Lampaanlihastakin saa aika kallista, kun itsekseen tekee pienessä mittakaavassa. Kaupassa kotimainen karitsanliha on vähän klöntistä riippuen alkaen 10 €/kg, toki mitä pienempään palaan ja "hienompaan" ruohonosaan mennään, niin hintakin nousee. Ja sesonki vaikuttaa.

Myytiin sitten puolikkaan ruhon lihoja 13€/kg ja kaikki meni mitä pitikin. Toi hinta on semmoinen harjoitteluhinta, että palkkaa ei ehkä saatu eikä eläinsuojillekaan paljoa, mutta ruoat, teurastus, kuljetukset ny ainakin. Oli tänä vuonna lihakiloja vähän enemmän, niin se laski teurastuksen kilohintaa.

Itselle kun laitettiin siat pakkaseen, niin yritettiin arvioida, minkä hintaista lihaa sillä korvataan, ts. ei tarvi tuoda kaupasta. Valtaosa kaupasta tuotavasta lihasta on tosin "-30%" merkittyä... Porsaat, niiden rehu, aitaustakin tehtiin kaivurilla vaikka se monta vuotta kestääkin jne. Ruokinta ja kuivitus ym. hoito 2x päivässä, vesisysteemi jne. Teurastus ja leikkuu ulkopuolisella toista euroa kilo, isäntä heilui apuna yhden päivän, oli toppilainenkin mukana. Leikkuussa ja pakkauksessa pari eläkeläistä pitkän päivän. Vitosen kilohinta läpi ei kata noita kaikkia edellä'mainittuja eriä, mutta laadusta sitä sitten hiukan maksaakin! :) (harva sianliha on kaupassa normaalihintaisena vitosen kilo)

Naudan tuottajapalautuksessa jokunen vuosi sitten meni homma niin, että puolikas hieho otettiin itselle. Toinen puolikaan osuus oli teurastamon, tilitystä tuli muutama euro muistaakseni. Seuraavat naudat laitettaneen kotona nekin. Ja kaikki osat hyödynnetään! :)
Melkoista rämpimistä välillä, mutta parhaansa tehden ja kovasti yrittäen. Onnistuminen palkitsee. 1966 - 2016 and counting...

Lypsybotti

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 896
Vs: jos se nyt nousisi
Teurastamon kustannukset, kuljetus, teurastus, pakkaus, on siis likimain 1:1 sisäelinten ja vuodan hinnan kanssa.

Siis sydän, maksa, munuaiset, kieli ja nahka kattaisi teurastamon kulut?
Sulla on tohon jotain muutakin perusteeksi, kuin luulo? On kuultu tuo väite ennekin...
Pakkaako teurastamo mukamas kaiken? Mitäs ihmettä ne lihanleikkaajat tekevät "halleissa" yms. suurissa kaupoissa? Siitä toki tulee vähemmän kuluja per ruho, jos se menee isommissa könteissä eteenpäin teurastamolta.
Siinä ei kauan ruho haise, linjaston läpi menneessään, ja siitä suoraan kylmäkonttiin? Loput kulut seuraavalle portaalle?

Mutta siis tuossa tuottajahintaan jakaessa, mielestäni lihan palottelijan/pussittajan "palkka" olisi pitänyt näkyä...
Rehellistä työtä kuitenkin... Arvostaa sitäkin pitäisi. ;)

Mitä sinä teet "käytetyllä" lehmällä?
Ongelmajätettähän tuo tuntuu olevan nykyhinnoitteluun peilaten...

Sama kuin tuo "energiapuu". Ilmaiseksi viedään...

Myyjiä* on liikaa?

* tuottajia :-X