Aina puhutaan siitä, että suuri on kaunista ja mitä suurempi yksikkö on niin hinnat ovat sen mukaiset, ml. tuotantosopparit. Minulla on herännyt epäilys, että tämä ei välttämättä pidä paikkaansa vaan oli sikalan kokoluokka mikä tahansa niin tuotantosopparit lasketaan tietyn peruskaavan mukaisesti ja hintajärjestelmä rakennetaan sen mukaisesti (lue: logistiikkakustannukset) eli välttämättä ne suuret ja kauniit sikalat eivät saa yhtään sen parempaa hintaa lisissä kuin pienemmätkään. Minua on uutena emäntänä surettanut hieman se, että sekä nauta, että sikapuolella kaikki on niin salaista ja kollegat eivät jaa tietoja toisille kollegoille näistä lisistä, sen enempää nauta kuin sikapuolella. Eli kaveria ei jeesata, päinvastoin. Ja kun varsinkin me possutuottajat ollaan sellaisessa taloustilanteessa niin edelleenkään ei porukka toimi yhteen vaan kilpaillaan keskenään ja halutaan antaa kollegoille sellainen käsitys, että minä se muuten saan vähän paremman hinnan kun tuo kollega. Ja tämähän sopii teurastamoille. Minä esitän nyt selkeän kysymyksen: paljonko te saatte sikakilosta lisineen? Minä ilmoitan meidän hinnan yv:nä ja toivon, että hinnat annetaan minullekin yv:nä. Minä haluan vertailla höynäytetäänkö meitä kaikkia sillä johtamismentaliteetillä, että "hajota ja hallitse" ja annetaan sellainen vaikutelma sieltä lihayhtiöpuolelta, että "sullehan on ihan oma hinta kun olet noin iso". Tai sitten sellainen mentaliteetti, että "tilanne on nyt niin vaikea, että tämän enempää ei voida maksaa."