• Tavallinen aihe

Aihe DESANTTI vai DOSENTTI?  (Luettu 3497 kertaa)

emo-heikki

 • Vieras
Vs: DESANTTI vai DOSENTTI?
Kyllähän Suomessa lähtökohta on se, että perhettä tuetaan niin kauan kun se on mahdollista, mutta lasta myös suojellaan, myös lapsen omilta vanhemmiltaan.
Itse olen nähnyt yhden narkkari-äidin, jolta lapsi vietiin ja täytyy todeta, että ei päivääkään liian aikaisin, kyllä viranomaiset on aika pitkämielisiä.

LuMon

 • Aktiivi
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 573
 • Ole sinä se muutos, jonka toivot näkeväsi maailmas
Vs: DESANTTI vai DOSENTTI?
Kyllä nämä suomalaisetkin vanhemmat purnaa julkisesti lapsiensa huostaan otosta, niille pitäs vastata että saako julkisesti kertoa minkä takia tällainen huostaanotto on tapahtunut.. Menis siinä moni hiljaseksi, jos tiedot olisi julkisia... Niin en kannata että ne olisi julkisia...tulisi taas toisenlaisia ongelmia, jopa lynkkaus mielialoja..

Viimeksi muokattu: 13.10.12 - klo:11:40 kirjoittanut LuMon

Emme voi ratkaista ongelmia ajattelemalla samalla tavalla kuin silloin, kun loimme ne.
  Alpert Einstein

Antidesantti

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 19199
 • Tämän foorumin lukeminen ei tee hyvää älykkyydelle
Vs: DESANTTI vai DOSENTTI?
Vain piippalakki puuttuu...     :o
"Lähes kaikki Kuntaliiton vuonna 2007 toteuttamaan kyselytutkimukseen osallistuvat kunnat olivat tukeneet jollain tavalla vesiosuuskuntien toimintaa."

millamagia

 • Vieras
Vs: DESANTTI vai DOSENTTI?
Suomessa otetaan lapset huostaan,venäjällä ne jätetään kadulle..

-tuo on ihan totta.Venäjällä on niin paljon katulapsia,että ulkolaiset kristityt järjestöt ovat perustaneet koteja näille lapsille.Pietari on kaikista pahin.Onneksi asiaan herättiin jo 15 v.sitten ja ulkolaiset järjestöt ovat saaneet paljon aikaan tässä asiassa suurissa kaupungeissa.
Venäjä ei tunnusta tätä tosiasiaa millään. 8)

kantola

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 27245
 • Ut sementem feeceris, ita metes.
Vs: DESANTTI vai DOSENTTI?
Pietarissa sadat lapset asuvat viemäritunneleissa, liuotinpussi ja lasoli lohtuna... Olis Bäckmannille töitä jos mahtuis viemärinkannesta sisään.
Yllä oleva materiaali on laadittu vain informatiivisessa tarkoituksessa, eikä siinä mainittuja seikkoja ole tarkoitettu ohjeeksi tai neuvoksi.

antti-x

 • Vieras

Repe

 • Aktiivi
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 415
Vs: DESANTTI vai DOSENTTI?
Tännehän tämä piti laittaakin.

http://kalevikannus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/120663-viola-paluumuuttaja-unohdettu-isoaiti

Avainsana on "yksityinen lastenkoti". Bäckmanin tarinat saattavat olla mitä ovat, mutta kyllähän hänelle toituuskin kelpaa. Nämä saattavat luulla, että venäläiset ulkomaalaisina eiivät panisi senkään vertaa hanttiin kuin suomalaiset. Erehdys. Ei olisi kai tältäkään mummelilta pitänyt mennä vohkimaan lasta. Logiikka kusi. Ikävää, etä eliitin juttuja puolustav nilkki on palkattu tuonne jhuutamaan (paskantaa joka jutussa Usarissa tämä Jokinen muuten muotiaatteita)

Repe

 • Aktiivi
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 415
Vs: DESANTTI vai DOSENTTI?
Linkin kommenteja: Ilona Oksanen: "Keskimäärin 267 euroa vuorokausi,perkekodissa.Siis keskimäärin.Huostatuista lapsista kilpailevien yksityisten firmojen veloituksista laskettuna(virallisesta dokumentista ,kilpailutus) .Merikratos,Mehiläinen ja sadat yksityiset firmat kilpailevat lapsiasiakkaista ja kilpailu on kuten muussakin bisneksessä,kovaa. Halvin tarjous joko vie voiton,tai tuttavien kesken so***** laitos/perhekoti/sijoituspaikka.Piiri pieni pyörii ja verkostot.. Ei kannata olla noin lapsellinen, ettei muka ymmärrä mistä on kysymys. 700 miljoonaa yli, menee VERONMAKSAJIEN RAHAA huostaanottosysteemin ylläpitämiseen vuosittain.lASTENSUOJELULAKIIN TEHDYN PÄIVITYKSEN JÄLKEEN ON HUOSTAT LISÄÄNTYNEET,KOSKA KUNNAT saavat VALTION tukea ainoastaan huostaanottoihin.OIKEITA Perheitä ei tueta,vieraat holhoojat saavat rahoituksen jolla kuuluisi lain mukaisesti, parantaa ja kehittää lain tarkoittamalla ja määräämällä, tavalla perheiden elämää. On se kumma jos ei ala pikkuhiljaa menemään jakeluun. Sen verran vielä ,että nämä lapset eivät traumaattisten kokemuksiensa jälkeen vältämättä enää palaa yhteiskuntaan,saati heidän perheensä ja muut omaisensa. Että siitä voi laskea minkä maksun,laskun tulemme jossain tulevaisuudessa saamaan. Itsemurhien määrä kotoa otetuilla on moninkertainen muihin nähden ja huume,alkoholi,seksuaalinen hyväksikäyttö sekä pahoinpitelyt ovat näille lapsille todellisuutta näissä paikoissa joihin heitä on eristetty. Nämä säilöntäpaikat voivat olla myös matkojen päästä lapsien kotiseudulta,jolloin lain määräämä oikeus tavata omaa sukuaan ,heikentyy. Rajoittamiset,pakkokeinot,putkat,ruokarangaistukset (kaurapuuro ravintona,rangaistukseksi unohtamisesta)Uhkailut,jne.Että EN todellakaan ole yhtä mieltä kenenkään kanssa siitä,että laitokset kuuluvat ihmisarvoiseen elämään. Eikä kuulu myöskään isoäitien erottaminen lapsenlapsistaan jne. Lakiin on kirjattu sukulaisten ,tuttujen jne tahojen huomioon ottaminen ,asioista päätettäessä ja lapsien asuinpaikasta.Taidat vihata pahastikin lapsia,nuoria,kun LAITOKSET,PERHEKODIT JA VIERAAT IHMISET ovat mielestäsi niin parasta ,että. Tai sitten on kysymys omasta lehmästä ojassa.Jää nähtäväksi, miten käy näiden liki 20 000 lapsen tulevaisuudessa kun he kasvavat (jotka hengissä pysyvät) ja alkavat miettiä menneisyyttään,omaisiaan,tulevaisuuttaan.Tappotuomio on lyhyempi kuin laitostuomio ,joka voi kestää aikuisikään saakka."

"Englannissa on verkostoitunut järjestö,joka pelastaa,auttaa perheitä maanpakoon lastensuojeluviranomaisilta. He saavat uudet henkilöllisyydet,passit jne. ja heidät autetaan siis maasta pois. Tätä toimintaa tukee mm.eräs varakas henkilö. Suomessakin on tapauksia joissa on perheitä autettu maastaa pakoon/muuttoon. Myös täällä on lapsia piilotettu ja "ryöstetty" sijaishuollosta. Nyt kun Suomeen tulee pakkoadoptio ja edunvalvonta systeemi ,saas nähdä.Merikratos,Mehiläinen ja sadat yksityiset yritykset,jotka saavat valtion tukea huostatuilla lapsilla jatkavat kasvuaan ja bisnes tuottaa hyvin.Jos on halua, löytyy myös näiden perheiden ja nuorten omia näkökantoja asiaan,ettei tarvitse valehtelusta syyttää. Jos ei salaisuuksia ja peiteltävää ole,miksi ei julkaista/anneta näiden perheiden äänen tulla julkisuuteen. Vaikkapa tv:ssä, päättäjien kanssa keskustelussa.Netistä poistetaan sivuja joilla ihmiset kertovat kohtaloistaan.Tämä toiminta ei koske ainoastaan Suomea,se on osa isompaa kokonaisuutta ja tarkoitusta."

K Kannus: "Suomen sosiaalipolitiikassa on pyykki pestävä. Kun Jorma Laine venkuroi ettei kekustelussa arvosteta niitä ja näitä mitkä toimivat hyvin: Ainakin meidän huushollissa likainen pyykki pestään ja puhtaat vaatteet ovat järjestyksessä niille varatuilla paikoilla, niin kuin oikeasti pitää... Mitä niitä vatvomaan.
 
Suomen sosiaalitoimen tilasta tein v. 2002 kyselytutkimuksen Suomen silloisilta kuntien sosiaalitoimistoilta, lastensuojelun työntekijöiden ammattipätevyydestä.

Kyselyn vastausten mukaan vain neljässä (4) sosiaalitoimistossa virkoja hoitivat pätevät henkilöt. Huom. Helsingin, Vantaan ja Espoon sosiaalivirastot eivät vastanneet kyselyyn.
 
Hymyilyttää nyt kun kymmenen vuotta on kulunut selvityksestäni se, että ilmeisesti Venäjän paineiden tuskassa "virallinen media" Hesari tunnustaa: ”että suuri osa esimerkiksi pääkaupunkiseudun kuntien aikuissosiaalityön sosiaalityöntekijöistä on epäpäteviä.” Jutussa ei tosin kerrota mitkä ovat lastensuojelun virkailijoiden pätevyydet.

Se osa sosiaalitoimessa, koko maan tasolla, on täysin rempallaan. Tosiasiat huomioiden on sosiaalipolitiikan ja virkavallan vastuullisten toimijoiden todella syytä katsoa oikeasti peiliin."

Yksityinen palvelukeskus esti isoäitiä tapaamasta kehitysvammaista lasta, jotta varmistuisi se, että he saavat lapsesta isot rahat varmasti jatkossakin. Ensin oli lapsi kaapattu isoäidiltä, koska arveltiin, että ulkomaalainen mummeli ei kai ole ongelmaksi. Pidetäänhän suomalaisetkin kurissa ja nuhteessa rikollisten päättäjien ja viranomaisten voimin. Tässäkin asiassa.

Ainiin, tuossa oli kyse kehitysvammaisesta, mutta se on sama asia. Pirkko Leskinen: "Kehitysvammaisia hoitavia perhekoteja on hyvin vähän Suomessa, suurimman osan aikuisten kehitysvammaisten asumispalveluista järjestävät erityishuoltopiirit ja kunnat.
 STM esityksen mukaan laitokset pitäisi purkaa 2015, viimeiset 2020.
 Vammaispalvelulain ja kehitysvammalain yhdistämisen myötä tämän hallituksen aikana, on selvittämättä vielä erityishuoltopiirien rooli
 
Omaiset ovat perustaneet yhdistyksinä joitakin asumisyksiköitä, sellaisessa asuu myös Violan aikuinen lapsenlaspi. Myös erilaisia säätiöiden ja yhdistysten asumisyksiköitä on syntynyt.
 
Suuret monikansalliset yhtiöt Mehiäinen ja Attendo jne ovat myös haistaneet rahan, vaikeavammaisen ja autisminkirjon henkilön asumis- ja päivätoimintapalvelut voivat maksaa 200-500 e vrk.
 STM suositusten mukaan asumisyksikön maksimikoko saisi olla 15, eikä päivätoiminta saisi olla samalla tontilla, kuitenkin uuslaitoksia on alkanut syntyä, joihin asutetaan erilaisia vammaisia ja vanhuksia.
 
Asumispalveluiden valvonnasta on Valvira laatinut ohjeita ja etukäteisvalvonnasta on tehty omavalvontasuunnitelmat, kuitenkin omaisvalvonta on edelleen tärkein työkalu."

Eikö jo haise? Suuret monikansalliset yritykset, joita poliitikot aina tukevat kaikin laillisin ja laittomin keinoin. Heidän komennossaan yhteiskunta.

Leskinen jatkaa: "STM on valmistelemassa ns pakkokeinolakia, itsemäräämisoikeuden rajoittamista koskevaa lakia, joka väitetään tarvittavan YK:n vammaissopimuksen ratifioimista varten. Lakiesitysluonnoksessa on koottu yhteen kaikki mahdolliset tavat joilla voidaan rajoittaa kehitysvammaisten ja muistisairaiden hoitoa asumisessa, päivätoiminnassa ja kotipalvelussa, jos todetaan etteivät he ymmärrä tekojensa seurauksia.
 Lakiesitysluonnos on vielä raakile, jälkikäteisoikeusturvakysymykset ovat vielä käsittelemättä.
 
Tällä hetkellä kehitysvammaisten itsemääräämisoikeutta voidaan rajoittaa kehitysvammalain 42 § perusteella, josta ei ole valitusoikeutta.
 EOA Paunio puuttui jo 1997 laitoksissa ja asumisyksiköissä kehitysvammaisilla käytettäviin pakkokeinoihin ja vaati niiden uudelleen säätelemistä.
 Vaikeavammaisten kehitysvammaisten ja autisminkirjon henkilöiden asumispalveluissa joudutaan käyttämään välillä erilaisia pakkokeinoja, sitomista, eristämistä, turvahuoneita jne. Pakkokeinojen käyttö tulisi aina kirjata. Vaikevammaiset kehitysvammaiset ja autisminkirjon henkilöt voivat vahingoittaa myös itse itseään, hakkaamalla päätään seinään, painelemalla silmiään ,puremalla ja raapimalla, siksi käytetään kypäriä ja pupupukuja ja farkkupaitoja jne.
 
Kemiallinen sitominen on myös yksi rajoittamistapa, elegantti tapa, jota ympäristö ei aina huomaa, kuten S-L Kivelä on todennut.'
 Omaisten puuttuminen ylilääkitykseen niin kehitysvammapuolella kuin vanhuspuolella, on johtanut usein seuraavaan rajoitteeseen eli yhteydenpidon rajoittamiseen omaisten kanssa. Viola ei ole ainoa omainen, joka on suljettu ulos vammaisen tai muistisairaan perheenjäsenen elämästä.
 Ihmisoikeudet vammaisten arkeen verkosto on saanut vastaavia yhteydenottoja paljon.
 
Kihlakunnansyyttäjä totesi Violan syyttömäksi: " Nämä seikat (henkilökunnan kertomukset ym) tukevat sitä vaihtoehtoa, että X:n vammat ovat aiheutuneet vasta sen jälkeen kun hän oli palannut Y:n toimintakeskukseen. Asiassa ei ole poissuljettua, että vammat ovat voineet aiheutua myös tapaturmasta. Koska asiassa ei ole olemassa todennnäköisiä syitä Heistosen syyllisyyden tueksi, jätän nostamatta syytteen häntä vastaan"
 Violan lapsenlapsi on aikuinen riski mies ja asunut Suomeen muuton jälkeen jo yli 15 vuotta eri laitoksissa ja asumisyksiköissä.
 
Länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan ihminen on syyllinen vasta kun hänet syylliseksi todetaan. kivittäjiä aina löytyy."

Eli yhteiskunta edesauttaa uudella lailla eristämistä laitokseen, jossa lääkitään kalliilla lääkkeillä vanhuksia ja vammaisia ja voidaan kohdella toisaalta julmasti sitoen ym.

Viimeksi muokattu: 14.10.12 - klo:08:47 kirjoittanut Repe

LuMon

 • Aktiivi
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 573
 • Ole sinä se muutos, jonka toivot näkeväsi maailmas
Vs: DESANTTI vai DOSENTTI?
Emme voi ratkaista ongelmia ajattelemalla samalla tavalla kuin silloin, kun loimme ne.
  Alpert Einstein

Vihtori se Sika

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Konkari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 1352
 • "Kollektiivinimimerkki"
Vs: DESANTTI vai DOSENTTI?
http://hikipedia.info/wiki/Johan_B%C3%A4ckman

Ko. desantin toiminta on sellaisenaan silkkaa Hikipedia-materiaalia.
Tähän jotain älytöntä ja mahtipontista, mikä ei liity millään tavalla kirjoittajan todellisiin kykyihin, esim. "Mahdottoman teen heti, ihmeen kanssa menee tovi".

LuMon

 • Aktiivi
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 573
 • Ole sinä se muutos, jonka toivot näkeväsi maailmas
Vs: DESANTTI vai DOSENTTI?
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288507523707.html?pos=ok-nln  Hyvinpä on mennyt Guzenina Richardsonin tiedotus läpi....ei ymmärrä mikä tässä... on luulisi venäjän johdolla ja Putinilla olevan paremmat tiedot ja tiedonantajat suomesta, kuin 30-luvun lopulla Stalinilla oli..

Viimeksi muokattu: 14.10.12 - klo:21:49 kirjoittanut LuMon

Emme voi ratkaista ongelmia ajattelemalla samalla tavalla kuin silloin, kun loimme ne.
  Alpert Einstein

42

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 8684
 • Israel, lähi idän ainoa demokratia
Vs: DESANTTI vai DOSENTTI?
Linkin kommenteja: Ilona Oksanen: "Keskimäärin 267 euroa vuorokausi,perkekodissa.Siis keskimäärin.Huostatuista lapsista kilpailevien yksityisten firmojen veloituksista laskettuna(virallisesta dokumentista ,kilpailutus) .Merikratos,Mehiläinen ja sadat yksityiset firmat kilpailevat lapsiasiakkaista ja kilpailu on kuten muussakin bisneksessä,kovaa. Halvin tarjous joko vie voiton,tai tuttavien kesken so***** laitos/perhekoti/sijoituspaikka.Piiri pieni pyörii ja verkostot.. Ei kannata olla noin lapsellinen, ettei muka ymmärrä mistä on kysymys. 700 miljoonaa yli, menee VERONMAKSAJIEN RAHAA huostaanottosysteemin ylläpitämiseen vuosittain.lASTENSUOJELULAKIIN TEHDYN PÄIVITYKSEN JÄLKEEN ON HUOSTAT LISÄÄNTYNEET,KOSKA KUNNAT saavat VALTION tukea ainoastaan huostaanottoihin.OIKEITA Perheitä ei tueta,vieraat holhoojat saavat rahoituksen jolla kuuluisi lain mukaisesti, parantaa ja kehittää lain tarkoittamalla ja määräämällä, tavalla perheiden elämää. On se kumma jos ei ala pikkuhiljaa menemään jakeluun. Sen verran vielä ,että nämä lapset eivät traumaattisten kokemuksiensa jälkeen vältämättä enää palaa yhteiskuntaan,saati heidän perheensä ja muut omaisensa. Että siitä voi laskea minkä maksun,laskun tulemme jossain tulevaisuudessa saamaan. Itsemurhien määrä kotoa otetuilla on moninkertainen muihin nähden ja huume,alkoholi,seksuaalinen hyväksikäyttö sekä pahoinpitelyt ovat näille lapsille todellisuutta näissä paikoissa joihin heitä on eristetty. Nämä säilöntäpaikat voivat olla myös matkojen päästä lapsien kotiseudulta,jolloin lain määräämä oikeus tavata omaa sukuaan ,heikentyy. Rajoittamiset,pakkokeinot,putkat,ruokarangaistukset (kaurapuuro ravintona,rangaistukseksi unohtamisesta)Uhkailut,jne.Että EN todellakaan ole yhtä mieltä kenenkään kanssa siitä,että laitokset kuuluvat ihmisarvoiseen elämään. Eikä kuulu myöskään isoäitien erottaminen lapsenlapsistaan jne. Lakiin on kirjattu sukulaisten ,tuttujen jne tahojen huomioon ottaminen ,asioista päätettäessä ja lapsien asuinpaikasta.Taidat vihata pahastikin lapsia,nuoria,kun LAITOKSET,PERHEKODIT JA VIERAAT IHMISET ovat mielestäsi niin parasta ,että. Tai sitten on kysymys omasta lehmästä ojassa.Jää nähtäväksi, miten käy näiden liki 20 000 lapsen tulevaisuudessa kun he kasvavat (jotka hengissä pysyvät) ja alkavat miettiä menneisyyttään,omaisiaan,tulevaisuuttaan.Tappotuomio on lyhyempi kuin laitostuomio ,joka voi kestää aikuisikään saakka."

"Englannissa on verkostoitunut järjestö,joka pelastaa,auttaa perheitä maanpakoon lastensuojeluviranomaisilta. He saavat uudet henkilöllisyydet,passit jne. ja heidät autetaan siis maasta pois. Tätä toimintaa tukee mm.eräs varakas henkilö. Suomessakin on tapauksia joissa on perheitä autettu maastaa pakoon/muuttoon. Myös täällä on lapsia piilotettu ja "ryöstetty" sijaishuollosta. Nyt kun Suomeen tulee pakkoadoptio ja edunvalvonta systeemi ,saas nähdä.Merikratos,Mehiläinen ja sadat yksityiset yritykset,jotka saavat valtion tukea huostatuilla lapsilla jatkavat kasvuaan ja bisnes tuottaa hyvin.Jos on halua, löytyy myös näiden perheiden ja nuorten omia näkökantoja asiaan,ettei tarvitse valehtelusta syyttää. Jos ei salaisuuksia ja peiteltävää ole,miksi ei julkaista/anneta näiden perheiden äänen tulla julkisuuteen. Vaikkapa tv:ssä, päättäjien kanssa keskustelussa.Netistä poistetaan sivuja joilla ihmiset kertovat kohtaloistaan.Tämä toiminta ei koske ainoastaan Suomea,se on osa isompaa kokonaisuutta ja tarkoitusta."

K Kannus: "Suomen sosiaalipolitiikassa on pyykki pestävä. Kun Jorma Laine venkuroi ettei kekustelussa arvosteta niitä ja näitä mitkä toimivat hyvin: Ainakin meidän huushollissa likainen pyykki pestään ja puhtaat vaatteet ovat järjestyksessä niille varatuilla paikoilla, niin kuin oikeasti pitää... Mitä niitä vatvomaan.
 
Suomen sosiaalitoimen tilasta tein v. 2002 kyselytutkimuksen Suomen silloisilta kuntien sosiaalitoimistoilta, lastensuojelun työntekijöiden ammattipätevyydestä.

Kyselyn vastausten mukaan vain neljässä (4) sosiaalitoimistossa virkoja hoitivat pätevät henkilöt. Huom. Helsingin, Vantaan ja Espoon sosiaalivirastot eivät vastanneet kyselyyn.
 
Hymyilyttää nyt kun kymmenen vuotta on kulunut selvityksestäni se, että ilmeisesti Venäjän paineiden tuskassa "virallinen media" Hesari tunnustaa: ”että suuri osa esimerkiksi pääkaupunkiseudun kuntien aikuissosiaalityön sosiaalityöntekijöistä on epäpäteviä.” Jutussa ei tosin kerrota mitkä ovat lastensuojelun virkailijoiden pätevyydet.

Se osa sosiaalitoimessa, koko maan tasolla, on täysin rempallaan. Tosiasiat huomioiden on sosiaalipolitiikan ja virkavallan vastuullisten toimijoiden todella syytä katsoa oikeasti peiliin."

Yksityinen palvelukeskus esti isoäitiä tapaamasta kehitysvammaista lasta, jotta varmistuisi se, että he saavat lapsesta isot rahat varmasti jatkossakin. Ensin oli lapsi kaapattu isoäidiltä, koska arveltiin, että ulkomaalainen mummeli ei kai ole ongelmaksi. Pidetäänhän suomalaisetkin kurissa ja nuhteessa rikollisten päättäjien ja viranomaisten voimin. Tässäkin asiassa.

Ainiin, tuossa oli kyse kehitysvammaisesta, mutta se on sama asia. Pirkko Leskinen: "Kehitysvammaisia hoitavia perhekoteja on hyvin vähän Suomessa, suurimman osan aikuisten kehitysvammaisten asumispalveluista järjestävät erityishuoltopiirit ja kunnat.
 STM esityksen mukaan laitokset pitäisi purkaa 2015, viimeiset 2020.
 Vammaispalvelulain ja kehitysvammalain yhdistämisen myötä tämän hallituksen aikana, on selvittämättä vielä erityishuoltopiirien rooli
 
Omaiset ovat perustaneet yhdistyksinä joitakin asumisyksiköitä, sellaisessa asuu myös Violan aikuinen lapsenlaspi. Myös erilaisia säätiöiden ja yhdistysten asumisyksiköitä on syntynyt.
 
Suuret monikansalliset yhtiöt Mehiäinen ja Attendo jne ovat myös haistaneet rahan, vaikeavammaisen ja autisminkirjon henkilön asumis- ja päivätoimintapalvelut voivat maksaa 200-500 e vrk.
 STM suositusten mukaan asumisyksikön maksimikoko saisi olla 15, eikä päivätoiminta saisi olla samalla tontilla, kuitenkin uuslaitoksia on alkanut syntyä, joihin asutetaan erilaisia vammaisia ja vanhuksia.
 
Asumispalveluiden valvonnasta on Valvira laatinut ohjeita ja etukäteisvalvonnasta on tehty omavalvontasuunnitelmat, kuitenkin omaisvalvonta on edelleen tärkein työkalu."

Eikö jo haise? Suuret monikansalliset yritykset, joita poliitikot aina tukevat kaikin laillisin ja laittomin keinoin. Heidän komennossaan yhteiskunta.

Leskinen jatkaa: "STM on valmistelemassa ns pakkokeinolakia, itsemäräämisoikeuden rajoittamista koskevaa lakia, joka väitetään tarvittavan YK:n vammaissopimuksen ratifioimista varten. Lakiesitysluonnoksessa on koottu yhteen kaikki mahdolliset tavat joilla voidaan rajoittaa kehitysvammaisten ja muistisairaiden hoitoa asumisessa, päivätoiminnassa ja kotipalvelussa, jos todetaan etteivät he ymmärrä tekojensa seurauksia.
 Lakiesitysluonnos on vielä raakile, jälkikäteisoikeusturvakysymykset ovat vielä käsittelemättä.
 
Tällä hetkellä kehitysvammaisten itsemääräämisoikeutta voidaan rajoittaa kehitysvammalain 42 § perusteella, josta ei ole valitusoikeutta.
 EOA Paunio puuttui jo 1997 laitoksissa ja asumisyksiköissä kehitysvammaisilla käytettäviin pakkokeinoihin ja vaati niiden uudelleen säätelemistä.
 Vaikeavammaisten kehitysvammaisten ja autisminkirjon henkilöiden asumispalveluissa joudutaan käyttämään välillä erilaisia pakkokeinoja, sitomista, eristämistä, turvahuoneita jne. Pakkokeinojen käyttö tulisi aina kirjata. Vaikevammaiset kehitysvammaiset ja autisminkirjon henkilöt voivat vahingoittaa myös itse itseään, hakkaamalla päätään seinään, painelemalla silmiään ,puremalla ja raapimalla, siksi käytetään kypäriä ja pupupukuja ja farkkupaitoja jne.
 
Kemiallinen sitominen on myös yksi rajoittamistapa, elegantti tapa, jota ympäristö ei aina huomaa, kuten S-L Kivelä on todennut.'
 Omaisten puuttuminen ylilääkitykseen niin kehitysvammapuolella kuin vanhuspuolella, on johtanut usein seuraavaan rajoitteeseen eli yhteydenpidon rajoittamiseen omaisten kanssa. Viola ei ole ainoa omainen, joka on suljettu ulos vammaisen tai muistisairaan perheenjäsenen elämästä.
 Ihmisoikeudet vammaisten arkeen verkosto on saanut vastaavia yhteydenottoja paljon.
 
Kihlakunnansyyttäjä totesi Violan syyttömäksi: " Nämä seikat (henkilökunnan kertomukset ym) tukevat sitä vaihtoehtoa, että X:n vammat ovat aiheutuneet vasta sen jälkeen kun hän oli palannut Y:n toimintakeskukseen. Asiassa ei ole poissuljettua, että vammat ovat voineet aiheutua myös tapaturmasta. Koska asiassa ei ole olemassa todennnäköisiä syitä Heistosen syyllisyyden tueksi, jätän nostamatta syytteen häntä vastaan"
 Violan lapsenlapsi on aikuinen riski mies ja asunut Suomeen muuton jälkeen jo yli 15 vuotta eri laitoksissa ja asumisyksiköissä.
 
Länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan ihminen on syyllinen vasta kun hänet syylliseksi todetaan. kivittäjiä aina löytyy."

Eli yhteiskunta edesauttaa uudella lailla eristämistä laitokseen, jossa lääkitään kalliilla lääkkeillä vanhuksia ja vammaisia ja voidaan kohdella toisaalta julmasti sitoen ym.
  (\__/)
 (='.'=)
 (")_(")
   cría cuervos y te sacarán los ojos

42

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 8684
 • Israel, lähi idän ainoa demokratia
Vs: DESANTTI vai DOSENTTI?
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288507523707.html?pos=ok-nln  Hyvinpä on mennyt Guzenina Richardsonin tiedotus läpi....ei ymmärrä mikä tässä... on luulisi venäjän johdolla ja Putinilla olevan paremmat tiedot ja tiedonantajat suomesta, kuin 30-luvun lopulla Stalinilla oli..
Ei kai tässä venäjän tiedotus tyylissä ole mitään totuuden kanssa tekemistä – mediasotaa  tämä on, mielenkiintoista olisi tietää mihin venäjä tällä kampanjalla pyrkii? - onneksi Manilan laukaukset vielä puuttuu.
   cría cuervos y te sacarán los ojos

emo-heikki

 • Vieras
Vs: DESANTTI vai DOSENTTI?
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288507523707.html?pos=ok-nln  Hyvinpä on mennyt Guzenina Richardsonin tiedotus läpi....ei ymmärrä mikä tässä... on luulisi venäjän johdolla ja Putinilla olevan paremmat tiedot ja tiedonantajat suomesta, kuin 30-luvun lopulla Stalinilla oli..
Ei kai tässä venäjän tiedotus tyylissä ole mitään totuuden kanssa tekemistä – mediasotaa  tämä on, mielenkiintoista olisi tietää mihin venäjä tällä kampanjalla pyrkii? - onneksi Manilan laukaukset vielä puuttuu.

Kyse on ilmiselvästi kahdesta asiasta, joita toteutetaan yhtäaikaa.

Ensiksi venäläiset haluaa muokata omaa yleistä mielipidettään niin, että turvallisuuspalvelun ja asevoimien valtaa lisätään ja sen toimet myös omien rajojen ulkopuolella yleisesti hyväksytään venäjällä, eli osaksi sen normaaleja toimintapoja.

Toinen tekijä on se, että venäjä haluaa pakottaa naapurinsa kahden välisiin sopimuksiin näissä asioissa, se johtaisi siihen tilanteeseen, että venäläisillä viranomaisilla olisi sanavaltaa näiden naapureiden sisäsiin asioihin, ihan laillisesti, eli olisimme myös selitysvelvollisia venäläisille toimistamme, tätähän voidaan kun pää saadaan auki, sitten venyttää vaikka mihin suuntaan.
Käytännössähän se tarkoittaisi sitä, että kansainväliset sopimukset ei ole voimassa Venäjn naapurimaissa, kun toinen osapuoli asiassa on Venäjä, silloin noudatettisiin kahden välistä sopimusta.

Tässä pn vähän samanlainen tilanne, kuin oli Molotov/Rippentrop sopimuksessa, jossa suurvallat teki sopimuksia jotka sitoi myös maita, jotka ei näistä sopimuksista mitään tienneet, kuten Suomi, niistä tuli sodan osapuolia niiltä kysymättä.

Nyt pitäisi vaan toimia kuten toimittiin ennen talvisotaa, eli ei pitäisi antaa periksi missään asiassa ????