Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe säilis 3/2012  (Luettu 6037 kertaa)

vms1

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6759
  • Pitäisiköhän teksti edes joskus oikolukea.
säilis 3/2012
Mites onkolmannen sadon tilanne. Hiukan tuntuu että menee aika terveisten ajeluun jos sinne nyt ollenkaan pääseekuurojen aikana jatkuvan sateen välissä. Tänään tuli hieman ajeltua jotain kauan sitten niiteltyä toisen sadon rehua ja aika kosteelta tuntu pellot vaikka ei suoranaisia raiteita tullutkaan. Mutta miten raatilaiset on suunnitellu kolmannen sadon vai onko se jo "laarissa"

Viimeksi muokattu: 26.09.12 - klo:21:16 kirjoittanut vms1

Älä usko sitä mitä agrosta luet, mutta muista kertoa se naapurille.

Hyvä jos puoletkaan totta.

Maataloudella on mahdollisuus tulla miljonääriksi.............

jos on miljardööri aloittaessa.

Carlosi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 325
Vs: säilis 3/2012
Pitäis tehdä mutta juuri iltatarkastukselta kun tulin sisälle niin vettä tuli vaakatasossa taas kerran. Heinä liian pitkää että viittis peltoon jättää mutta märkää on..

arzyboy

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4314
  • Autetaan miestä mäessä...
Vs: säilis 3/2012
Ei mene terveisten ajeluun... Yli 4000 ka/kg/ha on tullut melko monesta lohkosta. Laadusta ei vielä tietoa :-\ Apila on lykännyt kasvustoa ihan älyttömästi nyt syksyn mittaan. Adamin kanssa ollaan paalattu menemään ja vieläkin on pyörimässä myöhään yöhön paalain että saa sateen alta viimeiset heinät pois...

Englannin raiheinät ja apilat tosi hyvän näköisiä. Perinteisemmät heinäkasvit on paikoin menneet jo huonon näköisiksi.

Viimeksi muokattu: 26.09.12 - klo:21:45 kirjoittanut arzyboy

heksa100

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 258
Vs: säilis 3/2012
Jos vaan kelit muuttuis, niin kolmatta satoa tarkoitus tehdä. Mut ei tässä vielä kiirutta pidetä, sillä viime vuonnakin vikat rehut tehtiin 16.10

antti-x

  • Vieras
Vs: säilis 3/2012
Pari viikkoa sitten tehtiin vajaa 30ha timppaa, 700-800m3 täyttyi siilo, laadusta ei vielä voi varmaksi sanoa, vähän vanhaa saattoi jo olla.

JoHaRa

  • Vieras
Vs: säilis 3/2012
Älkää sitten säilökö sokerittomia ja jääkylmiä ruohoja biologisilla aineilla  :'( Tuoteselosteilla lukee kyllä, että missä lämpötilassa vielä toimivat.

Täällä on kolmatta tehty. Näkyy pelto tyhjentyneen eilen, kiitokset hakijalle vaan  :)

erik

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1855
Vs: säilis 3/2012
Tehkää tei kolmatta ni mä koitan tapella ton toisenki viel joskus pakettiin

vms1

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6759
  • Pitäisiköhän teksti edes joskus oikolukea.
Vs: säilis 3/2012
Älkää sitten säilökö sokerittomia ja jääkylmiä ruohoja biologisilla aineilla  :'( Tuoteselosteilla lukee kyllä, että missä lämpötilassa vielä toimivat.

Täällä on kolmatta tehty. Näkyy pelto tyhjentyneen eilen, kiitokset hakijalle vaan  :)

Kiva ajaa hapot koneeseennäin syysmyöhään märällä rehulla niin että varmasti sotkuu joka ikinen paikka. No asialla on aina kaksi puolta.
Älä usko sitä mitä agrosta luet, mutta muista kertoa se naapurille.

Hyvä jos puoletkaan totta.

Maataloudella on mahdollisuus tulla miljonääriksi.............

jos on miljardööri aloittaessa.

JoHaRa

  • Vieras
Vs: säilis 3/2012
Älkää sitten säilökö sokerittomia ja jääkylmiä ruohoja biologisilla aineilla  :'( Tuoteselosteilla lukee kyllä, että missä lämpötilassa vielä toimivat.

Täällä on kolmatta tehty. Näkyy pelto tyhjentyneen eilen, kiitokset hakijalle vaan  :)

Kiva ajaa hapot koneeseennäin syysmyöhään märällä rehulla niin että varmasti sotkuu joka ikinen paikka. No asialla on aina kaksi puolta.

Kyllä kirjoittaessani jo tiesin, että ammattilaisia on turha neuvoa  ;D

arzyboy

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4314
  • Autetaan miestä mäessä...
Vs: säilis 3/2012
Vahinko tehty jo... Biologista meni paaliin ;D En tiedä kuinka iso merkitys on tuolla lämpötilalla biologisten aineiden osalta jos rehu ei fermentoidu kunnolla ennen seuraavaa suvea muutenkaan :-\

Adam Smith

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10972
  • Gee!!
Vs: säilis 3/2012
 
Kuiva-aine >  175  g/kg   
Raakavalkuainen > 144  g/kg ka  130 - 160 
Kuitu (NDF) > 450  g/kg ka  500 - 600 
Sokeri > 187  g/kg ka   
D-arvo > 718  g/kg ka  680 - 700 
Rehuarvot   SJ > 
ME (energia-arvo) > 11,5  MJ/kg ka   
OIV > 85  g/kg ka   
PVT > 17  g/kg ka 

Täs on niittopäivää edellisen päivän raaka-ainenäyte. Karheesta otetussa sokeria yli 200 ;)
Biologisella siiloon.
Englanninraiheinä+apila rules!
                   
*****ilu on jokamiehenoikeus ja syytteen saa vasta se joka lyö.

Make

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8414
Vs: säilis 3/2012
17.-18. päivä ajettiin siiloon. Kuormista otettu raaka-ainenäyte:
ka 22,7%
rv 11,9
ndf 47,1
sokeri 180
D 68,1
Kuiva-ainesato n. 3000 kg. Kyllä tavaraa tulee, kun kosteus riittää.  :)
Mystinen kesälaatumies

realisti

  • Vieras
Vs: säilis 3/2012
Ei tarvi kolmosta kerätä... Tavaraa tuli piisalleen kahdesta niitosta, eikä tuolla muutenkaan paljon kerättävää ole kun venähti kaksi ensimmäistä peltojen kantavuustilanteen vuoksi.

Herra Heinamaki

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4632
Vs: säilis 3/2012
Älkää sitten säilökö sokerittomia ja jääkylmiä ruohoja biologisilla aineilla  :'( Tuoteselosteilla lukee kyllä, että missä lämpötilassa vielä toimivat.


Kuinkas tuon kanssa on? Rehu lämpenee säilönnässä kuitenkin hiukan vai lähteekö se virhekäymisen suuntaan?

JoHaRa

  • Vieras
Vs: säilis 3/2012
Älkää sitten säilökö sokerittomia ja jääkylmiä ruohoja biologisilla aineilla  :'( Tuoteselosteilla lukee kyllä, että missä lämpötilassa vielä toimivat.


Kuinkas tuon kanssa on? Rehu lämpenee säilönnässä kuitenkin hiukan vai lähteekö se virhekäymisen suuntaan?

Mä en tiedä. Mutta sen tiedän, että biologisilla aineilla on tietty toimintalämpötila jossa ne oikeat bakteerit alkavat toimia. Lienee siis mahdollista, että joku virhebakteeri pääsee kylmemmässä nopeammin alkuun ja tuhoaa osaltaan oikeiden bakujen mahdollisuuksia.

Mutta tämä kannattaa siis varmistaa tuotteen myyjältä, joissain purkeissa lukee "vähintään 15 astetta" joka ei toteudu kun härmässä makaavia karheita paalataan  :)